[...] Unikaj potraw i produktów przetworzonych Są one najczęściej pozbawione witamin i minerałów oraz substancji balastowych takich jak błonnik. Bardzo często posiadają też sporą zawartość złych tłuszczy. Stan taki obniża ich wartość, utrudnia trawienie, sprzyja otyłości. Pamiętaj o rybach. Staraj się zwiększyć ich ilość w swojej diecie. Ryby w [...]
/SFD/Images/2016/9/20/eb371b74ef7e4544a4f8bba4eae718ca.jpg Opis Pojedynczy kawałek piersi z kurczaka w oleju W 100% naturalne składniki Wysoka zawartość białka i niska zawartość tłuszczy nasyconych Najwyższa jakość Wygodne i smaczne Bez glutenu i alergenów NIKFOOD to konserwy z fileta z kurczaka, które charakteryzują się smakiem i brakiem [...]
[...] je nawet pogarszać! Zapotrzebowanie na białko u poszczególnych osób jest bardzo różne i uzależnione od wielu czynników, szczególnie żywieniowych, takich jak: skład diety, zawartość węglowodanów i tłuszczów w pożywieniu oraz sama jakość białka. Zapotrzebowanie to zmienia się także w zależności od wieku, płci, stanu organizmu, oraz stopnia [...]
[...] w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Uwaga: wysoka zawartość kofeiny (250 mg/ 2 kapsułki). Nie zaleca się stosowania u dzieci, kobiet w ciąży, karmiących piersią, u osób z chorobami serca, nadciśnieniem lub w przypadku [...]
/SFD/Images/2015/9/29/791631bcc42c4c699faadb429243e8dd.jpg Opis - Niska zawartość tłuszczu i węglowodanów - Bez dodatku kreatyny - Idealny do diety paleo - Z dodatkiem kompleksu witamin, w tym witamin B3, B6 i B12 normalizujących metabolizm Beef Protein to peptydowa formuła z europejskiej wołowiny uzyskiwanej w procesie wieloetapowej hydrolizy, [...]
/SFD/Images/2016/9/20/3900939558b6486894af0465972087c6.jpg Opis Pojedynczy kawałek piersi z kurczaka w sosie pomidorowym W 100% naturalne składniki Wysoka zawartość białka i niska zawartość tłuszczy nasyconych Najwyższa jakość Wygodne i smaczne Bez glutenu i alergenów NIKFOOD to konserwy z fileta z kurczaka, które charakteryzują się smakiem i [...]
[...] że zaliczany do produktów mlecznych, zawiera tylko około 1% laktozy, a spotykane są typy nie zawierające tego cukru (80% koncentrat białka zawiera 5-6% laktozy). Tak niska zawartość tego węglowodanu nie powoduje alergie na mleko - kazaina - jest praktycznie nieobecne we frakcji białek serwatki- mogą one być spożywane przez osoby uczulone na [...]
[...] Sprzężony kwas linolowy CLA wraz z wyciągiem z zielonej herbaty w optymalnie dobranej dawce oraz L-Karnityna redukują tkankę tłuszczową i stymulują metabolizm. Dodatkowo, zawartość innych nowoczesnych składników odpowiednio dobranych dają zaskakujące efekty. Dzięki specjalnie dobranym innowacyjnym substancjom czynnym, Detox Complex ułatwia [...]
[...] mogą stać przyczyna przykrych objawów w układzie trawiennym. Niewielka ilość cukrów prostych w izolacie bialek serwatkowych pochodzi z dodatków smakowych, wtedy jednak zawartość białka w odżywce spada do 90-92%. Jeżeli izolat jest bezsmakowy i pretenduje do odżywki o największej jakości - wtedy ilość cukrów powinna wynosić 0%. [...]
[...] wytwarzania i kontrolowanego uwalniania energii w organizmie, w chwilach jej niedoboru. Jakie są zalety poszczególnych składników Energy Matrix? Kofeina - Całkowita zawartość tej najbardziej znanej substancji stymulującej wynosi aż 200 mg na ampułkę. Jest to 25x większa koncentracja niż w przypadku popularnych napojów energetycznych i 5x [...]
[...] 80%. Izolat białka serwatkowego (Whey Protein Isolate) – procedura wytwarzania jest bardziej skomplikowana, ale produkt finalny jest lepiej oczyszczony, szybciej strawny, a zawartość białka w 100g wyższa – zazwyczaj sięga ok. 85-90%. Hydrolizat białka serwatkowego (Whey Protein Hydrolisate) to najdroższy, ale i „najczystszy” produkt. Główne [...]
[...] około 100 mg/kg masy ciała na godzinę. Tak więc mężczyzna ważący 80 kilogramów, w ciągu godziny zneutralizuje około 8 gramów czystego etanolu. Co i ile pijemy? Orientacyjna zawartość czystego etanolu w różnych alkoholach wygląda następująco: • kufel piwa (pól litra) – 20-25 gramów etanolu (4%=20;5%=25) • kieliszek wina (150 mililitrów) – 15 [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Beef_Amino_i28039_d400x400.jpg Beef Amino Opis - Białko wołowe w postaci tabletek. - Duża zawartość BCAA. - Zwiększa retencje tlenku azotu. - Zwiększa siłę i masę mięśniową. - Znacząco przyspiesza regenerację. Carnivor Beef Amino- to pierwszy na świecie izolat białek wołowych Carnivor jest o 350% bardziej [...]
Siema. Ćwiczę w sumie już 2,5 miesiąca. Po miesiącu, oraz teraz wykonałem pomiary na wadze. Proszę o analizę, czy takie wyniki w ciągu półtora miesiąca nie są zbyt małe, czy jest sens kontynuować pracę w taki sam sposób w najbliższym czasie. Moim celem jest póki co lekka rekompozycja. Oto zmiana na przestrzeni 1,5 miesiąca: LISTOPAD Waga: 70 kg [...]
[...] je nawet pogarszać! Zapotrzebowanie na białko u poszczególnych osób jest bardzo różne i uzależnione od wielu czynników, szczególnie żywieniowych, takich jak: skład diety, zawartość węglowodanów i tłuszczów w pożywieniu oraz sama jakość białka. Zapotrzebowanie to zmienia się także w zależności od wieku, płci, stanu organizmu, oraz stopnia [...]
[...] pozytywne właściwości wykazują preparaty otrzymane z roślin rosnących w swoim naturalnym, pierwotnym środowisku) oraz proces technologiczny, gdyż mają one wpływ na zawartość i stosunek poszczególnych flawonolignanów i diastereoizomerów. Problem jaki dotyczy sylimaryny, jest jej stosunkowo niska biodostępność. Jest słabo rozpuszczalna w [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] 80%. Izolat białka serwatkowego (Whey Protein Isolate) – procedura wytwarzania jest bardziej skomplikowana, ale produkt finalny jest lepiej oczyszczony, szybciej strawny, a zawartość białka w 100g wyższa – zazwyczaj sięga ok. 85-90%. Hydrolizat białka serwatkowego (Whey Protein Hydrolisate) to najdroższy, ale i „najczystszy” produkt. Główne [...]
[...] jest mocny przeciwutleniaczem, przeciwdziała zakrzepom, wpływa na wydolność mięśni, wspomaga prawidłowe funkcjonowanie wzroku). Migdały mają też sporo błonnika (niska jego zawartość w diecie skutkować może zaparciom oraz problemami ze strony układu trawiennego). Migdałom nie brakuje też sporej zawartości potasu ( między innymi jest niezbędny do [...]