[...] je nawet pogarszać! Zapotrzebowanie na białko u poszczególnych osób jest bardzo różne i uzależnione od wielu czynników, szczególnie żywieniowych, takich jak: skład diety, zawartość węglowodanów i tłuszczów w pożywieniu oraz sama jakość białka. Zapotrzebowanie to zmienia się także w zależności od wieku, płci, stanu organizmu, oraz stopnia [...]
[...] frakcja białka serwatkowego poddana mikro oraz ultrafiltracji, dzięki której otrzymujemy najwyższy stopień koncentracji białka w produkcie (ponad 90%). Posiada on najwyższą zawartość aminokwasów rozgałęzionych BCAA bo aż 25 g na 100 g! Ponadto nie zawiera węglowodanów oraz tłuszczów. Wspólnie z Optipep wpływa na wzmożoną odpowiedź insulinową [...]
[...] u kulturystów podczas fazy definicji. Mocno zredukowana kalorycznie dieta i towarzyszący jej intensywny trening przyczyniają się do nasilenia procesów katabolicznych. Niska zawartość wody i węglowodanów w diecie stosowanej przez wielu kulturystów, nieuchronnie prowadzi do redukcji tkanki mięśniowej, szczególnie wtedy, gdy masa tkanki tłuszczowej [...]
[...] Przy produkcji preparatu Krea-Genic nie wykorzystuje się surowców z Chin, które często bywają zanieczyszczone chemicznie. Ponadto, w produkcie Krea-Genic udało się obniżyć zawartość kreatyniny poniżej 100 ppm (cząstek na milion) w porównaniu z typową kreatyną z pojedynczym buforem, gdzie wartość ta wynosi ok. 300 ppm. Krea-Genic praktycznie nie [...]
[...] Proces ten nazywa się żelatynizacją, ze względu na swoją gęstą i lepką konsystencję. Stopień żelatynizacji jest proporcjonalny do ilości amylozy. Im mniejsza jest zawartość amylozy, tym większy stopień żelatynizacji, oraz odwrotnie. Jest dowód na to, iż im wyższy stopień żelatynizacji skrobi (jako skutek niskiej zawartości amylozy), [...]
Mięśnie (musculi) są to narządy, które mają wybitną zdolność kurczenia się, tzn. zmniejszenia swej długości. Skurcz odbywa się pod wpływem bodźców czy to mechanicznych, jak uderzenie, czy elektrycznych, chemicznych, czy też ruchach ustroju, w wyniku bodźca ze strony odpowiednich komórek nerwowych mózgowia lub rdzenia kręgowego. 1. Wyróżniamy trzy [...]
PEAK - X PUMP X-Pump to kompleksowy przedtreningowy preparat, który jednocześnie dostarcza energii, substancji budulcowych, stymulatorów i regulatorów hormonów anabolicznych, silnych roślinnych anabolików i adaptogenów, antykatabolików a także substancji, które zwiększają objętość komórki mięśniowej oraz stymulują produkcję tlenku azotu. Na [...]
[...] żywności modyfikowanej w tym przemysłowo rozwiniętym globie. Ogólne cechy diety paleolitycznej, na podstawie książki L. Cordain’a „Dieta Paleo” są następujące: 1. Zwiększona zawartość białka zwierzęcego (19-35%). A więc dużo więcej niż ilości zalecane przez IŻIŻ (10-15%). 2. Mniejsza zawartość węglowodanów, do poziomu 22-40%, które pochodzą z [...]
[...] również udział w procesach regeneracyjnych włókien mięśniowych po treningu, co pozwala na zwiększenie wytrzymałości i wydłużenie treningu. Choco Muffin mają również wysoką zawartość błonnika a za razem niską zawartość cukru! Przyrządź je sam! Zobacz jakie to proste! Wszystko, co musisz zrobić, to wsypać do naczynia 100g Choco Muffin, dolać 100 [...]
[...] jeśli już miałbym wybierać, czym to kaliper,ponieważ jest to bardzo małe,lekkie i poręczne urządzenie, a ostatecznie suwmiarka. Na podstawie wyników kaliptra można ocenić zawartość tkanki tłuszczowej w organizmie. Znając ile mamy tkanki tłuszczowej możemy łatwo obliczyć ile posiadamy nietłuszczowej masy ciała LBM czyli m.in. masa [...]
[...] innych zbóż, białko to dostarcza aminokwasy egzogenne, zwłaszcza lizynę. Zawarte w ziarnach nienasycone kwasy tłuszczowe zmniejszają ryzyko miażdżycy i chorób serca. Wysoka zawartość skwalenu sprawia, że szarłat może opóźniać starzenie się organizmu, obniżać poziom cholesterolu, a nawet zapobiegać niektórym nowotworom (w oleju z nasion [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Big_bang_i27013_d400x400.jpg Big bang Opis Big Bang - to suplement przed treningowy, zawierający w swoim składzie związki przyspieszające regenerację, pobudzające, zwiększające rozmiar komórek mięśniowych oraz podnoszące siłę i wytrzymałość. - ZWIĘKSZA SIŁĘ I WYTRZYMAŁOŚĆ MIĘŚNI - WSPIERA ANABOLIZM ORAZ HAMUJE [...]
[...] fitosteroli i cynku odgrywa podstawową rolę w profilaktyce i leczeniu przerostu gruczołu krokowego, inaczej zwanego prostatą, a także wspomaga leczenie dróg moczowych. Duża zawartość witaminy E powoduje zwolnienie procesów starzenia się i wspomaga leczenie reumatyzmu. Zawarte w nim witaminy C, A, D oraz witaminy z grupy B regulują pracę układu [...]
[...] wytwarzania i kontrolowanego uwalniania energii w organizmie, w chwilach jej niedoboru. Jakie są zalety poszczególnych składników Energy Matrix? Kofeina - Całkowita zawartość tej najbardziej znanej substancji stymulującej wynosi aż 200 mg na ampułkę. Jest to 25x większa koncentracja niż w przypadku popularnych napojów energetycznych i 5x [...]
/SFD/Images/2015/9/24/ff85c7058f6443fdb9dbe8bc342417f9.jpg Opis - Kompletny produkt oparty na bezpiecznych i działających substancjach - Nasila termogenikę organizmu - Wysoka zawartość cynku Dwie grupy aktywnych czynników funkcjonalnych zawartych w produkcie przyczyniają się do procesów termogenicznych i funkcji hormonalnej. Zawartość witaminy B6 [...]
[...] zawiera składniki będące niezwykle istotnym budulcem tkanki łącznej, odpowiadające za prawidłową strukturę skóry oraz utrzymanie jej jędrności i elastyczności. Odpowiednia zawartość kazeiny umożliwia stopniowe uwalnianie cennych składników odżywczych przez kilka godzin od spożycia. Cechy ta sprawiają, że SWEET DREAMS LADY P.M. SHAKE jest [...]
[...] treningiem i tuż po nim. Przed treningiem należy jeść głównie węglowodany złożone, a w ciągu 30 minut po treningu mieszankę węglowodanów prostych i złożonych. Procentowa zawartość węglowodanów w pożywieniu powinna wynosić 40% - 50%, czyli węglowodany proste i złożone powinny dostarczać Ci prawie połowy dziennej liczby kalorii. Unikaj cukrów [...]
[...] brazylijskie), ryby i owoce morza, podroby (nerki, wątroba) oraz mięso. Źródłem selenu są również produkty zbożowe, warzywa oraz inne produkty pochodzenia roślinnego, ale zawartość selenu w tych produktach jest zróżnicowana, w zależności od rodzaju gleby, na której są uprawiane. Gleby w Europie są względnie ubogie w selen, w porównaniu [...]
[...] nie gwarantują oczekiwanego efektu działania, bo oparte na nisko przyswajalnych formach witamin i minerałów w postaci soli kwasów nieorganicznych -Charakteryzuje je niska zawartość ekstraktów roślinnych oraz brak standaryzacji ekstraktów roślinnych, co przekłada się na ich niską jakość NIE KUPUJ TANICH PSEUDOZAMIENNIKÓW - TERAZ MASZ PRZECIEŻ [...]