[...] alternatywa gdy nie chcemy wydawać pieniędzy na Vita-min Multiple Sport. Olimp Omega3 Gold Chyba najlepszy supplement z serii Omega3 na rynku. Bardzo dobra cena, bardzo duża zawartość kwasów omega3. Szczerze, to nie ma moim zdaniem lepszego na rynku. Olimp Iso Plus Powder Jeden z wielu izotoników, z którymi miałem do czynienia. Tylko jeden smak [...]
[...] Index Index glycemic (GI) miary tylko wzrost krwi cukier wydobył przez różne jedzenia i napoje. To nie jest jak wykładnik czynników jak pożywna gęstość albo witamina albo zawartość światłowodu. GI może pomóc tobie, jeśli chcesz uniknąć kolca w cukrze krwi i insulinie. Jeśli miary jak dużo jedzenie oddziałuje na twój cukier krwi. # Glycerin [...]
Hmmm to może osobny wątek na powiedzmy 1800kcal, 1900kcal, 2000kcal itd? Mam dostęp teraz do programu co prawda sprzed kilku lat, ale zatwierdzonego przez IŻŻ, który wylicza też zawartość witamin i minerałów- można by dopisać:)
Z racji tego ze koncze urdyne i zmniejszylem ultra omega 3 do 2 kapsulek moge sobie pozwolic finansowo, aby kupic jakis suplement jako dodatek do: Ultra omega 3, sylimarin 300, L-carnityna, Kreatyna HCL. Mam na celowniku: Jakby ktos mógl podpowiedziec co moze warto kupic/co nie warto i jak ktos wie, ze czegos nie mozna łaczyc z antydepresantami, [...]
WojtekA4, ależ oczywiście - liczenie co do 1 kcal to bezsens... Warzywa czy owoce czy ziarna np. mają różną zawartość cukrów, białka i tłuszczy w zależności od warunków uprawy; nie mówiąc o mięsie, które jeszcze trudniej dokładnie oszacować pod względem zawartości tłuszczu i białka... Mi się bardzo podoba dlatego podejście @solarosa - nie dzieli [...]
Knife, czemu uważasz że ostrowia jest słabiutka składowo? Zawartość aminokwasów w porządku i w smaku czuć małą ilość wszystkich dodatków polepszających smak. Jeżeli chodzi o zawartość białka to widziałem badania i wyszła dobrze.
[...] i w związku z tym w różnym stopniu przewodzą elektryczność. W czasie badania mierzona jest ilość tkanki mięśniowej, tłuszczowej, tkanki wisceralnej (brzusznej), całkowita zawartość wody w organizmie, masa kości, dobowe zapotrzebowanie na energię (w kcal lub kJ), wiek metaboliczny i oczywiście waga ciała. Skład ciała jest bardzo ważny w [...]
artykuly bardzo ciekawe, co do pierwszego mam pewne zastrzezenia: 1. Trening aerobowz dyiala katabolicznie, owszem ale tylko w wypadku gdy organizm traci inne zrodla energii czyli glikogen, ATP etc. rowniez tluszcz dlatego katabolicznosc treningu aerobowego owszem jest wrecz zastraszajaca lecz u profesjonalnych sportowcow (kolarze szosowi, [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] rozszerzania naczyń krwionośnych dzięki czemu krew ze składnikami odżywczymi jest w większej ilości "pompowana" do mięśni. Jaka pierwsza przed-treningówka? Zwróć uwagę na zawartość AAKG,L-argininy lub l-cytruliny. To najpopularniejsze związki chemiczne rozszerzające naczynia krwionośne. Jaka powinna być ich ilość? Około 3-5g na porcję (z tym, [...]
w innym temacie dawalem badania - ale na szczurach - mowiace o tym ze po uplywie ~12tygodni zmnijesza sie ilosc receptorów/transporterów kreatyny tym samym spada zawartosc kreatyny w miesniach do normalnego poziomu! dlugotrwale stosowanie nie ma negatywnych skutkow (jak do tej pory nie wykazano negatywnego wplywu na osoby zdrowe!) choc po tym [...]
[...] mięsa mielonego wołowego, w tym o obniżonej zawartości tłuszczu. Stwierdzono w nim dodatek mięsa wieprzowego, bez uwzględnienia tego faktu w wykazie składników oraz zawyżoną zawartość tkanki łącznej, wpływającą na obniżenie jakości finalnego produktu. W grupie przetworów mięsnych najwięcej zastrzeżeń dotyczyło dodatku skrobi(!!!), niedeklarowanej [...]
Ministerstwo Zdrowia Danii wydalo broszure ”Podrecznik udanego karmienia piersia. Poradnik dla personelu medycznego” (http://www.sst.dk/publ/Publ2006/CFF/Vellykket_amning/Vellykket_amning3udg.pdf) Jest bardziej up-to-date (dementuje m.in glupi przesad panujacy w PL, ze od picia wody ma sie wiecej pokarmu ) Przetlumaczylam tylko [...]
[...] sprzedawane w przemysłowych workach lub nawet w opakowaniach zastępczych, opatrzonych etykietą zakładu mleczarskiego. Ich podstawowa zaleta to bardzo niska cena - bo ich zawartość, to większości cukier, laktoza i tłuszcz. Wszystkie te informacje są bardzo skrzętnie ukryte na pseudoetykietach. Na takiej etykiecie nie znajdziemy żadnej [...]