[...] moze byc ciezko dostarczyc odpowiednia ilosc kalori w postaci tak zbilansowanych posilkow. zeby byl apetyt trzeba przede wszystkim jesc smacznie. poszukaj tematow w kuchni sfd tam sa ciekawe i zdrowe przepisy. jedz posilki ktore latwo "wchodza".np mielone miesa podsmazone z dodatkiem oliwy z oliwek przyprawami koncentratem do [...]
[...] że to kardynalny błąd a to dla niego coś normalnego. Poza tym w świecie fitness każdy ma swoje zdanie, każdy wie lepiej i piszę co innego.A dlaczego taka monotonia? Kurczaka najlepiej się wlicza i szybko się robi. Nie mam czasu długo siedzieć w kuchni. Wszystko muszę wliczać i warzyć. Zmieniony przez - szymonixd518 w dniu 2018-03-19 22:03:19
[...] Nic nie stoi na przeszkodzie aby połączyć np. owoce morza, rybę, czy wieprzowinę z ciecierzycą, soczewicą, czy tofu z mozzarellą. Kwestia pomysłowości i kombinowania w kuchni. Jeżeli chcesz być bardziej szczegółowy, to polecam poczytać na temat aminokwasów ograniczających.
[...] pomiedzy posilkami 2 a 3. Dodam jeszcze ze nie mam zbytnio duzo czasu na przyzadzanie posilku rano wiec na szybko pakuje kanapki lub bulki. Od godziny 15:30 mam dostep do kuchni dlatego uwazm ze gainer jest mi potrzebny Zmieniony przez - Tetley w dniu 1/9/2017 9:46:57 PM Zmieniony przez - Tetley w dniu 1/9/2017 9:51:53 PM Zmieniony przez - [...]
[...] ma sens, generalnie dobrze zbilansowana dieta załatwia sprawę więc jeżeli nie napiszesz co jesz i ile to ciężko będzie cokolwiek doradzić a 70% udanej redukcji to praca w kuchni ;-) napisz więcej, dużo więcej o tych 3 miesiącach i planie na przyszłość to dostaniesz więcej wartościowych podpowiedzi, nikt gotowca Ci raczej na tacy nie poda, ale [...]
Daniel, nie tędy droga zajrzyj do Kuchni SFD, tam są podane przepisy na naprawde fajne żarcie, od którego przybywa masy fast-foody można od biedy zjeść raz na jakiś czas, jak już sie jest w totalnej desperacji, ale nie warto robić na tym tkanki tłuszczowej szkoda zdrowia, naprawde
[...] nie mieć dopiętą dietę na ostatni guzik, ale chociaż znać podstawy i się do nich stosować, bo w przeciwnym wypadku tylko się marnuje potencjał supli. Przecież redukcję/masę (cokolwiek) zaczyna się tak naprawdę w kuchni. " z tym w 100% się zgodzę . Jodan rozumiem w czym sens twojej wypowiedzi ;-) na początku nie zrozumiałem . pozdrawiam :-D
libos po treningu dalem odzywke bialkowa, potem piers z kurczaka z owsianka bo robilem z przepisy z kuchni sfd warzywna zapiekanke czy co to bylo w kazdym badz razie owsianka + ogorek + papryka + piers z kurczaka, a na deser 100 g budyniu, wiec nie mow mi ze bialka nie wpieprzylem bo wlecialo z 60 g
Zacznij od policzenia zapotrzebowania dostosowanego do Twojej aktywność, w kolejnych linkach masz informację jak dobierać produkty, przepisy na urozmaicenie diety znajdziesz w Kuchni SFD. http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. [...]
Dodam, że jestem uzależniony od kuchni mamy:D Nie mogę więc pozwolić sobie na jadanie wyłącznie np. kurczaka z ryżem. Musze jeść takie obiady jakie będą zrobione. Stąd też moje pytanie czy ograniczenie ich ilości wystarczy do pozbycia się tłuszczu
Zadbaj o konkretny posiłek przedtreningowy i potreningowy. Poza tym policz sobie zapotrzebowanie i chociaż pi razy oko zobacz jak się ma do tego ile jesz - bo mi się wydaje że to się mocno rozjeżdża. Pamiętaj że dieta to klucz w realizacji celu - nieważne czy jest nim budowanie mięśni czy redukcja - najważniejsze rzeczy dzieją się w kuchni.
ja w wieku 20 lat już nie prawie nie zabierałem żarcia zdomu. czasem jakiś bigosik lub karkóweczkę pieczoną... ale sam powinieneś powoli robić sobie szamę. w dziale kuchnia masz proste przepisy na jedzenie, łatwe do zrobienia, więc nawet jeśli nie jesteś mistrzem kuchni to coś w stanie jesteś ogarnąć. a po jakimś czasie zaskoczysz mamę jak [...]
A jak się ugotuje ryż to potem co z nim zrobić?? Żeby ostygł i do opakowania i niech stoi czy jak?? Nie jestem z urodzenia mistrzem kuchni, więc nie wiem
A jak się ugotuje ryż to potem co z nim zrobić?? Żeby ostygł i do opakowania i niech stoi czy jak?? Nie jestem z urodzenia mistrzem kuchni, więc nie wiem Jak ugotujesz ryż to najlepiej rozerwać woreczek, wysypać na talerz i zjeść. Jeśli chcesz go zostawić na inną godzinę to tak samo tylko, że nie wysypujesz na talerz tylko do pojemniczka i jesz o [...]
Uwierz, że w kuchni ogranicza nas tylko i wyłącznie brak wyobraźni, a cuda można tworzyć. Możesz zrobić babeczki (brzmi babsko, ale robi się to 5 min, wstawiasz w piekarnik na 30 min w tym czasie robisz coś innego) możesz zrobić batony z bakaliami, ciastka nie tylko owsiane, z różnymi dodatkami, możesz zrobić placki różne, możesz koktajl, pizzę [...]