[...] pozytywne właściwości wykazują preparaty otrzymane z roślin rosnących w swoim naturalnym, pierwotnym środowisku) oraz proces technologiczny, gdyż mają one wpływ na zawartość i stosunek poszczególnych flawonolignanów i diastereoizomerów. Problem jaki dotyczy sylimaryny, jest jej stosunkowo niska biodostępność. Jest słabo rozpuszczalna w [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] 80%. Izolat białka serwatkowego (Whey Protein Isolate) – procedura wytwarzania jest bardziej skomplikowana, ale produkt finalny jest lepiej oczyszczony, szybciej strawny, a zawartość białka w 100g wyższa – zazwyczaj sięga ok. 85-90%. Hydrolizat białka serwatkowego (Whey Protein Hydrolisate) to najdroższy, ale i „najczystszy” produkt. Główne [...]
[...] jest mocny przeciwutleniaczem, przeciwdziała zakrzepom, wpływa na wydolność mięśni, wspomaga prawidłowe funkcjonowanie wzroku). Migdały mają też sporo błonnika (niska jego zawartość w diecie skutkować może zaparciom oraz problemami ze strony układu trawiennego). Migdałom nie brakuje też sporej zawartości potasu ( między innymi jest niezbędny do [...]
[...] Rolno-Spożywczego. Przeprowadzili niezależne badania oleju rzepakowego rafinowanego i tłoczonego na zimno, w celu porównania zawartości kwasów omega-3. Wyniki wskazują, że zawartość kwasów omega-3 w olejach rafinowanych, jak i tłoczonych na zimno jest na tych samych poziomach. Eksperci z Instytutu Biotechnologii i Przemysłu Rolno-Spożywczego w [...]
[...] wykrywany przez konkurencję co ma miejsce obecnie gdyz okazało się że 3 firmy z tego rynku: Protamin (kanadyjska), Promil i World Sport (obydwie czeskie) zaniżają zawartość białka w proteinach i mają z tego powodu wielkie kłopoty a ponadto wszystkie czeskie firmy mają teraz ciągłe kontrole i badania sprawdzające zgodność zawartości na [...]
[...] je nawet pogarszać! Zapotrzebowanie na białko u poszczególnych osób jest bardzo różne i uzależnione od wielu czynników, szczególnie żywieniowych, takich jak: skład diety, zawartość węglowodanów i tłuszczów w pożywieniu oraz sama jakość białka. Zapotrzebowanie to zmienia się także w zależności od wieku, płci, stanu organizmu, oraz stopnia [...]
[...] jest dobrym źródłem witamin z grupy B (kwasu foliowego, B2, B3, B6) i składników mineralnych: magnezu, fosforu, żelaza, potasu i miedzi. W marakui znajdziemy również wysoką zawartość witaminy A (beta-karoten) oraz witaminy C. Marakuja dodaje energii, wspiera naturalną odporność organizmu, wspomaga wzrok, poprawia stan skóry, usuwa nadmiar wody z [...]
[...] źródłem węglowodanów są warzywa, ziemniaki, desery optymalne i niewiele owoców. Trening wytrzymałościowy nasila całkowite utlenianie kwasów tłuszczowych, zwiększając zawartość trójglicerydów w mięśniach i maksymalne uwalnianie kwasów tłuszczowych. Procesy te pozwalają zachować zapasy węglowodanów i wydłużyć intensywny wysiłek. W [...]
[...] powodując zmniejszanie ich światła. Węglowodany są wchłaniane z jelita do krwi. Najwazniejszymi cukrami występującymi w organiźmie są glukoza i glikogen. Obniżą zawartość glukozy we krwi nazywamy hipoglikemią, a podwyższoną hiperglikemią. Stała zawartość glukozy we krwi jest ważna dla funkcji ośrodkowego układu nerwowego, osłabienie, [...]
[...] łączone z CLOUT™, OROTINE™, VAPORIZE™ i innymi produktami MAN Sports™ lub z serii BODYOCTANE SERIES™ OSTRZEŻENIE! Podczas stosowania z CLOUT™ należy wziąć pod uwagę zawartość Beta-Alaniny w obu produktach. Stosując BODYOCTANE™ z CLOUT™ zacznij przyjmować połowę porcji 4 razy dziennie, w przeciwieństwie do 1 pełnej porcji każdego produktu [...]
/SFD/Images/2016/5/26/30751a0ac0d54f99a33b648ab7d5e1eb.jpg Opis - Wysoka zawartość białek z różnymi rodzajami białek - Niska zawartość tłuszczu i węglowodanów - Bez dodatkowego cukru - Szybki i prosty w przygotowaniu - Bez glutenu Zalecamy omlet Protein Gusto jeżeli: - lubisz pyszne, proste i szybkie w przygotowaniu nowatorskie dania - nie chcesz [...]
[...] i niestandardowe dodatki, mające zabezpieczyć organizm przed działaniem wolnych rodników, czy przeciwdziałać skutkom stresu oksydacyjnego. Co więcej, uzupełnienie składu o zawartość piperyny, przekłada się na lepszą bioretencję i większy odsetek wykorzystania poszczególnych składowych produktu. 6. Now Special Two [...]
[...] w suchych pomieszczeniach, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętych opakowaniach. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Smak wieloowocowy - zawartość netto: 1000 g Smak cytrynowy z limetką - zawartość netto: 3040 g Smak pomarańczowy - zawartość netto: 3040 g Zmieniony przez - Leksykon w dniu 2010-10-21 20:17:07 [...]
[...] E - 800 razy mocniejszy niż koenzym Q10 - 40 razy mocniejszy niż sam betakaroten Głównym naturalnym źródłem astaksantyny są mikroalgi Haematococcus pluvialis, w których zawartość tego związku jest najwyższa wśród znanych organizmów. *Badania wykazują, że związek ten wspomaga pracę mięśni i wytrzymałość organizmu. Zmniejsza ryzyko zawału [...]
[...] źródłem węglowodanów są warzywa, ziemniaki, desery optymalne i niewiele owoców. Trening wytrzymałościowy nasila całkowite utlenianie kwasów tłuszczowych, zwiększając zawartość trójglicerydów w mięśniach i maksymalne uwalnianie kwasów tłuszczowych. Procesy te pozwalają zachować zapasy węglowodanów i wydłużyć intensywny wysiłek. W [...]
[...] również mleko w proszku, lody (z wyjątkiem sorbetów owocowych), jogurt, maślanka, kefir, sery żółte, twaróg, śmietana oraz masło (w niewielkich ilościach). Najwyższą zawartość laktozy ma mleko, dlatego osoby z objawami nietolerancji laktozy powinny unikać spożycia każdego rodzaju mleka, także koziego. Podaż wapnia w diecie bezmlecznej: [...]
[...] treningów. UltiVite jest optymalną formułą dostarczającą pełnego spektrum witamin i minerałów niezbędnych dla prawidłowego i dynamicznego rozwoju organizmu sportowca. Bogata zawartość antyoksydantów wzmacnia system odpornościowy i krwionośny, a także neutralizuje wolne rodniki, zapobiegając niszczeniu komórek. CP2 Matrix Prekursorów Kreatyny. [...]
[...] produkcji testosteronu. Większe stężenie wolnego testosteronu w organizmie, zgodnie z badaniami naukowymi, spodziewane jest poprzez dodatek standaryzowanego na 45% zawartość kwasów tłuszczowych ekstraktu z palmy sabałowej. Badania kliniczne z wykorzystaniem ekstraktu z palmy sabałowej pokazują korzystne efekty leczenia obserwowane aż u [...]
[...] jakości białka w ciągu dnia i po wysiłku. - Pyszna przekąska białkowa. - Wspomaga przyrost masy i siły mięśni oraz regenerację wysiłku. - Zawiera 30% białka. - Niska zawartość cukrów - tylko 5% - Doskonały jako posiłek po treningu, na uczelni, w pracy, a także idealny jako przekąska pomiędzy posiłkami. Nutrend Low Carb Protein Bar 30 to [...]