[...] zadbać, aby nasza sprawność metaboliczna była na wysokim poziomie, powinniśmy oprzeć nasze zapotrzebowanie na węglowodany głównie o produkty i dania zawierające skrobie. W kuchni powinniśmy korzystać z mąki zbożowej z niskiego przemiału (np. typ 400), cechującej się niską zawartością popiołu, a tym samy wyższą strawnością. Ilość potrzebnych [...]
[...] gdzie panuje zawsze spory ruch - postoisz może wtedy chwilkę w kolejce, ale masz znacznie większą pewność, że jedzenie jest świeże, - miejsca, w których istnieje prawdziwa kuchnia z kucharzem, - potrawy gotowane i ewentualnie grilowane, - jeśli zdecydujesz się na ryż lub makaron i mięso z grila (kebab, gyros, itp.), to kupuj tylko tam, gdzie: a [...]
[...] porcje, za to częściej, wprowadź do diety surówki i sałatki oraz soki warzywne. Byk Ziemia Jada dużo i tłusto. Nie podjadaj między posiłkami, zaprzyjaźnij się z lekko kuchnią włoską i azjatycką. Bliźnięta Powietrze Jada to co popadnie, raz dużo i tłusto, raz zapomina o posiłkach. Jadłospis oprzyj na kuchni śródziemnomorskiej - znajdziesz [...]
[...] podobnych produktów. Do tej grupy zalicza się też substancje emulgujące i regulatory kwasowości. Zagęszczacze i emulgatory wiele zmieniły w przemyśle żywnościowym, a nawet w kuchni domowej. Wytwarzanie lodów domowym sposobem wymagało nieustannego kręcenia specjalnym urządzeniem zanurzonym w lodzie z solą (ok. -15oC). Przerwanie tej czynności [...]
[...] Polsce anyż został rozpropagowany przez zakon Benedyktynów. Właściwości Zawiera olejki eteryczne, kumaryny, flawonoidy, a także sterole roślinne. Zastosowanie Anyż w kuchni ma zastosowanie jako dodatek do gotowanych jarzyn, np. do czerwonej kapusty, marchwi, szpinaku, buraków. Nawet małe dawki anyżu mogą znakomicie urozmaicić smak potraw [...]
ulozy mi ktos czas na posilki moje dzienne zapotrzebowanie 2240 kcal i czy moze ktos cos dodac do tego bo ja w kuchni dobry nie jestem :D płatki kukurydziane z mlekiem 3.2% + 4 jajka kurze bułki śniadaniowe + maslo orzechowe makaron z pesto i z serem pierogi z serem 400 gr
[...] i czwartek mogę spokojnie trenować miesnie.brzucha ? Które.oczywiście odkryje dopiero w przyszłości bo jak wyżej pisałem jestem ekto i narazie trenuje na masę ale pod warstwą tłuszczu można budować brzuch :) wiem że brzuch robi się glowwnie w kuchni ale chcemy wiedzieć czy na tą.chwilę jest sens wykonywać trening 2x w tygodniu czy odpuscic?
[...] na nieprzetworzonej, zdrowej żywności, w dodatku z dużą zawartością białka w ciągu dnia, mam z tym problem. Wpisując w Google wyskakują posiłki, które robi się godzinami w kuchni. Przejrzałem forum i odsyłacie do działu Kuchnia SFD, a do którego konkretnie tematu? Bo wchodzę na różne blogi i tam większość posiłków to różne słodkości lub domowe [...]
Witam 106kg 184wzrostu tłuszcz +- 28% Moje zapotrzebowanie to 3000kcal - uciąłem na start 700kcal Dieta z kuchni vikinga 2100kcal + 250kcal z białka Białko20% Węgle45% Tłuszcze35% pije dziennie ok 2-3L wody Schudłem przez pierwsze poltora miesiąca 6kg , po tym czasie waga się wacha 99.8-101 3 razy w tygodniu trening boksu 2 razy w tygodniu [...]
Witam I bardzo prosze o pomoc. Prosilbym o pare przepisow na sniadania I kolacje z jak najwieksza iloscia bialka. Mam problem poniewaz w kuchni jestem kompletnie zielony, a duzo cwicze I duzo waze wiec potrzebuje duze ilosci bialka I wegli. Z weglami niemam problemu. Jednak przyjac ok.450-500g bialka dziennie to dla mnie nielada wyzwanie. Prosze o [...]
Witam Mam 15 lat i trenuje siłowo już od roku. Liczę kalorie i wygląda to mniej więcej tak, że przykładowo: 1. Dochodzi pora np. obiadowa, schodzę do kuchni 2. Włączam w telefonie aplikację do liczenia kalorii 3. Ważę każdy składnik na wadze kuchennej 4. Wliczam sobie każdy składnik do aplikacji ile co ma gram, a aplikacja sama liczy mi kalorie. Z [...]
Dziki i łanie ;) wrzucajcie tu swoje propozycje co zjedlibyście na obiad. propo na zasadzie zjeść świeże z talerza - niekoniecznie pudełkowe żarcie. Nie mam czarodziejskiej różdżki ale postaram się wybierać Wasze propozycje i urealniać je w kuchni. 3....2....1....start;)
[...] tego po tej całej kwarantannie wrócę do jeżdżenia na rowerze do pracy i na basen.Ale nie w tym jest rzecz. Zastanawiam się nad jedzeniem, wiem że brzuszek odsłania się w kuchni :). Policzyłem że zgodnie z wzorem (77 kg x 33 - 500), że powinienem spożywać ok. 2041 kcal. Jednak zdarzają się takie dni jak dzisiaj gdzie na śniadanie zjadłem [...]
Siemano. Wpadłem tu na forum po przepisy i inspiracje w kuchni, ale jakoś przypadło mi do gustu i zostałem tu chwile dłużej. Postanowiłem też, że pochwale się ;) Zacząłem jakoś kwiecień/maj 2014. Zacząłem od drastycznych zmian nawyków żywieniowych. Żarłem bardzo, źle. Przykładowo na śniadanie baton + tiger + pizzerka. Potem jakiś obiad z mięsem [...]
[...] nie problem) wyszło mi że dziennie dostarczam sobie tylko 40/max 50g białka dziennie. W gorsze dni nawet tylko 30g! W domu mogłam o to trochę zadbać, ale tutaj nie mam nawet kuchni żeby sobie cokolwiek przygotować, a samodzielnie kupowanie jedzenia też nie wchodzi w grę bo nie możemy go w pokojach przetrzymywać. Muszę żyć na tym jedzeniu. [...]
[...] i zazwyczaj dopiero wtedy uznaję, że jestem głodny i idę coś zjeść. Psychiczny jest wtedy kiedy masz ochotę na coś konkretnego. Ale ja tak nie mam. Gdy schodzę i jestem w kuchni to nie mam ochoty na konkretny produkt spożywczy. Tylko poprostu muszę coś zjeść, muszę mieć coś w ustach. Mam 15 lat. Waga: 56kg Wzrost: ok.170cm Podczas redukcji [...]
Kombinuje tak że w niedługim czasie będę chciał sobie kupić 10kg Gainera 1 Vitalmaxu (zbliża się ciepła pogoda i ciężko będzie usiedzieć w kuchni i coś pichcić) i chce dokupić do tego jakieś tanie białko bezsmakowe aby uzupełnić tego Gainera bo posiada 13g białka na 100g aby w tym Gainerze miec z 20-25 g białka. I tak się zastanawiam czy Białko [...]
[...] w warunkach domowych na wyjeździe. Plan dnia przedstawia się następująco: 6:30 wyjazd do pracy, 13:30 przerwa godzinna, 18 powrót do hotelu. W hotelu też nie zawsze jest kuchnia, czasami do dyspozycji mamy normalne mieszkanie, czasami mamy pokoje hotelowe bez kuchni. Do was zwracam się jako do specjalistow, czy jest coś co mogę zrobić, żeby [...]
[...] obiad dziś np. zjadłem pieczonego kurczaka bez skóry (ok. 75 g) brokuły i ziwmniaki gotowane (100g) i mimo że byłem najedzony to po kilku minutach znowu zszedłem na dół do kuchni i zacząłem jeść brokuły, ziemniaki do momentu aż się ,,zapchałem". To jest takie uczucie, które nade mną wygrywa. Poprstu zjadłem jakiś posiłek, idę do zlewu odnieść [...]
[...] tego zjem to chyba jajo zniose. Kwestia polega na tym żeby te przepisy były w miare szybkie (max 30-45 min.)W miare zjadliwe. W miare tanie (to znaczy nie opiewające na kwotę budżetu małego państwa). I w miare nie problematyczne, bo arcymistrzem kuchni nie jestem. Autorów najciekawszych projektów oczywiście nagrodzę Sogiem. Pozdrawiam.