[...] Pięciu posiłków nie byłem w stanie pomieścić  Wybaczcie , że nie w pełni mam wpływ na obiady ( czyli jakie mięso będzie itp.) ale nie jestem pełnoletni i to nie ja jestem szefem kuchni tylko mam do pogodzenia za sobą i moją dietą innych domowników  P.S Jeśli to konieczne mogę dopisać dawki 
Z tym brzuchem to jest różnie każdy robi inaczej ja przykładowa robie bardzo rzadko gdyż jestem tego przekoania ze ładny brzuch robi sie w kuchni :) Ja bym zmniejszył ale to Twoj wybor :)
[...] to dzien treningowy). W wiekszosci trzymam taki sam rozklad w dni treningowe i nietreningowe. Posilki prawie sie nie zmieniaja, bo najzwyczajniej nie mam czasu na zabawe w kuchni. Dane: Wiek: 27 Wzrost:187 cm Waga: 82 Staz treningowy: 3 lata BF: 14.8 % (Scan na wadze elektronicznej) Aktywnosc: Praca biurowa, malo dodatkowego ruchu. Wedlug [...]
[...] oleju to kolejne ogniwo w procesie utleniania czyli obrazowo mówiąc psucia zdrowych składników) znaleźć kupca (ponieważ najpopularniejszą formą tłuszczu w naszej kuchni było do tej pory masło, to wyprodukowany tłuszcz musi być smarowny jak masło i w tym celu poddaje się olej procesowi uwodorowania). przez jak najdłuzszy czas dać się [...]
Nie wiem jak jest teraz w Certusie, ale kilka lat temu był tam taki bałagan, że ho ho. Żona mojego brata tam pracowała i opowiadała jak to wygląda od kuchni. Sam chodzę do Lux medu i jestem zadowolony, choć nie mam porównania (poza wspomnianym Certusem )
to spojrz na to z drugiej strony: zalozmy ze wezmiesz jakis pre-workout, doda ci kopa przed treningiem, pobudzi, zrobisz nawet dobry trening, ale i tak wszystko to pojdzie na marne, bo kuleje ci micha. Budowanie ciała zaczyna sie w kuchni i stanowi NAJWAZNIEJSZY element "całej układanki". Potem trening, na samym koncu suplementy.
Zapotrzebowanie kaloryczne policzysz wzorem z pierwszego tematu, w kolejnych linkach masz informację jak dobierać produkty, przepisy na urozmaicenie diety znajdziesz w Kuchni SFD. http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. [...]
na sen lepiej bialko i tluszcze najlepiej serek wiejski albo twarog z odzywek kazeina giner zrobi ci smalec poczytaj na http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html naszej kuchni o batonikach bialkowych moga zastapic spikojnie skromny posilek w ciagu dnia polecam smaczne tanie szybkie duzo warto jesli masz taki tryb zycia a pozostale posilki jakos [...]
[...] 1 PSK powoli robi sie j.s. z prawdziwego zdarzenia mam tu na mysli pełne zawodostwo nie ma co sie wybierac teraz do PSK na zasadnicza bo najwyzej dostaniesz przydział w kuchni bo teraz wiekszosc grup bojowych jest zawodowa. Poza tym jest jeszcze Lotnicza Grupa Poszukiwawczo - Ratownicza to polski odpowiedznik CSAR (COmbat Search And Rescue) [...]
ResoviakRR nikt nie każde Ci siedzieć cały czas w kuchni gotujesz większą porcję mięcha i dodajesz do kanapek Grzdyl tłuszcze możesz dodac do którego bądż posilku poza tym po treningu
Nie ma takiego pojęcia jak trening na masę, masę/rzeźbę robisz w kuchni, także spokojnie możesz stosować trening "na masę" przy deficycie kalorycznym i z pasa będzie lecieć w dół.
1. zależy jakie masz oko skoro jesteś początkujący zapewne nie orientujesz się dobrze w kuchni a więc powinieneś ważyć 2. zależy od wielu czynników, nie spodziewaj się kokosów 3. możesz, byle wartość kaloryczna i jakość węgli została ta sama 4. nie ten dział, więcej o sobie, ew. białko w celu uzupełnienia diety 5. porządny efekt wymaga czasu 6. [...]
Coś za dużo kcal uwzględniłeś w diecie w stosunku do zapotrzebowania-jeśli masz zapotrzebowanie ~2830 to zwiększ na początek kcal 300-500kcal i po kilku tygodniach ewentualne dalsze modyfikacje 1- możesz jeść wszystkie poza najzwyklejszym białym.który nie ma za wiele wartości odżywczych 2-schab wieprzowy,polędwica wieprzowa,wołowa,udziec [...]
[...] i ogólnego marazmu. Owszem o studium oficerskie też biorę pod uwagę, jeśli bym już składał papiery to pewno na jakieś wojska zmechanizowane , bo tak jak każdy duży chłopiec chcę być komandosem a to chyba najbliżej jeśli chodzi o kierunki dostępne w tej szkole. Ważne żeby nie siedzieć w kuchni albo na radiostacji tylko żeby coś się działo
czellista podasz jakieś linki do art. Chodzi mi głownie o smalec bo jeszcze całkiem niedawno na grupie były dodawane linki z badaniami że właśnie smalec jest jednym z najlepszych tłuszczy do smażenia długiego i w wysokich temp. U mnie w kuchni głownie do smażenia leci smalec jak chodzi o dłuższy proces .