Przede wszystkim gotowanie wiekszej ilości porcji na raz :-)) czasem warto odstać troche dłużej w kuchni jednorazowo i zrobic wiecej rzeczy, ale w konsekwencji ma sie np na drugi dzien wolny czas i nie trzeba kombinować :-) ale to takie podstawy, żaden magiczny trik ;-)
Zacznij od policzenia zapotrzebowania dostosowanego do Twojej aktywność, w kolejnych linkach masz informację jak dobierać produkty, przepisy na urozmaicenie diety znajdziesz w Kuchni SFD. http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. [...]
nie ma czegoś takiego jak spalanie miejscowe, musisz wpierw zając się odżywianiem, bo sam trening nawet niewiele pomoże, bo chudniemy w kuchni, a formę wyrabiamy na siłowni :-) ogarnij swoje odżywianie dołącz trening siłowy, a później możesz myśleć o suplementacji, bo to tylko ostatni dodatek, a nie cudowne środki
jak długi odstęp masz pomiędzy wcześniejszym posiłkiem i co jesz wcześniej? Suchy ryż może ciężko wchodzić,ale możesz np.polać oliwą lub zrobić jakiś sos w oparciu o przepisy z Kuchni SFD
Diet tu nie układamy, a jedynie poprawiamy twórczość własną. Zacznij od policzenia zapotrzebowania dostosowanego do Twojej aktywność, w kolejnych linkach masz informację jak dobierać produkty, przepisy na urozmaicenie diety znajdziesz w Kuchni SFD. http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne. [...]
czasami bialo sie przydaje do omletow jako element smakowy, lub jako opcja po treningowa by zjesc cos w miare lekkiego,szybkostrawnego. Jak ktos sporo kombinuje w kuchni z fit deserami to tym bardziej opcja bialka w prochu sprawdza sie idealnie, bo malo co mozna wtedy wrzucic w formie zrodla bialka chyba ze jaja;-) ale to tez nie zawsze
Ja tam lubie makaron z serem i miodem %-) Oczywiście od czasu do czasu, nie jako stały element diety. Nie każdy ma 'udziwnione" kubki smakowe, ja tam sam twaróg z makaronem nawet wszamam. Ot. Każdy lubi coś innego, oczywiście weole pobawić się w kuchni, niż jesć takie suchary, ale czas - jest smak.
nie mam konkretnie kropka w kropke. produkty i potrawy z białkiem. chyba nie jest wazne mieć wszytsko konkretnie, zagladam do kuchni sfd i spr. co mi odpowiada robi i jem, a tak na co dzien to jajka + kurak+ ryz + mleko + jakies owoce i warzywka + jakies ciasteczka pełnoziarniste ...
ćwiczenia na brzuch to tylko mały dodatek . Tak jak chłopacy napisali nad brzuchem należy pracować w kuchni i dojście do wymarzonego 6-paka może trwać lata ;p Także chłopaku jak chcesz osiągnąć wygląd tak jak te koksy z okładek to na pewno nie dasz rady do wakacji ;p Zmieniony przez - Roxed w dniu 2014-05-31 13:32:42
kiedy będziesz stosował i z czym masło orzechowe gdby nie ten cukier i olej całkiem kup lepiej orzechy dodaj oliwy z oliwek szczyptę soli i zrób sam przepisu szukaj w kuchni
Najgorzej wypadają pod tym względem jakieś wakacyjne wojaże - jeśli nie masz dostępu do kuchni i trzeba stołować się na mieście lub grilu. W domu idzie dietę trzymać :)
Ona nie jest czarna, tylko po prostu mocniej brązowa ;) Głównie przyprawy chyba tak czernieją. No i nie jest to smażenie długotrwałe typu choćby 10 min. To jest walnięcie kuchni na full i około 5 min obróbki termicznej - białko ścina się w ciągu 2 min, pozostałe 3 jest na to, żeby bardziej przypiec i odparować wodę. Zmieniony przez - Granathar w [...]
Generalnie nie wiem czy w kuchni przeciętnej osoby jest coś takiego jak długie smażenie, jak i jak ktoś ma jakikolwiek kunszt kulinarny, to zapewne wie, że mięso powinno robić się w stosunkowo niskich temperaturach. Co do oliwy, do smażenia jakiegokolwiek nadaje się super, jednak jest jedno ale, o ile ktoś kupuje na prawdę dobra oliwę - nie po to [...]