SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] Wojtek / IIFYM - vol. 1

temat działu:

Odchudzanie i forma po męsku

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 903639

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 713 Napisanych postów 9084 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 99288
Ok, skoro zatem teraz przy BTW 220/90/200 - waga spada, to znaczy, że jestem poniżej swojego zera.
Zatem zakładam, że 220/100/200 - będzie dawało okolice mojego "0"

Ustawię w takim razie taki rozkład jako początkowy dla DNT, a dołożę w DT.



...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Ja jestem na 190 / 140 / WW 134 I super leci. Poki co nie musze kombinowac z zwiekszaniem ilosci WW
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2586 Napisanych postów 29969 Wiek 42 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 200205
na kazdego dziala co innego,wiec nie ma co sie sugerowac od poczatku do konca inna osoba
trzeba brac poprawki na siebie
jak reagujemy na wysokie/niskie ww i lub tluszcze

"Cóż jest trucizną?
Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!".
BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 713 Napisanych postów 9084 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 99288
No właśnie, jeść lubię ;), a skoro przy 200g węgli i 100g fatu leci to znaczy, że faktycznie kcal out > kcal in.
Skoro tak jest, to przykrecanie kurka zostawie na pozniej.
Chyba, ze znowu zaczne puchnac, to zareaguje.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94780 Napisanych postów 364781 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1670075
WojtekA4
Ok, skoro zatem teraz przy BTW 220/90/200 - waga spada, to znaczy, że jestem poniżej swojego zera.
Zatem zakładam, że 220/100/200 - będzie dawało okolice mojego "0"

Ustawię w takim razie taki rozkład jako początkowy dla DNT, a dołożę w DT.







Sensownie to wyglada

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1419 Napisanych postów 35562 Wiek 41 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 150829
Po krótce, z włąsnego doświadczenia: przez znaczną część swojej przygody z dietetyką wierzyłem, że kluczem do redukcji tkanki tłuszczowej jest zabawa węglami, że to przede wszystkim od ilosci wegli się tyje, że to wegle nakręcają apetyt, że na insulinooporność najlepszy jest lowcarb, etc. Ostatnie lata 2014 - 2015 to czas w którym zrozumiałem, że byłem w grubym błędzie. Że reakcja na lowcarb/highcarb nie jest uzależniona od wrażliwości insulinowej, że mozna dodawać węgli do diety i tracić BF, że mozna wysokimi węglami (i niskim tłuszczem) poprawiac wrażliwosć insulinową i przede wszystkim że niezmiernie ważne są: mechanizmy kontroli łaknienia i podejście do jedzenia. Zwłaszcza to drugie jest zaniedbywane i pomijane. Dietetyka w wersji POP zabrnęła w ślepym zaułku koncentrując się zbyt mocno na biochemii komórki, zapominajac o holistycznym podejściu
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 713 Napisanych postów 9084 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 99288
faftaq
Że reakcja na lowcarb/highcarb nie jest uzależniona od wrażliwości insulinowej, że mozna dodawać węgli do diety i tracić BF, że mozna wysokimi węglami (i niskim tłuszczem) poprawiac wrażliwosć insulinową i przede wszystkim że niezmiernie ważne są: mechanizmy kontroli łaknienia i podejście do jedzenia. Zwłaszcza to drugie jest zaniedbywane i pomijane.


Stąd też IIFYM...
Jak pamiętasz, walczyliśmy skutecznie z tym u mnie, a okazuje się, że IIFYM niweluje praktycznie do minimum ten problem.
Ale też wszystko z głową.

Mam teraz punkt wyjściowy, tego się będę trzymał.
Jak będzie szło - będę plan realizował, jak będzie szło, ale w brzuch i boki, będę modyfikował :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 64 Napisanych postów 593 Wiek 41 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 43371
WojtekA4

Rozkład dnia DT:
8:00 - B + T (high) + WW (~15g)
16:00 - trening
17:30 - post workout - B + WW
19:30 - B + T (medium) + WW (high)
22:00 - B + T (high) + WW (low)

Rozkład dnia DNT:
8:00 - B +T (high) + WW (~15g)
17:30 - B + T (50% z pozostałej puli) + WW (50% z pozostałej puli)
21:00 - B + T (50% z pozostałej puli) + WW (50% z pozostałej puli)




czy tylko mi się wydaje czy "TU" zajeżdża grubo Berardii'm???...pomijając aspekty ....


Wojtas .." nadejszla wiekopomna chwila"... brawo trzymam kciuki i będzie gitezzzzz

a tak apropos kiedy robisz wykład i czy są już zapisy?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 713 Napisanych postów 9084 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 99288
A co to jest Berardii?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 89 Wiek 36 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 9342
Wojtek, ty często jadłeś ziemniaki pieczone w mundurkach, jakie B/WT przyjmowałeś dla nich? Nigdzie nie mogę znaleźć wiarygodnego info, wszędzie piszą co innego. Do tej pory przyjmowałem jak zwykłe ziemniaki przed obróbka, ale cos mi sie zdaje, że w tych pieczonych jest troche więcej węgli.
Dzięki z góry za odp.


Zmieniony przez - Jazdas w dniu 2016-01-26 15:12:24
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Trening na czczo, a okno żywieniowe

Następny temat

Geneza IIFYM (If It Fits Your Macros)

WHEY premium