SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] Wojtek / IIFYM - vol. 1

temat działu:

Odchudzanie i forma po męsku

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 903111

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6268 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754787
Zdecydowanie warto namaczać produkty zbożowe, orzechy.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1417 Napisanych postów 35562 Wiek 41 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 150829
Właśnie namaczanie ma swoje zalety, ale ma też wady o których mało się wspomina - w sumie nie wiem dalczego?
Ja np, nie moczę zbóż i migdałów, a w zasadzie migdały celowo jem niemoczone do wszystkich posiłków Uważam że większym zagrożeniem dla mnie jest nadmiar fosforu w diecie niż obecność kwasu fitynowego, który istotnie blokuje jedynie wchłanianie żelaza i cynku (a tych w menu mam bardzo dużo, żelaza - aż zbyt wiele). Rozklad kwasu fitynowego przez fitazę powoduje uwolnienie duzych ilosci fosforu (który normalnie byłby nieprzyswajalny), a fosforu jemy stanowczo zbyt wiele. Tak wieć nienamaczanie nie musi być błędem, choć w przypadku kobiet, które cierpią na niedobory żelaza - raczej zalecam moczyć prod zaw kw. fitynowy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 713 Napisanych postów 9084 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 99288
Prażenie nie, namaczanie nie, a mielenie? Skoro masło robi się pod wpływem temperatury w trakcie mielenie/miksowania/blendowania zwał jak zwał, to czyżby to był ten czynnik, który powoduje, że masło - nawet bez żadnych dodatków - jest słabszą opcją niż zwykłe np migdały?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1417 Napisanych postów 35562 Wiek 41 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 150829
Nie twierdzę że moczenie jest złe, a jedynie uważam że niemoczenie - też ma swoje zalety, o których się nie mówi zbyt wiele

Prażenie też nie koniecznie prowadzi do tragedii. Co do mielenie - jest OK, p-ewnie jeśli zmielona masa będzie sobie leżeć na powietrzu ileś tam czasu top dojdzie do dorbnych strat skłodżywczych, ale nie ma co znowu się tak mocno tym przjemować
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 713 Napisanych postów 9084 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 99288
Tymczasem do mnie dojechały dwie puchy białka.
Po roku używania Selfa przesiadka powrotna na Sciteca.



1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3186 Napisanych postów 15855 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 887218
Ja to czoko mógł bym przejadać kilogramami :D Daj znać jak lemon bo też niebawem będe musiał uzupełnić zapasy :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 713 Napisanych postów 9084 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 99288
Już mam szejka zrobionego. Do 150ml mleka dodałem 50ml wody, bo trochę słodki (lemon) mi się wydawał po zapachu :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2586 Napisanych postów 29969 Wiek 42 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 200205
Mam obecnie dwie identyczne smaki. Jak lemon? Spróbuj z mascarpone + odrobina mleka. Ew. z twarogiem

"Cóż jest trucizną?
Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!".
BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 239 Napisanych postów 9129 Wiek 46 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 130480
tylko nie próbujcie maliny, mam teraz w izolacie i straszna masakra smakowo
czeko + orzech jest bardzo dobre

KREW POT I ŁZY TYLKO NA TO NAS STAĆ

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 713 Napisanych postów 9084 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 99288
solaros
Mam obecnie dwie identyczne smaki. Jak lemon? Spróbuj z mascarpone + odrobina mleka. Ew. z twarogiem


Do szejkera dodać mascarpone? Bo teraz robię 35g białka + 150ml mleka.

kuba_n
tylko nie próbujcie maliny, mam teraz w izolacie i straszna masakra smakowo
czeko + orzech jest bardzo dobre


Lemon cheesecake - spoko, fajny smak, nie czuć chemii, przyjemny, słodki - może nawet trochę za słodki. Chociaż rozpuściłem w sumie w 200ml płynu - 150 mleka i 50 wody. Następnym razem dodam więcej wody.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Trening na czczo, a okno żywieniowe

Następny temat

Geneza IIFYM (If It Fits Your Macros)

WHEY premium