Coś tam mówisz?? Bo bez dźwięku oglądałem..
Godzina w temperaturze?? Pewnie to powiedziałeś :)
Już wiem, co na weekend upichcę!
Dziś robiłem kurę i łopatkę (poprzetykaną boczkiem i czosnkiem).
Sporo się tu dzieje, ale szmama węgle, to się nie odzywam :)
Graty dla biegaczy! :)
Zmieniony przez - panteon w dniu 2014-04-09 22:26:30
Tak więc mięso na irlandzkie kiełbaski (sausage meat) - bardzo drobno zmielona wieprzowina i masa tłuszczu w tym, wątróbka drobiowa posiekana własnoręcznie, tłusta mielona wołowina, kilka jaj, pistacje, siekane morele suszone, sól, pieprz i zioła. Blaszka keksowa wyłożona plastrami śniadaniowego irlandzkiego boczku, w to masa cała, boczek na wierzchu zawinięty tak, że cała pieczeń w boczku. Wszystko do piekarnika w bain marie ( w naczyniu z wodą) na 1.5 godziny w jakichś 150stopniach.
Owszem to wersja nie dla mnie z uwagi na morele, ale z pistacjami jak najbardziej. Przyznaję, że jest super. Coś pomiędzy pieczonym pasztetem a pieczenią rzymską.
Serwuję z dosyć specyficzną konfiturą na bazie czerwonej cebulki i octu balsamcznego oraz z korniszonami.
To wszystko do nowego menu. Mam nadzieję, że ostatecznie wejdzie w poniedziałek bo mam starego dosyć już.
Do tego wprowadzam pork belly - pieczony boczek. Sól i pieprz tylko, zawinięty w rulon i pieczony powoli kilka godzin. Dosłownie masakra. Smakuje mi najbardziej, jest dosyć popularny w Irlandii w restauracjach i zawsze rzucam się na niego gdy mam okazję.
Ja zdecydowałem się serwować na czerwonej kapuście gotowanej z czerwonym winem polany sosem ze śmietany, cydry, Guinnessa i tartych jabłek. Wiara w pracy dostawała dziś po sosie dzikiego orgazmu więc myślę, że będzie to hit. Jako akompaniament puree, frytki, ziemniaczki gotowane z masełkiem lub sautee (odsmażane).
Polecam spróbować takiej opcji jeśli gdziekolwiek serwują, w sensie pork belly, normalnego boczku pieczonego.w ten sposób z tzw crackling - niesamowicie chrupko wypieczoną skórką. Orgazm.
btw. dzieki wszystkim za fajne linki i ciekawostki! I LIKE IT!
ale licze że poruszycie temat budowania mięsni :)
Zmieniony przez - CFnewbie w dniu 2014-04-10 00:31:23
Aktualny dziennik: http://www.sfd.pl/_DT_Xzaar._Triathlon,_cel_Double_IronMan_2017_-t1018057-s340.html
Cele 2016:
1. Sieraków Triathlon dystans 1/4 IM - http://triathlonsierakow.pl - 28.05.2016 - 02:34:12
2. Challenge Venice dystans IM - http://www.challenge-family.com/challenge-venice/ - 05.06.2016 11:47:48
3. Challenge Poznań ME dystans IM - http://challenge-poznan.pl - 24.07.2016 11:35:22
4. Ironman 70.3 Gdynia - http://ironmangdynia.pl/pl/ - 07.08.2016
Nawet na potreningu.pl piszą, że jest to optymalna pora na wzięcie węgli. I wtedy nie ma co się ich obawiać.
Bo z kolei na mój chłopski rozum () jeżeli nie podamy węgli przed to organizm ciągnie energię z tłuszczu z organizmu. Na siłowni też nie potrzeba, aż takich pokładów glikogenu, jak w czasie wysiłku aero (ale raczej tego do nieco krótszego).
Dziennik:
http://www.sfd.pl/DT_kalik-t1087033.html
xzaar77
No fajnie ale jak wytłumaczysz że drapieżniki takie jak lwy,wilki itp odżywiające się mięsem umierają prawie natychmiast po usunięciu trzustki (brak możliwości produkcji insuliny) natomiast zwierzęta roślinożerne typu krowa,owca,bawół itp brak trzustki nie powoduje śmierci. Z człowiekiem jest tak samo jak z drapieżnikami bez insuliny a inaczej bez trzustki następuje szybki zgon człowieka.
Aktualny dziennik: http://www.sfd.pl/_DT_Xzaar._Triathlon,_cel_Double_IronMan_2017_-t1018057-s340.html
Cele 2016:
1. Sieraków Triathlon dystans 1/4 IM - http://triathlonsierakow.pl - 28.05.2016 - 02:34:12
2. Challenge Venice dystans IM - http://www.challenge-family.com/challenge-venice/ - 05.06.2016 11:47:48
3. Challenge Poznań ME dystans IM - http://challenge-poznan.pl - 24.07.2016 11:35:22
4. Ironman 70.3 Gdynia - http://ironmangdynia.pl/pl/ - 07.08.2016
Sporty walki w średnim wieku
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- ...
- 300