Bulinka:przepis na sernik: http://www.sfd.pl/%5BLC%5D_%C5%81atwy_sernik_piekarnik_-t599744.html kotlety robię tak: wrzucam ugotowaną i ostudzoną wcześniej ciecierzycę (gotuję z dodatkiem kminku) do blendera, dodaję jajo i przyprawy- w tym przypadku lubczyk, zioła prowansalskie, oregano, gałka muszkatołowa, pieprz, papryka słodka, kolendra, [...]
Kociszcze, ciachem obżeram się nagminnie- zawsze jakieś jest w pogotowiu- pichcę na bieżąco Ostatnio zmodyfikowałam przepis na fasolowe: http://www.sfd.pl/Lady_w_kuchni%2C_czyli_nasze_babskie_przepisy_%3B_-t696301-s11.html zamiast z białej zrobiłam z czerwonej gotowanej ( z racji faktu wrogości moderatorek do konserw ) i zamiast odżywki [...]
[...] coś zmieniam, dodaję, zamieniam składniki, proporcje, dodatki- wieczne testy. Zawsze wychodzi inaczej. To ostatnie to klapa wizualna, nie urosło nic. Dziś modyfikowałam przepis fasolowo-truskawkowego. Wyszło czekoladowo-wiśniowe z rodzynkami. Uciekło z blachy, ale podzielone na porcje wygląda całkiem całkiem. 4nn, czytając opis, działam [...]
Mam niezawodny przepis, piekę pasztet w niedzielę i mam żarełka na tydzień. Jednego dnia moczę strączki ( ok 400-500g) , drugiego przetwarzam w następujący sposób: ugotowane strączki dzielę na dwie części, z których jedną wrzucam do blendera, dodaję żółtka jaj ( 4 - 6 szt) , rozgnieciony ząbek czosnku, cebulę zeszkloną na maśle, czasem pora- jak [...]
Pierogi przepyszne. Przepis na farsz zdobyty. Trudności z ciastem nie do przejścia dla mnie i nie na moją cierpliwość ,wiec farsz będzie z czymś innym. Dziś zjadłam z cukinią duszoną z czosnkiem . /SFD/2016/9/20/3a3f481e42964ae7a506ca7af28e91f9.jpg /SFD/2016/9/20/d7b3cd76696f43f594bec7702fef6a6a.jpg [...]
ogladałam ostatnio Twoj przepis. super pomysl i wierze, ze smaczny, bo jeszcze nie robilam zawsze warto nawet dla siebie nagrac technike. prownujac z filmami instruktazowymi bedziesz w stanie sama sobie wytknac bledy powodzenia
[...] Jak uda mi się uchwycić jakoś bez twarzy i charakterystycznego tła w domu (co by nikt niepożądany mnie nie skojarzył) to coś wrzucę. Zobaczę jak to wyjdzie w praniu. A przepis, dzięki. Nie wiem czy i jeszcze się nie pobawię Za dużo wolnego czasu(niestety już niedługo) i takie skutki [...]
[...] na tym, że wchodzi sie do kapsuły na podciśnienie, w której jest bieżnia, nakłada jakiś tam sprzęt i sie zasuwa pół godziny po tej bieżni (więcej nie można). Człowiek sie męczy, poci itd. itp. i podobno po 10 wejściach (takie są karnety), efekty są rewelacyjne taaaaaaaa Oveja, przepis wygląda naprawde fajnie - popieram Majke: wrzuć do Kuchni
[...] mocno się zaniżyła. Dlatego brałam przede wszystkim pod uwagę fakt, że domownicy zjedli mi resztę tej pasty(bez nacisku ) Próbujcie, jestem ciekawa cudzych spostrzeżeń A przepis mogę wrzucić Może ktoś lubi ryzyko i zechce wypróbować to, na pierwszy rzut oka, dość dziwne połączenie skoro off topic (wybacz Oveja) to ja zapytam: co sądzicie o [...]
Fajna ta tabata, nakręć z niej filmik. Przepis też ciekawy, można np. zrobić z tę pastę potraktować nie jako dodatek ale np. główny składnik posiłku,? I jak ją traktować jak węgle, białko?
bo kolezanka wegetarianka polecila mi przepis na chleb z ciecierzyca i od razu pomyslalam o Tobie moze Ci sie przyda, Składniki . 150 g ciecierzycy . 4 szklanki mąki pszennej razowej . 25 g drożdży . 50 ml oliwy z oliwek . łyżka soli morskiej . łyżeczka cukru lub fruktozy Ciecierzycę moczymy co najmniej 12h i gotujemy do miękkości. Kiedy [...]
Gruszka, fajny ten przepis Do pieczenia chleba się zbieram i z pewnością zbiorę, bo chleb przyda się w menu, w momencie,jak będę z 3/4 dnia poza domem, a niestety ten czas nieubłaganie się zbliża. Lady, mogę spróbować na następnym takim treningu, ale obawiam się, że chwyt może mnie ograniczać w ciężarze. Trzeba będzie sprawdzić, jak to wyjdzie w [...]
[...] I na co komu słodycze,jak można zrobić tyle zdrowych, słodkich zamienników 4nn, ja też prosiłabym o dokładniejsze wytyczne co do tego ptasiego, bo jakoś przeoczyłam przepis Martuccy. Podejrzewam,ze ubite białka, może odzywka dla słodkości i żelatyna, żeby się trzymało. Coś jeszcze? Zamiast żelatyny dałabym agar. A ta pasta z [...]
przepis na ptasie był na pewno w dzienniku zouzy, jeśli chce Ci sie szukać a jeśli nie, to pewnie Marta tu niedługo wpadnie i zapoda (o ile już doszła do siebie po urodzinach )
Oveja jak masz mozliwosc dorwania mleka swierzego z rynku to takie kupuj, a juz przynajmniej rob sobie twarog sama z jogurtu jak podawalam przepis w "kuchni" jak przetrzymasz dluzej to nie bedziesz musiala podgrzewac a i wtedy wiecej zdrowych bakterii dostarczysz Zreszta mozna tez twarog zrobic rozpuszczajac w mleku tabletke z [...]
[...] mleko bardzo lubię,ale jakoś za dużo się naczytałam, że jest be. Także owsiane itp. wcinam na wodzie ) A z twarogiem mnie zaciekawiłaś (przy weekendzie wczytam się w przepis) Tylko czy on mi wyjdzie. Jakoś zawsze mam lęk przed robieniem rzeczy, które maja się „psuć” Chociaż zakwasu tez się bałam,a okazał się banalnie [...]