[...] obtaczam w bulce tartej , potem znowu umaczam, znowu na bulke tarta i uzywajac oliwy z oliwek (1-1.5lyzki stolowej) podpiekam na patelni z obu stron po czym jest gotowe buraki -100g czy takie cos mozna zjesc przed treningiem? przynajmniej zeby kotlet zostal, jesli buraki czy ziemniaki sa zle I pytanie 2: posilek 7:00 3 surowe jajka 100g [...]
[...] enzymów i antyutleniaczy. Najlepiej spożywać je na surowo lub gotowane na parze w ilościach nawet do 6 porcji dziennie (porcja około 150g). Najbardziej korzystne są: buraki, brokuły (wyjątkowo skuteczny antyutleniacz), marchew, czosnek (działanie bakteriobójcze czosnku jest najsilniejsze właśnie u tych osób), chrzan, por, sałata, cebula, [...]
[...] produkty chude, np. mięso z kurczaka niż tłuste. Tłuszcz ani nie zakwasza, ani nie alkalizuje pod warunkiem, że spala się do końca. Alkalizują rośliny. Najsilniej marchew, buraki, wszystkie rośliny zielone oraz seler i pomidory. Jeśli przyjmiemy, że wołowina ma liczbę kwasową 10, a burak ma liczbę zasadową 10 to jeżeli zjemy 100 gramów wołowiny [...]
[...] spożywania jest odmiana długa. Ja osobiście przed jedzeniem gotuje wszystkie warzywa, bo ten proces wyzwala w nich więcej składników odżywczych, witamin itp. Gotuję również buraki, tylko różnica polega na tym, żeby burak był dobrze ugotowany, musi stać na ogniu mniej więcej 40 minut. Czy z burakami, jest tak samo, jak z pozostałymi warzywami, [...]
[...] produktów alkalizujących, czyli takich, które będą regulowały pracę organizmu i go oczyszczały. Do produktów alkalizujących zalicza się m.in.: - brokuły - ogórek zielony - buraki - satała - pomidor - jabłka - ziemniaki - żurawina Skutkiem zakwaszenia organizmu jest m.in. stan katabolizmu, na skutek złego funkcjonowania układu krążenia, [...]
OTO KRÓTKIE KOMPENDIUM WIEDZY ŻYWIENIOWEJ (nie tylko dieta, ale przede wszystkim zdrowe i efektywne żywienie)- dane są po części zaczerpnięte z wielu stron z neta więc macie gotowca ENJOY Założenia: Dieta jest najbardziej znana i najbardziej polecana jako skuteczny sposób odchudzania. Na początku zanim na dobre zaczniesz stosować dietę najpierw [...]
Witam Niewiem czy o tym kiedys był artykul na forum, jak nie to mysle ze każdemu się troche informacji podstawowych przyda nt. Podzialu produktow spożywczych na grupy Podzial produktow spożywczych na grupy Jedynie pożywienie urozmaicone pod względem produktow może dostarczyc organizmowi koniecznych składników odżywczych. By skomponowac je [...]
OTO KRÓTKIE KOMPENDIUM WIEDZY ŻYWIENIOWEJ (nie tylko dieta, ale przede wszystkim zdrowe i efektywne żywienie)- dane są po części zaczerpnięte z wielu stron z neta więc macie gotowca ENJOY Założenia: Dieta jest najbardziej znana i najbardziej polecana jako skuteczny sposób odchudzania. Na początku zanim na dobre zaczniesz stosować dietę najpierw [...]
oto moje rady: DIETA 1000 kcal: zaleca zjadanie 5 niewielkich posiłków dziennie. Muszą być możliwie równo rozłożone w czasie(przerwy między nimi nie powinny być krótsze niż 3 godziny). Nie wolno nic podjadać między posiłkami, ale można pić niegazowaną wodę mineralną (1,5-2 litry dziennie). Najważniejsze w tej diecie jest to, że wszystko co zje się [...]
[...] ale mi takie jedzenie odpowiada. Oczywiście pojawiają się urozmaicenia: drób/wołowina/ryba, ryż/kasze/makaron/ziemniaki/pieczywo, oliwa/orzechy, brokuły/ogórki/kiszonki/buraki. Na masie więcej szaleństw, sosów i dodatków. Piję dużo wody, podczas samego treningu 2-3l. Sporo kawy i herbaty, czasem Pepsi Max. SUPLEMENTACJA Zupełne podstawy, bez [...]
[...] miarę, bo jem jak leci, mieszam różne gatunki jedzenia, np dziś w ramach obiadu: zupa pieczarkowa z symboliczną ilością ziemniaków. ale do tego kilka truskawek, marchew, buraki, ogórek zwykły, konserwowy, łyżka płatków owsianych namoczonych w mleku, kawałek śledzia. czuję się wtedy co najmniej źle, bo mało tego, że czuję się przejedzona ponad [...]
[...] dużo rzeczy których nie tknę: serek twarogowy na ostro (tylko na słodko przejdzie, ale uwielbiam serek biały, twarogowy), wątróbka, podroby, owoce morza, majonez, pasztet, buraki, Co uwielbiam jeść: suszone pomidory i prażone pestki dyni w sałatce, warzywa: paprykę sałatę, pomidory, kukurydzę, soję, ciecierzycę, fasolę, soczewicę, brokuły, [...]
[...] Popularnym źródłem węglowodanów są ziarna: zboża, ryż, kukurydza, nasiona roślin strączkowych: groch, fasola, bób, soczewica, soja oraz rośliny okopowe: ziemniaki, buraki cukrowe. Do tycia szczególnie przyczyniają się węglowodany w formie oczyszczonej. Uzyskuje się je z roślin jadalnych bogatych w węglowodany, które mechanicznie bądź [...]
[...] wieprzowina, ryby) tluszcz (maslo klarowane, oliwa z oliwek, olej z awokado, smalec, orzechy makadamia), awokado) i zielone/czerwone warzywa. Z wegli: ziemniaki, bataty, buraki, dynie. Troche nabialu - glownie pelnotluste sery zolte, biale i plesniowe, czasem feta i Mozzarella. Jogurt grecki. Jak jestem w Polsce to wypijam litry kefiru. Mleko [...]