SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] Wojtek / IIFYM - vol. 1

temat działu:

Odchudzanie i forma po męsku

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 907652

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 168 Napisanych postów 4456 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 65753
Ja daje 300g do kielicha 1.5l, najmniej dałem 100 i wtedy była męczarnia. Blender ręczny prędzej czy później zdechnie (zajechałem dwa) więc nie warto go używać.

"Kazdy jest swirem - kwestia tylko na ile."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 713 Napisanych postów 9084 Wiek 40 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 99288
W kielichowym jest ten problem, że zwęża się na dole i nożyk chodzi blisko ścianki co utrudnia wyciąganie tej masy.

A jeśli chodzi o blender, to takiego używam.
Próbowałem w dużej misce - tak sobie, bo trzeba za każdym razem zdejmować górę, żeby odkleić zwartość od ścianek.
Podobnie rzecz ma się w przypadku mniejszego naczynia, ale mam wrażenie, że dzięki temu, że objętość jest mniejsza, szybko się zagrzewa zawartość i samo masło szybciej się robi - niestety zagrzewają się również elementy plastikowe, co widać było na zdjęciu powyżej ;)







Zmieniony przez - WojtekA4 w dniu 2015-09-29 16:43:16
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 168 Napisanych postów 4456 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 65753
Nie rozumiem tego z nożykiem, moj kielich jak zdejme to moge wyjać dno z nożykiem (łatwy dostęp do czyszczenia). Twój tak nie ma?

A tego ręcznego to Ci zazdroszcze poluje na taki gdzieś okazyjnie. Sam ma dwa połowicznie działające zelmery


Zmieniony przez - __Logan__ w dniu 2015-09-29 16:52:16

"Kazdy jest swirem - kwestia tylko na ile."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 713 Napisanych postów 9084 Wiek 40 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 99288
tak, mozna wyjac spod. Ale chodzi mi o wyciaganie tej masy w trakcie mielenia :)
Poza tym, ostatnio sam sie zatrzymal na 20 minut, goracy byl jak diabli :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 168 Napisanych postów 4456 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 65753
Ale tej masy sie nie wyciaga w trakcie mielenia :) albo ja czegoś nie rozumiem albo Ty coś źle tłumaczysz :P

"Kazdy jest swirem - kwestia tylko na ile."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 713 Napisanych postów 9084 Wiek 40 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 99288
Nie jestem specjalista, ale zawsze próbuje wszystko wymieszać. Wiesz, wyciągnąć to ze spodu zeby od nowa sie blendowalo bo tam zostaje sucha masa która sie w ogóle nie obraca z reszta.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 713 Napisanych postów 9084 Wiek 40 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 99288
Dzisiaj kolejny dzień na wyjeździe.
Niestety treningu nie zdążyłem zrobić. Od 7 do 21 praca.
Myślałem, żeby iść rano, ale siłownia jest od 6:30.
Trudno.
Są rzeczy ważne i ważniejsze.
Dieta: IIFYM, albo raczej IINFYM :)
Dzisiaj na przykład kolacja w knajpie, gdzie płaci się raz i je się do woli.
Także warzyw i mięsa (polędwicy wołowej - mega dobrej i soczystej - poszło dosyć sporo.
Trochę węgli z ziemniaków wpadło.
Do tego gardło mnie zaczyna boleć - f***.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1419 Napisanych postów 35562 Wiek 41 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 150829
3g wit C, 50 - 75mg cynku, zielona herbata 3 - 5 x dziennie po naparze temperatury takiej by nie parzyło gardła, do tego płukanie szałwią lub wodą z solą jak możesz. Ew jak to nie probolem gorąca kąpiel 25 - 30 min i pod kołdrę na noc.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 713 Napisanych postów 9084 Wiek 40 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 99288
Dzięki, rano będę coś kombinował, a do tego jutro jeszcze ciężki dzień.
Najszybciej znajdę wodę z solą bo do morza rzut beretem ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2586 Napisanych postów 29969 Wiek 42 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 200205
Lubię knajpy
All You Can Eat.

A jeszcze bardziej na zasadzie szwedzkiego stołu.
Omomom

"Cóż jest trucizną?
Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!".
BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Trening na czczo, a okno żywieniowe

Następny temat

Geneza IIFYM (If It Fits Your Macros)

forma lato