SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] Wojtek / IIFYM - vol. 1

temat działu:

Odchudzanie i forma po męsku

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 903716

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 713 Napisanych postów 9084 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 99288
No właśnie, to samo chciałem napisać co Tadziu, ja przeczytałem wersję oryginalną.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1419 Napisanych postów 35562 Wiek 41 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 150829
Kuba - w tłumaczeniu mi się nie zgadzły przeliczniki na jednostki masy chociażby, umykało choćby LBM...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 64 Napisanych postów 593 Wiek 41 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 43371
Być może ale powiedz Tadzik czy to takie ważne dla przeciętnego szaraka który chce ułożyć sobie coś w podobię do UD2 i zrozumieć ogólną treść przesłania a ma problemy z angielskim?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 713 Napisanych postów 9084 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 99288
Kuba - tlumaczenie takie, ze potem ludzie wstawaja co 2h w nocy zeby jesc...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1419 Napisanych postów 35562 Wiek 41 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 150829
Jak ktos ma np 20% bf-u (wtedy UD nie jest i tak super opcja - ale to przykład) i myli przeliczniki całkowta masa ciała z beztłuszczową masą ciała to moze się machnąc w rachunkach.
Poza tym w UD2 warto byłoby poswiecic wiecje uwagi jakości spożywanej żywnosci. Dziwię się że Lyle nie poświecił temu wiekszej uwagi. Mozna sumować czynniki korzystne nie zaburzajać idei samej strategii. Poza tym mozna dietę uczynić mniej męczącą psychicznie w dniach 1 - 3. Mozna też manipulowac tak by wejść w keto bez przeciagania fazy katabolicznej (dni 1 - 3). To też ma swoje zalety



Zmieniony przez - faftaq w dniu 2015-06-27 23:03:22
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2586 Napisanych postów 29969 Wiek 42 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 200205
Faf napisz swoją wersję UD,z licznymi ulepszeniami.

Wzięcie by miało jak diabli
1

"Cóż jest trucizną?
Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!".
BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1419 Napisanych postów 35562 Wiek 41 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 150829
Solar - no nie wiem, ale miło że tak uwa żasz
Poza tym głupio byłoby robic retusz czyjegoś projektu. CHocby w odniesieniu do aspektów takich jak autorytet - poprawiać Lyle?

Pewne jestem jednak że coś swojego wymyslę, moze - da się puścić drukiem kiedys jak będzie działać.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 713 Napisanych postów 9084 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 99288
Ale przecież Lyle też się na czymś wzorował i coś udoskonalał ;)
Ja też jestem za tym, abyś popełnił to ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 713 Napisanych postów 9084 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 99288
A ja wykorzystam temat i zapytam o jedną rzecz, mianowicie mięso :)
Do tej pory zawsze kupowałem prosto z rzeźni.
Niestety nie mam teraz jak kupować w tamtym miejscu.
Filety - staram się kupować świeże, nie paczkowane.
Indyk filet - podobnie.
Ale dzisiaj np chciałem kupić mielonego indyka (nie mam własnej maszynki, a w sklepach drobiu nie mielą), znalazłem w biedronce paczkowane mielone mięso z indyka. Zawiera 97% mięsa, 1,5% soli i coś tam jeszcze - nada się to do jedzenia????
Jak z innymi mięsami pakowanymi próżniowo? Np steki z sokolowa? Kupilem, zjadlem - pyszny był, ale czy nie ładuje w siebie chemii? Co na ten temat myślicie?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 80 Napisanych postów 4322 Wiek 26 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 171818
Teraz ciężko dostać coś bez chemii, nie ma się co oszukiwać.. ;) Można to jednak w jakimś stopniu ograniczyć, pytanie tylko w jakim. Pewny mógłbyś być tylko gdybyś sam sobie hodował. Chociaż nie wiadomo czy w rzeźni byś swoje mięso dostał
A co do tego mięsa indyka z biedry to czytałem, że nie za ciekawe.

http://www.sfd.pl/[BLOG]_SnicK__W_drodzę_po_wymarzoną_sylwetkę._-t1081650.html

"Pasja rodzi profesjonalizm, a profesjonalizm daje jakość, jakoś to jest luksus"

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Trening na czczo, a okno żywieniowe

Następny temat

Geneza IIFYM (If It Fits Your Macros)

WHEY premium