SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] Wojtek / IIFYM - vol. 1

temat działu:

Odchudzanie i forma po męsku

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 905912

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 713 Napisanych postów 9084 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 99288
Dieta i suplementacja

1. Sałatka z indykiem, pomidorem, sałatą, ogórkiem kwaszonym, serem feta i oliwą + migdały + orzechy brazylijskie
2. Puree ziemniaczane + łosoś + brokuły + ryż brązowy z musem bananowo-truskawkowym
3. Jajecznica z inydkiem, pieczarkami, papryką + ryż brązowym z musem bananowo-truskawkowym

Wartość kaloryczna: 3521,40kcal
Białko ogółem: 219,39g
Białko roślinne: 50,20g
Białko zwierzęce: 169,19g
Tłuszcz ogółem: 127,76g
Węglowodany ogółem: 423,39g
Błonnik pokarmowy: 53,73g


Trening i podsumowanie

Dzień bez treningu to dzień stracony.
Tyle, że dzisiaj ma prawdziwy problem z poruszaniem się :)
Po wczorajszych nogach - mała liczba repsów - duży ciężar - dzisiaj znowu czuje, że żyje - tzn czuje, że nogi mi wchodzą do dupy :)
Nawet łydki których wczoraj nie robiłem - też dzisiaj czuje :D





Zmieniony przez - WojtekA4 w dniu 2015-11-04 20:27:39
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 239 Napisanych postów 9129 Wiek 46 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 130480
WojtekA4

....
Nawet łydki których wczoraj nie robiłem - też dzisiaj czuje :D



promienieje od dupy

miska wymiata, kolorowo i elegancko

KREW POT I ŁZY TYLKO NA TO NAS STAĆ

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 345 Napisanych postów 9131 Wiek 27 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 111386
Kozak szama
ile tam jest tego łosia ?

'There is no secret
Secret is just CONSISTENCY WITH HARD WORK'

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 713 Napisanych postów 9084 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 99288
250g

@Kuba - a o samej dupie to nie wspominam :) Wykroki jak zwykle zrobiły robotę. Robię chodzone, długie....



Zmieniony przez - WojtekA4 w dniu 2015-11-04 20:57:45
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6283 Napisanych postów 76110 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755267
WojtekA4
Szybkie pytanie, czy orzechy, migdały tracą cos ze swoich właściwości w procesie prażenia w temperaturze 180st. ?


Większość z nich zawiera przewagę wielonienasyconych kwasów tłuszczowych a one są wrażliwe na wysoką temperaturę.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 713 Napisanych postów 9084 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 99288
A jaka to jest wysoka temperatura dla kwasów tłuszczowych? Bo coś gdzieś mi się obiło o uszy, że >200st C? Czy raczej to bzdura?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6283 Napisanych postów 76110 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755267
W zasadzie każda powyżej pokojowej spowoduje w pewnym stopniu utlenienie. Np wystawienie orzechów na słońce. Bardziej istotna będzie kwestia czasu.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 713 Napisanych postów 9084 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 99288
Myślałem o prażeniu w piekarniku w temp 180st w czasie 30min.
Ale już się domyślam, że to kiepsko pomysł :)

EDIT:
ok, a skoro nie prażenie, to co myślicie o namaczaniu?

http://www.bionica.pl/Dlaczego i jak namaczać orzechy, pestki i nasiona oleiste-332-n.html 


Zmieniony przez - WojtekA4 w dniu 2015-11-05 11:46:49
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94935 Napisanych postów 364918 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1670456
nawet nie wiedziałem że cos takiego się robi

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 713 Napisanych postów 9084 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 99288
ja do dzisiaj też nie :)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Trening na czczo, a okno żywieniowe

Następny temat

Geneza IIFYM (If It Fits Your Macros)

WHEY premium