SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

LC

  • Produkty 0 kcal, 0 ww, czyli tips & tricks na LC, VLCD, itp.

    Temat
    Kuchnia SFD
    PRO

    Jako, iż nie odnalazłem takiego na forum, postanowiłem załozyć temat, który w swoim założeniu ma pomóc "przetrwać" osobom, będącym na dietach niskowęglowodanowych oraz niskokalorycznych. Powinny tu się znaleźć zarówno produkty niezawierające węglowodanów lub zawierające je w śladowych ilościach, jak i produkty o niskiej wartości kalorycznej. Dobrze, aby przy produktach zawarte były równiez informacje, gdzie mozna je aktualnie zakupić. Dodatkowo zachęcam do opisywania swoich domowych sposobów, trików ułatwiających "życie" w trakcie tego typu diet. Poniżej moje dzisiejsze zakupy. Czekolada bez cukru, słodzona stevią i erytrytolem (0,2kcal na 1g) oraz galaretka bez cukru, firmy Celiko ;-) Obydwa produkty zakupione w sklepie ze zdrową żywnością w podziemiach dworca centralnego w Warszawie. Czekolada 11 PLN, galaretka 1,50 PLN. http://lh5.googleusercontent.com/-u6L7RT5nSCs/U4Rhbi-CFxI/AAAAAAAAREI/NR2qBKMOYmY/s800/IMG-20140527-00979.jpg http://lh6.googleusercontent.com/-84X3tVCoi8c/U4Rhc9CmanI/AAAAAAAAREY/DD_OZzbtU6I/s800/IMG-20140527-00982.jpg

    Odpowiedzi: 847 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-05-27 13:30:44 Liczba szacunów: 189
  • Redukcja, zmiana na LC, LC do oceny

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Witam. Mam 22 lata, 192cm wzrostu i ~15-16%bfa. Na początku redukcji ważyłem 95-96kg. Jestem już na redukcji prawie 4 miesiące - dieta dopięta, treningi regularne - 3x FBW w godzinach wieczornych, w dni bez treningu siłowego cardio 30min na bieżni z rana. Moje zapotrzebowanie kaloryczne to 3600-3700kcal. Aktualnie waże 89kg więc troche już zeszło. Ostatnio bawiłem się rotacją węgli i tłuszczy i potwierdziłem, że dużo lepiej się czuje na tłuszczach niż na węglach (na węglach jestem ospały i skacze mi poziom energii strasznie, a na tłuszczach jest oki energia równomiernie rozłożona przez cały dzień i czuje się bardziej syty - lepiej mi psycha działa). Wrzucam swoją starą dietę i LC do oceny ;) /SFD/Images/2016/5/8/3cbba641940d4f99bf78aee5b0225ba8.jpg /SFD/Images/2016/5/8/4497d94d8b524682883786ba9f3dc729.png

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 829 Data: 2016-05-08 13:49:51 Liczba szacunów: 0
  • SMUTNA PRAWDA O LC:((((((

    Temat
    Sztuki Walki

    WITAM WSZYSTKICH !!!!!!!!!!!!!!!! na poczatku chce powiedziec ze nie pisze tego zeby sie usprawiedliwic!!! ci ktorzy mnie znaja oraz ci co tam byli ze mna lub sami potwierdza moje slowa chyba ze spotkali sie na prawde z czyms wyjatkowym , o czym ja nawet nie uslyszalem od najstarszych polskich ludzikow ktorzy tam sluza!!! ^ a bylo to tak: * 4 lipca wyjazd z dworca pks w kaliszu, podroz trwala ok 28godz do samego paryza(4 godz na granicy)w paryzu od razu wsiadlem do taxi i brudny arab zawiozl mnie swoim rozkraczonym pezocikiem do fort de noget(pisze wszystko tak jak pamietam nie czepiajcie sie o bledy w pisowni)tam zobaczylem olbrzymia brame i pierwszego skubanica w kepi blanc!! podeszlem posdalem paszport koles kazal nam zaczekac (bylem z 2 kumplami)za chwile przyszedl inny legionista (amerykanin)i zabral nas po koleji do malego pokojku z duzym stolem i kazal wywalic zawartosc plecakow ! wyzucil mi wszystkie lekarastwa jakie mialem (legionista nie zna bolu -tak mi powiedzial)i zarcie .nastepnie kazal nam zabrac plecaki i isc za nim, ale patrze ze idzie nas tylko 2 rozgladam sie a jeden kumpel zostal za brama , pytam sie tego legionisty czemu a on mowi ze musi sobie kupic recznik i przzady do golenia bo nie ma, podbieglem do bramy i przetlumaczylem kumplowi ktory sie od razu ucieszyl bo mysla ze go juz na starcie nie przyjeli!!!i pobiegl do marketu kupic wszystko co potrzebne!!nas koles wzial na gore i rozdal nam niebieskie dresy w ktorych mielismy chodzic i zarekwirowal nam paszporty oraz podpisalismy jakies papiery o zmainie nazwiska i jakies inne ******lki niewiem jakie bo byly po francusku a on nie tlumaczyl co tam bylo napisane:((( nastepnie wszedlem na sale z tv a tam mieszanina z calego swiata (murzyni z senegalu,madagaskaru, francji ,chinczycy , japonczyk, holender,slowacy ,litwincy ,bialorusn, rusek , arabowie , marokanczycy , byl nawet chiliczyk (16 dni plynal statkiem)no i jesz cze kupa ludzikow z calego swiata!!no i oczywiscie bylo juz tam 4 polakow!!!!! przywitalem sie ze wszystkimii zaczelismy sprzatac a ja w miedzy czasie chodzilem do kaprala szefa i sluzylem jako tlumacz z nowo przybylymi ludzikami(ze wschodu ) na moje nieszczescie zostalem rezponsablem czyli frajerem od wyznaczania roboty i sprawdzenia jej wykonania!! oczywisciejako polak nie cierpie wdupowlazeia i nikomu nigdy nie bede sie podlizywal wiec olewalem cala sprawe i tez sprzatalem i nosilem toboly ze wszystkimi!!pare razy dostalem za to z***ke ale w dupie to mialem!! wszystkie franko fony to poodpiedalacze byli przewaznie murzyni oni tak na wazeline w dupe wchodzili ze glowa boli!!!!a sprzatali sumiennie nie znajac sciemniania i trzeba bylo na frajerow uwazac bo podp*****lali ze za malo razy wykreciles szmate jak myles podloge!! i tak na codzien bylo sprzatanie , spanie i jedzenie(na stolowce automaty z coca cola , spraitem i fanta oraz z goraca czekolada:))) zarcie bardzo dobre ! tu nic sie nie dzialo pare malych bojek ktorych uczestnikow od razu wywalono,paru kolesi dostalo po szczale od jednego ruskataki zbity ******** (moj koles tez dostal strzala na klate ale cofnal sie ze dwa kroki po czym wrocil na miejsce i smial sie mu w twarz za co rusek go przepompowal ale zobaczyl ze go nie zlamie to wyzywal sie na innych jak walnal kolesie ktory wazyl ze 65kg to kolesia z butow wyrwalo polecial na sciane i splynal na ziemie!! by;em tam z 5 dni przez ten czas doszlo jeszce pare osob , wywozili nas partiami po 50 osob do martsyli do aubagne. pojechalismy autobusem na dworzec "gare de lion"i z tamtad TGV do marsyli (900km w 3 godziny za***nista sprawa) w pociagu za glosno gadali frankofony i jeden z legionistow ktorzy nas eskortowali wstal i za***al mu buta na klate po ktorym juz byla cisza do samej marsylii! tam znow autobus i pare minut jazdy do aubagne. w aubagne zrobili nam zdjecia twarzy oraz tatuazy, pozniej wydali nam plecak z przybrami do mycia zabrali wszystkie prywatne rzeczy i dali nam do ubrania czarne koszulki i czarne krotkie spodenki(tam jest za***iscie goraco slonce swieci od 7rano do 23non stopa ani jednej chmurki na niebie i czasami slabiutki cieply wiaterek) no i zaczelu sie testy i poznawanie nowych ludzikow(bylo naprawde kilku twardych lepkow : koles franzuz arabskiego pochodzenia mial 1 dana w judo a za 2 tyg mial zdawac na 2 dan, japonczyk mial 1 dan w jakim s karate byl francuz od mixa bjj ,sambo i pankration bardzo dobrze walczyl:))) no i teraz watek samokrytyki:))) ja i moj koles bylismy naj wieksi wszyscy podbiegali macali nasi podziwiali nasza budowe :)))nie chwale sie ale bylo to meczace i dziecinie smieszne jak starsi kolesie podchodzili i macalicie po lapach mowiac ze on ma tyle cm w nodze jakj ja w rece:)) bardzo duzo bylo tam milych ludzikow ale tez bardzo duzo pedalow z francji ktorzy przyjechali sobie tylko na wycieczke !!! sami odeszli nastepnego dnia rano z naszej 47 osobowej groby nastepnego dnia rano odeszlo 15 osob no i przez pare dni wszystko zaczelo sie klarowac od rana testy i sprzatanie przez caly dzien , wszystko robione w biegu , nie chce mi sie tego hlamu opisywac wiec przechodze do rzeczy!!! moi kolesie odpadli na testach psychologicznych odpadlo 23osobyz naszej gropy!! no i zostalonas z 9akurat byl weekend i w poniedz swieto legii dlatego spedzilem tam jeszcze 3 dni bo w weekendy nie ma badan i nie wywalaja!!!we wtorek badani medyczne i tez polecialem !!! a teraz dlaczego polecialem!!!: kolo powiedzial tak: jestes za duzy do legii my takich tu nie lubimy bo jest z nimi ciezko wy sie latwo nie poddajecie i jest strach ze mozecie cos zrobic!!! a to moje slowa!!! stary w dupie to mam bo wy jestescie ******lone francuzu i tylko umiecie uciekac , my polacy zawsze walczymy nigdy nie uciekamy!!! gosc sie zjezyl ale strach mu nie pozwolil do mnie wystartowac bo to pedal byl !!! powiedzial ze oni potrzebuja takich co dobrze biegaja a ja ze swoja masa bede slabym legionista:)))) wysmialem go bo z 47 ludzikow dostalo sie 3 frankofonow po 60kg chlopaczkow ktorzy ani razu nie byli sie wstanie podciagnac , robili mniej niz 15 pompek tyle ze w miare dobrze biegali !!! to majqa byc zolnierze??? gadalem z 30kolesiami ktorych spotkalem w legii(polakami)w stazu od 4 -do12 latek!! i sami mi powiedzieli zebym z tamtad *******lal bo tam nie ma przyszlosci powiedzialem ze sam sie nie wycofam ale jak odpadne to nie bede zalowal!! gosciowi zostalo 3 lata do 15 i emeryturka a on za 2 miechy ucieka do polski jak mu kontrakt wygasa bo tam jest taka lipa!!!kasy sie nie odlozy bo masz np 1000e ale to jest duzo jak na polske a jak na francje to sa mniej niz male pieniadze tam 1500e zarabia smieciarz, a w legii 3/4 ludzikow to alkocholicy i cpuny!!! smutna prawda ale nastepny koles byl znow skoczkim na calwii 2 rep 1 kompania za***ista jednostka i on powiedzial mi to samo !!!dobre czasy legii juz sa daleko za nami !!!koles jest 5 latek w legii ma srube w barku bo mial wypadek podczas skoku , nastepny koles caly popazonu ucho z jednej strony prawie calkowicie spalone chodzil w zelowym kostiumie ale musial pracowac dalej bo byl w stanie codzic i ruszac rekoma !!!powiedzieli mi ze wszyscy ich kolesie co przyjechali dla przygody to pouciekali po roku lub od***ali kontrakt 5 latek i go to home:)) a oni zostali bo sciga ich prawo za wieksze pzestepstwa wie nie maja powrotu!! jesli ktos uwaza z\e w legii sa przech**e to bardzo sie myli sa wyjatki ale sa to kolesie ktorzy juz cos cwiczyli u siebie i pojechaliu juz tam z np czarnym pasem a tam z nudow zenby nie zacpac sie i nie zachlac sobie trenuja!!! koles zrobil tam jnstruktora kravki w 1.5 roku ale pozniej tez zaczal cpac i teraz cala wyplate wydaje na dragi:(((((((( smutne ale prawdziwe!!! tam 3/4 ludzikow ktorzy sie tam dostaja to kolesie ktorzy nic nie trenowali bo czym jestes lepiej wytrenowany tym masz mniejsze szanse by sie tam dostac!! bo jestes za twardy i sie pod nimi nie zlamiesz a oni musza cie zlamac i urobic pod siebie bys im umial w dupe wlazic i sprzatac ich kible!!!! ok jak macie jakies pytania to zapraszam do dyskusjii!!!!!!!!!1 ps: w marsylii jest za***iscie piekne plaze czysta woda i niesamowite kobiety opalajace sie toples!!! jak ktos nie ma planow na wakacje to warto sie teraz zaciagnac przynajmniej troszke zwiedzi i pare dzyngow zarobi placa ok25e za dzien w aubagne!!!wiec po wyjsciu starczy jeszcze zeby pospac na plazy i popic troszke piwka :))) aha WITAM WSZYSTKICH STARYCH KUMPLI Z SFD!!!!!!!!!!!!!!! GINO

    Odpowiedzi: 444 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-07-19 11:51:23 Liczba szacunów: 1
  • (LC) Babeczki / muffinki jajeczne

    Temat
    Kuchnia SFD

    Potrzebujemy (orientacyjnie*): 4 jaja 1 duża cebula pół papryki ulubiona zielenina (szczypior, natka, koperek, lubczyk...) 15 dag pieczarek 22 dag piersi z kurczaka (bo akurat taką miałam ) 4 dag żółtego sera (u mnie Hollender 17% tłuszczu) * orientacyjnie, ponieważ przy większej ilości jaj i mniejszej pozostałych składników babeczki tak samo się upieką, będą tylko mniej "nadziane" i ewentualnie trochę wyrosną, no i odwrotnie - mniej jaj, a więcej składników to będą mocniej zbite i "napakowane" Wykonanie: Pierś kroimy drobniutko i przesmażamy na teflonie. Zdejmujemy i odkładamy do przestudzenia. Na tą samą patelnię, na której został "smak" kurczaka, dajemy drobno posiekaną w kostkę cebulę i chwilę przesmażamy. Jak się poddusi lub lekko zrumieni, dorzucamy drobno pocięte w kostkę pieczarki i przyprawy (u mnie sól, pieprz, słodka papryka, curry, czosnek granulowany). Jak pieczarki puszczą wodę i lekko się podduszą, dorzucamy zieleninę i ciachniętą drobno paprykę**. Smażymy jeszcze chwilkę, żeby odparowało, po czym przekładamy na chłodny talerz i odstawiamy do ostygnięcia. ** można dodać też inne składniki, np. świeże lub suszone grzyby, podgotowany al'dente brokuł, drobno pocięty, pomidor - jeśli jędrny to cały, jeśli nie to bez wodnistego środka, pomidory suszone, oliwki, itd. W czasie, gdy warzywa stygną, włączamy piekarnik na 180-200 stopni. Jajka dzielimy na białka i żółtka. Białka ubijamy na sztywno z solą. Do ubitej piany dodajemy żółtka i miksujemy tyle tylko żeby połączyć, ale żeby piana nie opadła. Przestygniętego kurczaka łączymy z przestygniętymi warzywami (można tutaj też dorzucić tartego sera) i wsypujemy masę do piany jajecznej. Mieszamy lekko by nie opadło, ale by farsz w miarę się w masie rozłożył. Masą napełniamy formę na muffiny***, posypujemy żółtym serem (u mnie raczej symbolicznie) i wsadzamy na około 20-25 minut do nagrzanego piekarnika. Jeśli nie mieszaliśmy zbyt długo żółtek z białkami, a potem warzyw w masie, to babeczki nieco urosną, więc lepiej nie przesadzić z ilością piany w dołku (z tym że mi tym razem nie urosły ). *** - najlepiej do silikonowej, bo nie przywrą - jeśli do metalowej to należy wysmarować uprzednio tłuszczem, tudzież można spróbować wyłożyć papierkami do muffin (wtedy przyklei się co najwyżej do papierka a nie do formy i nie rozleci podczas wyjmowania) - z braku foremek do babeczek można wlać masę np. do formy na tartę, uprzednio wykładając jej dno papierem do pieczenia żeby nie przywarło - powstanie gruby placek a'la omlet, tudzież jajeczna pizza Uwagi: Podawać z surówką. Można jeść od razu po zrobieniu na ciepło, można na drugi dzień na zimno lub podgrzać minutę w mikrofali. Nadają się w drogę, do szkoły czy do pracy. Z porcji podanych wypałniaczy i 4 jaj w widocznej foremce wychodzi ok. 14 babeczek. Gdy dawałam 5 jaj i tą samą ilość wypełniaczy w foremce metalowej wyszło 12 większych babek. Przy obecnych składnikach cała porcja (nie wliczając wartości warzyw) zawiera: I gotowe babeczki Przekrój Zmieniony przez - obliques w dniu 2011-05-10 14:24:04

    Odpowiedzi: 22 Ilość wyświetleń: 14447 Data: 2011-05-10 12:27:19 Liczba szacunów: 0
  • Dieta LC - ocena i pomoc

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Hej Dopiero zaczynam (btw. cześć wszystkim), coś poczytałem i coś ułożyłem. Z pewnością popełniłem parę błędów i dlatego też was proszę o ocenę i wszelaką pomoc. Dane: 20 lat 186cm wzrostu 67kg wagi Brak skłonności do tycia, co chyba widać po wadze. Postanowiłem ze względu na chęć przybrania masy mięśniowej i jednocześnie zmniejszenia tkanki tłuszczowej wybrać dietę Low carb na masę. Oczekuje więc, że obniżę tkankę tłuszczową zarazem podnosząc masę mięśniową. Nie interesuja mnie raczej różnego typu wspomagacze, ewentualnie tylko witaminy. Aktywność fizyczna: Wt, Czw, Sb, Ndz: Aeroby - 20-25min biegu o stałym tempie. Pon, Śr, Pt - trening na siłowni, ogólnorozwojowy. Do tego od czasu do czasu piłka nożna. Obliczyłem TDE według wzoru z SFD i wyszło mi ok. 2500kcal. Dodałem 500kcal ze względu masę. Tak więc przyjąłem 3000kcal z zasadą 2g białka na kg, 180g węglowodanów i resztę tłuszczy czyli 1720kcal. Wszystkie założenia diety poniżej. Założenia diety: Dieta: ok 3000kcal Białko 140g=560kcal (19%); węglowodany 180g=720 kcal (24%); tłuszcze 1720 kcal (57%) Błonnik 40g Tłuszcze 1:1:1 Pić 1.5-2l wody Ostrzegam, że błonnika i proporcji tłuszczy nie sprawdzałem dokładnie licząc. Tak samo z różnego typu mikroelementami. Jeśli, ktoś ma czas i ochotę to nie mam nic przeciwko ^^. Na razie rozpisałem 1 dzień posiłkowy, nie ma sensu chyba w tym momencie rozpisywać wszystkich, bo mogą być błędny. I tak: 1. posiłek ok. 7.30 Szklanka zagotowanej wody na początek dnia. Podobno bardzo dobrze działa na metabolizm. Płatki owsiane 50 g. 193,5 kcal; 5.95 g białka; tł. 3.6g; wg. 34.65g. Mleko 0,5l. 305 kcal; 16.5 g białaka; tł. 16g; 24g wg. Siemię Lniane 2 łyżeczki (20 g) 107 kcal; 3,7g białka; 8,4 g tł; 5,8 g węglowodanów. Orzechy laskowe 2 łyżeczki ( 30g) 188kcal; 4,5g białka; 18,3 g tłuszczu; 5,1 g węglowodanów; Podsumowanie: 793.5 kcal ( ok 26% z 3000 kcal) 30.68g=122.72kcal białka ( ok 22% całego zapotrzebowania na białko) 416.7 kcal tłuszczy (ok. 24% całego zapotrzebowania na tłuszcze) 278.2 kcal (ok. 39% całego zapotrzebowania na węglowodany) 2. posiłek 11.30 Zupa ogórkowa z warzywami (330g). Skład: udko z kurczaka, ogórki kiszone, marchew, pietruszka, seler, ziemniaki 175kcal; 14.5g białka; 7.6g tłuszczu; 16.5g węglowodanów Do tego kromka chleba ze słonecznika (35g) 77kcal; 2.5g białka; 2.8g tłuszczu; 10.3g węglowodanów. Masło (ekstra zawartość tłuszczu 83% na chlebie) (10g) 75.3 kcal; 0.06g białka; 8.3g tłuszczu; 0.08g węglowodanów. Łyżka tranu (8g) 72kcal; 0g białka; 8g tłuszczu; 0g węglowodanów. 10 sztuk orzechów włoskich (40g) 258kcal; 6.4g białka; 24.2g tłuszczu; 7.2g węglowodanów Podsumowanie: 657.3 kcal (ok. 22% z 3000kcal) 17.06g=74.64kcal białka (13% całego zapotrzebowania) 50.9g=458.1kcal tłuszczu ( 27% całego zapotrzebowania) 34.08g=136.32kcal węglowodanów ( 19 % całego zapotrzebowania) Białko 140g=560kcal (19%); węglowodany 180g=720 kcal (24%); tłuszcze 1720 kcal (57%) 3. 15.00 Kurczak : 2 udka (320g liczone bez kości) 506kcal; 53.8g białka; 32.6 g tłuszczu; 0 g węglowodanów Porcja tłuczonych ziemniaków (180g) 139kcal; 3.4g białka; 0.2g tłuszczu; 32,9 węglowodanów. Szklanka startych buraków ( 180g) 68kcal; 3.2g białka; 0.2g tłuszczu; 17.1 g węglowodanów. Na buraki 2 łyżki oliwy z oliwek (20g) 161 kcal; 0g białka; 18.3g tłuszczu; 0 g węglowodanów. Sok z marchwi i jabłka (250g) Podsumowanie: 874 kcal (29% z 3000 kcal) 60.4g=241.6kcal białka ( 43% całego zapotrzebowania na białko) 51.3g=461.7kcal tłuszczu (26% całego zapotrzebowania na tłuszcze) 50g=200kcal węglowodanów ( 27 % całego zapotrzebowania na tłuszcze) 4. 18.30 Smażone dzwonko z łososia + jeszcze kawałek (140g) 467kcal; 27.4g białka; 38.2g tłuszczu; 4.8g węglowodanów Brokół (100g) 27kcal; 3g białka; 0.4g tłuszczu; 5.2g węglowodanów Sos śmietanowo-czosnkowy (3 ząbki czosnku; 200ml śmietany 12%; pół pietruszki) 3 ząbki (15g) 22kcal; 1g białka; 0.1g tłuszczu; 4.9g węglowodanów Śmietana 12% tłuszczu (200g) 272kcal; 5.8g białka; 24g tłuszczu; 8g węglowodanów. Pół sztuki korzenia pietruszki (40g) 15kcal; 1g białka; 0.2g tłuszczu; 4.2g węglowodanu. Słatka Caprese z mozzarellą light(150g) 153kcal; 12.5g białka; 10.1g tłuszczu; 4.2g węglowodanów. Skład: połowa kulki mozzarelli light, 4 plastry pomidora, łyżeczka oliwy z oliwek, łyżeczka octu balsamicznego z Modeny, listki świeżej bazylii, przyprawy (świeżo zmielony kolorowy pieprz, reszta według uznania) Podsumowanie 605 kcal (20% z 3000 kcal) 30.3g=121.2kcal białka ( 22% całego zapotrzebowania na białko) 44.3g=398.2kcal tłuszczu (23% całego zapotrzebowania na tłuszcze) 27.6g=106kcal węglowodanów ( 14 % całego zapotrzebowania na węglowodany) Godziny diety nie są stałe, ze względu, iż godziny zajęć mi na to nie pozwalają. Godziny podane to raczej forma idealna. Mam olbrzymią nadzieję, że zerkniecie swym eksperckim okiem, ocenicie i pomożecie. Z góry dzięki. Jeśli popełniłem jakieś błędy przy pisaniu postu, zakładaniu tematu to sorki, ale jest to mój pierwszy post tutaj. Pozdro Zmieniony przez - KimLee w dniu 2014-09-30 01:35:55

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 769 Data: 2014-09-30 01:27:57 Liczba szacunów: 0
  • Full Body Workout do oceny LC

    Temat
    Trening dla początkujących

    Płeć :M Wiek :20 Waga :127 Wzrost :186 Cel treningowy : redukcja Staż treningowy na siłowni :ciężko powiedzieć,robiłem splity jak miałem 14 lat do 17 roku życia,potem przestałem tak do 19 roku życia praktycznie jakieś tam rzadkie treningi nic stałego,i teraz wracam póki co to bym dał sobie z 2-3 miesiące. Uprawiane inne sporty : tylko siłownia Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki) :full Dieta : CKD,od Kwietnia Low Carb Przeciwskazania medyczne :nie ma Zażywane suplementy :Cellucor Super HD,BCAA potreningowo i przedtreningowo 10g,kreatyna w dni ładowań węgli mono rozłożone 50g na CKD,tauryna 1 kaps rano w dni ładowań więcej z kreatyną,witaminy. Ostatnio przerabiany plan:Split,od kwietnia FBW(które chce przedstawić) Ciężary w podstawowych ćwiczeniach (przysiad, klasyczny martwy ciąg, wyciskanie na ławce leżąc):Nie robiłem póki co wogole przysiadow ani martwego z ciężarami(narazie oszczędzam) wyciskanie max to myślę byłoby 70kg ale też nie sprawdzałem. Więc tak chodzi mi głównię o ocenę mojego FBW na tą chwilę będę stosować od kwietnia pod dietę LC. Wrzucę najpierw aktualny trening: Vaccums 3x20 sek 3xW Tygodniu. TRENING 4xW Tygodniu Trening Biceps-Triceps-Brzuch 1.Rowerek pionowy 5 minut Rozciąganie+Uginanie i francuskie 2x10superseria(5kg) 2.Uginanie ramion ze sztangą łamaną 5x6,8,10,10,10(30kg) 3.Uginanie sztangielki za głowę 1x10(12kg)4x10(22,5kg) 4.Uginanie ramion ze sztangielkami 4x10(14kg) 5.Triceps press maszyna 4x10(100kg) 6.Uginanie sztangi na modlitewniku(poziom 6) 4x10(20kg) 7.Prostowanie ramion na wyciągu 5x10(32,5kg) 8.Brzuch spinki na maszynie 6x15(25kg) Nisko nogi 9.Rowerek poziomy odleglosc 7 effort 7 10min+Rozciąganie Trening Klatka-Barki 1.Rowerek pionowy 5 minut Wyciskanie 2x10 i Rozpiętki 2x10+Rozciąganie. 2.Wyciskanie płaskie 1x15(20kg) 5x8(45kg) 3.Wyciskanie sztangielek siedząco 5x6,8,10,10,12(14kg) 4.Wyciskanie sztangielek na ławce skośnej 5x8,10,12,12,12(17kg) 5.Unoszenie sztangielek w opadzie tułowia 5x10,12,12,15,15(8kg) 6.Rozpiętki na maszynie 5x10,10,12,12,12(55kg) 7.Unoszenie ramion przodem na wyciągu 5x10(12,5kg) 8.Rowerek poziomy odleglosc 7 effort 7 10 minut i rozciąganie Trening Plecy-Przedramiona 1.Rowerek pionowy 5 minut Rozciąganie pleców i 2x15 Wiosłowanie sztangą(bez ciężaru) 2.Podciąganie na maszynie 6x10 (60kg) 3.Skłony Dzień Dobry 1x15(30kg)6x10 (50kg) 4.Przyciąganie wyciągu górnego do karku 6x10 (50kg) 5.Cable Row 6x10(40kg) 6.Szrugsy 4x15(26x2lub50kg) 7.Ściskanie dłoni na maszynie 6xmax(20kg) 8.Rowerek poziomy odleglosc 7 effort 7 10 minut i rozciąganie pleców Trening Nogi-Uda i Łydki 1.Rowerek pionowy 5minut Przysiady 2x15 i rozciąganie nóg 2.Wypychanie nóg suwnica poz-6 6x15(115kg),10(165kg),10,10,10,10(195kg) 3.Uginanie nóg na maszynie 5x10(50kg) 4.Prostowanie nóg na maszynie 5x10(65kg) 5.Wspięcia na palce siedząc 5x15(65kg) 6.Wspięcia odwrotne na piętach 3x15(40kg) 7.Rowerek poziomy odleglosc 7 effort 7 10 minut i rozciąganie nóg Tym treningiem trenuję aktualnie i z treningu na trening po prostu zwiększam ciężar bo daję spokojnie radę i nawet dodałem ostatnio do uginania i prostowania na nogi było po 3 serie ale zwiększyłem na 5.Nie ma tu jak widać MC czy przysiadów bo tak właściwie to zacząłem z tym treningiem około 2 miesiące temu(znacznie mniej ciężaru i trochę mniej serii ogólnie) i uważam że się fajniej przygotuję w ten sposób pod ćwiczenia wielostawowe. I tutaj ten FBW do oceny: TRENING 4xW Tygodniu Trening A 1.Rowerek pionowy 5 minut Rozciąganie+rozgrzewka przed każdym ćwiczeniem 2xserie rozgrzewkowe wchodzące w ciężar 2.Przysiady ze sztangą 3x12( 3.Podciąganie na drążku 3xmax 4.Martwy Ciąg 3x12 5.Wyciskanie sztangielek siedząco 3x12(14kg?) 6.Wyciskanie płaskie 3x12(45kg?) 7.Triceps press 3x12(100kg) 8.Uginanie ramion ze sztangą 3x12 9.Skłony brzucha na maszynie 3x15(25kg?) 10.Rowerek poziomy odleglosc 7 effort 7 10min+Rozciąganie Trening B 1.Rowerek pionowy 5 minut Wyciskanie 2x10 i Rozpiętki 2x10+Rozciąganie+rozgrzewka przed każdym ćwizeniem 2xserie rozgrzewkowe wchodzące w ciężar 2.Prostowanie nóg na maszynie 3x12(65kg)+Uginanie nóg na maszynie 3x12(Superseria) 4.Wspięcia na palce na maszynie 3x20(105kg?) 5.Przyciąganie wyciągu górnego do klatki 2x12(60kg) i do karku 2x12(50kg) 5.Skłony Dzień Dobry 3x12(50kg) 6.Podciąganie sztangi wzdłuż tułowia 3x12(25kg?) 7.Wyciskanie skośne 2x12+Rozpiętki 2x10 8.Prostowanie ramion na wyciągu 3x10(32,5kg) 9.Uginanie ramion ze sztangielkami chwyt młotkowy 3x12(14kg) 10.Rowerek poziomy odleglosc 7 effort 7 10 minut i rozciąganie Zmieniony przez - KaboomPL w dniu 2016-03-10 16:15:47

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 1268 Data: 2016-03-10 16:07:06 Liczba szacunów: 0
  • Dieta LC - do oceny :)

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Witam nazywam się Krzysztof. Zgodnie z regulaminem pierw wrzucam ankietę: Płeć : mężczyzna Wiek : 24 Waga : 74 Wzrost : 181 Obwód klatki : 98 Obwód ramienia : 35 Obwód talii : 78,5 Obwód uda : 53 Obwód łydki : 35 Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 15% Aktywność w ciągu dnia : aktualnie pracę przed domem. Od stycznia staż w urzędzie miasta - praca przed monitorem, sporadyczne wizje lokalne. Uprawiany sport lub inne formy aktywności : 4x w tygodniu siłownia. Odżywianie : jeśli trzeba to potrafię trzymać kurczowo się diety, nie potrzebuje niczego słodkiego. Cel : redukcja tkanki tłuszczowej Ograniczenia żywieniowe : brak Stan zdrowia : wszystko OK Preferowane formy aktywności fizycznej : siłownia Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : TAK. Stosowane wcześniej diety : różnie Coś o mnie. Z dietą naprawdę różnie bywało czasem coś 2-3 miesiące, ale niestety na studiach było ciężko ze względu na to że mieszkałem w akademiku. Czasem po ciężkim treningu zamiast jedzenia szło piwko i jakaś impreza ... przez jakiś czas chodziłem na siłownie zawzięcie później jakieś juwenalia albo imprezy okolicznościowe wypadały wiec trening odłożony a to wezmę się od następnego tygodnia i tak to wyglądało. Mimo upływu około 2 lat na siłowni efekty jak widać po ankiecie nienajlepsze... 2 lata temu temu ważyłem około 65 kg byłem szczupły tylko tłuszcz w okolicy brzucha (brzuch piwny) nie zredukowałem tego i niestety 2 lata robiłem "masę" z lepszymi, gorszymi rezultatami. Przybrałem ponad 20kg ale dużo z tego był to dodatkowy tłuszcz po przez błędy w diecie oraz jej przestrzeganiu. W maju marcu-maju trochę zleciało tłuszczu, biegałem po około 10km co 2-3 dni. Później mało co robiłem związane z treningiem na siłowni i bieganiem oraz jakiejkolwiek aktywności. Od września- października postanowiłem KONKRETNIE wziąć się za siebie. I aktualnie ważę 74kg i spadło mi w pasie około 8-9 cm z 88 na około 79. Typ budowy ciała raczej ciężki do określenia ze względu na to, że jestem dość szczupły ale niestety tłuszcz zbiera mi się w okolicy brzucha, głownie dół brzucha i "boczki" Mimo spożywania dużych ilości jedzenia (potrafiłem dziennie zjeść 4 worki ryżu, 0,5kg piersi z kurczaka i tyle samo warzyw + sosy) z dużych ilościach przyrastał tłuszczu, teraz wiem że prawdopodobnie przez zły rozkład makroskładników. A teraz przejdźmy to konkretów. Proszę o opinie i poprawki na temat mojej diety, interesuje mnie Lowcarb oraz treningu. Zapotrzebowanie kaloryczne obliczyłem za pomocą prostego wzoru: (masa ciała*24* współczynnik aktywności, ja przyjąłem 1,4 )- około 400 kcal = wyszło mniej więcej 2000-1900 kcal. Rozkład makroskładników białko minimalnie powyżej 2,3 g /kg m.c węglowodany poniżej 100 g reszta tłuszcze ( tutaj mam problem ze zbilansowaniem tłuszczu nasyconych, jedno- i wielonienasyconych żeby ich stosunek wynosił 1:1:1, przy czym czytałem na forum,że zalecany stosunek w tł. wielonienasyconych omega 3 do omega 6 powinien wynosi 1:4 , bądź 1:2.) Co do treningu: Ćwiczę 4 x w tygodniu poniedziałek - trening siłowy (3-6 serii po 4-6 powtórzeń) wtorek - nogi środa - wolne czwarte - trening hipertroficzny pull (3-6 serii po 12-8 powtórzeń) patek - trening hipertroficzny push (3-6 serii po 12-8 powtórzeń) po treningu siłowym / hipertroficznym push&pull będę chciał wypić białko co jest zaznaczone jako godzina 16:00 w diecie i po czasie 5-1 0 minut po wypiciu białka rozpocząć trening aerobowy np bieżnia bądź orbitrek zaczynając sesje po 10 minut z czasem wydłużając o 5 minut co tydzień. Po całym treningu chciałbym zjeść 12gr wafla ryżowego ze względu na to że natrafiłem na kilka artykułów gdzie ukazane jest, że jeśli od razu po posiłku dostarczy się trochę szybko przyswajalnych WW to następuje "dłuższe" spalanie tłuszczu. Dieta i trening znajduje się jako zrzuty ekranu z potreningu.pl Dzięki i liczę na Waszą pomoc odnośnie diety i treningu. pozdro :) /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/f28c0c22ab754628b5475532bcf36b12.jpg Zmieniony przez - Kriogenus w dniu 2013-12-05 18:45:16 /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/a1ffaa62c5974104a53777f500ef09f5.jpg Zmieniony przez - Kriogenus w dniu 2013-12-05 18:46:07 /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/4b8d96f3927a4a559fe14f0e1845c5a7.jpg Zmieniony przez - Kriogenus w dniu 2013-12-05 18:46:22 /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/86bb62afa9c24f5ca8f8583ecacc3ca2.jpg Zmieniony przez - Kriogenus w dniu 2013-12-05 18:46:41 /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/144c80173a4b4ca3bcd221c667f1e88f.jpg Zmieniony przez - Kriogenus w dniu 2013-12-05 18:46:52

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 731 Data: 2013-12-05 18:41:30 Liczba szacunów: 0
  • ¿Propozycja? HC + LC na masie

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Mam pewną propozycję. Nie mam za wiele czasu, więc postaram się napisać zwięźle, ale na temat. Przechodziłem przez wiele metod treningowych i żywieniowych, ostatnie kilka miesięcy skupiam się na podstawach fizjologii i biochemii. Wysnułem pewien ciekawy pomysł, szczególnie interesujący dla osób, których interesuje wzrost suchej masy mięśniowej, lub endomorfików. Do sedna. Moje dywagacje głównie opierają się na 4 najsilniejszych hormonach anabolicznych: insulinie, HGH, IGF-1, testosteronie. Przeważnie będąc na masie z 5-8g ww/kg codziennie, jesteśmy skazani na ostrożne komponowanie posiłków i wybieranie produktów bogatych w skrobie, by możliwie ograniczyć wysoki wyrzut glukozy do krwi, w efekcie zminimalizować ryzyko podlania, a jednocześnie korzystać z anabolicznego wpływu insuliny na hipertrofię miocytów. O ile w przypadku dni treningów siłowych sprawa jest nieco inna, bo np. po treningu zostaje nasilona produkcja HGH, mamy większą wrażliwość insulinową i zwiększoną resyntezę białek, to w przypadku dni nietreningowych i przy wciąż wysokiej podaży ww (5-8g) produkcja IGF-1 i HGH jest zmniejszona, ponieważ produkcja insuliny następuje co chwila, w przypadku typowego okresu jedzenia 8-12h z mniej więcej podobnie zróżnicowanymi posiłkami, kilka razy dziennie. Dodatkowo, przy dużej podaży ww na masie odradza się spożywanie produktów bogatych w cholesterol/tłuszcze nasycone, gdyż ich obecność we krwi z jednoczesną obecnością glukozy sprzyja rozwojowi miażdżycy/skutecznej syntezie triglicerydów przez wątrobę i w efekcie przybieraniu masy - ale głównie tłuszczowej - czego nie chcemy. Mało cholesterolu w diecie = potencjalnie mniej testosteronu = mniejsze przyrosty. A dlaczego by nie wykorzystać tego naturalnego boostera teścia w codziennej diecie, bez ryzyka choroby wieńcowej/otłuszczenia? Stąd ten pomysł = połączenie zalet diety z wysokimi ww, z zaletami diety z wysokimi tłuszczami. Ogólny zarys, szczególnie praktyczny w przypadku treningu FBW 3x w tygodniu: Pon. TREN - high carb Wt. wolne - low carb Śr. TREN - high Czw. wolne - low Pią. TREN - high Sob. wolne - low Nie. wolne - medium (~100g) W poniedziałek idziemy na trening po sobotnim poście węglowodanowym i niedzielnym "podtrzymaniu". Trening na czczo na BCAA, by pokręcić produkcję HGH i zwiększyć wrażliwość na insulinę. Po treningu posiłki high carb, gdzie potreningowy i kolejny mogą być obfite w węgle proste (zwłaszcza glukozę), szybkoprzyswajalne pełne białko, by zmaksymalizować wyrzut insuliny i restynezę białek mięśniowych. Kolejne posiłki z umiarkowanymi tłuszczami poch. roślinnego, chude mięsko, warzywa. Ogólne spożycie ww około 70%. We wtorek nie jemy źródeł ww WCALE, jedyne to te z warzyw, ubogich w błonnik i bogatymi w wit. C. Im mniej ww, tym lepiej, w ketoze nie wejdziemy i tak. Dlaczego ubogich w błonnik? Gdyż ten skutecznie hamuje wchłanianie cholesterolu jak i innych mikroelementów. Dlaczego bogatych w wit. C? Bo wszystkie witaminy (wg. Kwaśniewskiego i Atkinsa) mamy w odpowiednio dobranych źródłach białka, szczególnie o wysokim BV. Posiłki mają być bogate w tłuszcze nasycone i cholesterol, co nasili produkcję testosteronu (jaja, boczek, smalec, masło, wątróbka itd.). Do tego zdecydowanie większy naddatek kaloryczny od tego z dni high carb, bo podlanie i tak nam nie grozi - sugeruje się ok. 1000kcal z tłuszczów. W przypadku takiego schematu żywienia czerpiemy zalety dwóch podstawowych idei zdrowego żywienia człowieka (ideologia high carb - gdzie praktycznie wykluczamy tłuszcze i ideologia low carb - gdzie praktycznie wykluczamy ww). Korzystamy z dobrodziejstw wszystkich najsilniej anabolicznych hormonów. Nie ma mowy o monotonii. Zwiększamy wrażliwość na insulinę poprzez dni low carb, opróżniamy zasoby glikogenu, więc wysokowęglowodanowe posiłki potreningowe w dzień kolejny nie niosą za sobą ryzyka podlania, a gwarantują wysoki poziom insuliny. W dni low carb produkujemy wiecej hgh i testosteronu, za sprawą znikomej obecności insuliny i zwiększonej ilości cholesterolu. Również dajemy jelitom spokój od błonnika, lektyn, zwiększonej produkcji leptyny - zaryzykuję stwierdzając, że w dni wolne od ww wręcz regenerujemy po nich organizm, dostarczając mikroelementów, których wchłanialność skutecznie blokują zboża. Co Wy na to? Pozdrawiam.

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 622 Data: 2014-02-28 16:52:03 Liczba szacunów: 0
  • [LC] Mamy w dziale sernik, teraz czas na....PIERNIK :-)

    Temat
    Kuchnia SFD

    Myślę, że piernik będzie ciekawą alternatywą dla wszystkich, którym już przejadły się wszelkie serniki, a poza tym niebawem Święta, więc możemy sobie zafundować coś, co uraczy nasze podniebienia i będzie kojarzyło się wybitnie świątecznie. SKŁADNIKI: * 7 łyżek otrębów owsianych (mogą być też zmielone płatki owsiane, ale kcal i ww podskoczą) * 100g zmielonych orzechów (ja zrobiłam z włoskich, ale mogą np. laskowe, migdały) * 8 jaj "L" * 200g twarogu o gładkiej konsystencji- czyli takiego, który już nie wymaga mielenia (ja używam Dr. Oetker półtłusty) * 40g odżywki bialkowej (ja dałam smak wanilia-cynamon Scitec'a). Nie każdy smak odżywki będzie tu pasował, ale to już rzecz jasna zależy od gustu, choć osobiscie nie wyobrażam sobie tego ciacha np. z jakimis odzywkami truskawkowymi, etc\-) * cynamon- ilosc zalezy od preferencji (ja dałam z pół opakowania Prymat),goździki, imbir, przyprawa do piernika (ilosci wszystkiego wedle upodobań kulinarnych) * 15g kakao naturalnego, gorzkiego * 10g kawy rozpuszczalnej * kilka kropli aromatu do pieczenia Libella o smaku migdałowym * proszek do pieczenia lub soda oczyszczona (zalezy, co kto posiada na stanie), co by ciacho nam wyrosło. Ja dałam 5g sody oczyszczonej * OPCJONALNIE: mozna do masy dorzucic w zasadzie wszystko, na co macie ochotę: bakalie, całe orzechy, słodzik, wiórki, etc.. Ja słodzików nie dodaje (nawet nie mam w domu/-)_), bo nie przepadam za wybitnie słodkim smakiem. Wystarczy mi słodycz z odżywki, ale oczywiscie nic nie stoi na przeszkodzie, aby sobie wedle smaku dosłodzić. PRZYGOTOWANIE: * Oddzielamy żółtka od białek. * żółtka bełtamy dokładnie w misce * białka ubijamy na sztywno (ja robie to elektrycznie, bo wychodzi najlepiej. do białek należy dodać szczyptę sody lub soli- wtedy świetnie sie ubiją, a naczynie w którym je ubijamy ma byc absolutnie suche, bo inaczej będzie problem z ubiciem). Do ubitych białek, wlewamy teraz naszą masę "żółtkową" i DELIKATNIE mieszamy, aby nam masa zbytnio nie opadła. * wszystkie składniki suche (WPC, kakao, kawe, przyprawy,aromat do ciasta, otręby, zmielone orzechy, proszek/ sodę i twaróg) razem mieszamy i wsypujemy to do naszej masy białkowo-zółtkowej, po czym zaś DELIKATNIE mieszamy, aby skladniki nam sie połaczyły. * wlewamy całą naszą mase do formy/tortownicy (ja wykładam wczesniej pergaminem, aby nie przywierało) i wkładamy do JUŻ ROZGRZANEGO piekarnika na 190 stopni na 40 minut. ja piekłam bez termoobiegu, ale z opcją pieczenia "góra i dół". Proponuje sprawdzac w trakcie pieczenia, czy ciacho juz jest OK, bo różnie piekarniki grzeją i u jednego wystarczy te 40 minut, a u kogoś innego mniej lub więcej. POLEWA (opcjonalnie): tu nie ma żadnej filozofii. ja lubie prostotę i najczesciej do wszelkich wypieków z Kuchni.SFD robię sobie taką banalną: odzywka białkowa w smaku, na który mam ochotę i który pasuje mi do reszty+ gorzkie kakao+ odrobina wody, aby sie rozmieszało na wybitnie gestą konsystencję. Mozna tu tez polać nutellą z kuchni sfd, posmarować masłem orzechowym, konfiturą, etc.. Ogranicza nas tylko fantazja i kcal w diecie \-) BTW i kcal na CAŁOŚĆ PIERNIKA(bez polewy !!!) (wg. potreningu.pl): B: 122g T: 121g W: 18g kcal: 1608 /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/5fce861f5c6e444dab79fda147cb61cf.jpg

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 8557 Data: 2012-09-30 10:29:05 Liczba szacunów: 0
  • (LC) Tarta szpinakowa

    Temat
    Kuchnia SFD

    Potrzebujemy: 1 opakowanie mrożonego rozdrobnionego szpinaku (bez śmietany i innych sosów) 3 jaja 3/4 szklanki sera zółtego (u mnie 45 g, Hollender 17% tł.) 1 średni twardy pomidor 1/2 pęczka natki 100 g twarogu (u mnie 1/2 kubka serka typu grani Linessa z Lidla) 2 ząbki czosnku lub więcej, zależnie od upodobań przyprawy (sól, pieprz, gałka muszkatołowa lub to co lubimy) Do obłożenia: co kto lubi - u mnie plastry surowego boczku przesmażonego na patelni, pomidory, cebula można posypać parmezanem, kapnąć domowym majonezem, itp. Wykonanie: Piekarnik rozgrzewamy na 180 stopni. Szpinak rozmrażamy i przekładamy na gazę opatrunkową. Dusimy ile pary w łapach. Ma być prawie wiór, żeby się tarta ścięła podczas pieczenia. W misce roztrzepujemy widelcem całe jaja i dorzucamy przyprawy, ser żółty i twaróg - dałam wprost z kubka, choć można też wcześniej zblendować na gładko. Mieszamy. Dorzucamy odciśnięty szpinak, natkę, czosnek i pomidora pokrojonego w kostkę uprzednio sparzonego i pozbawionego skórki. Mieszamy. W oryginale do masy idą też 2-3 plastry pokrojonego w kostkę boczku, przesmażonego na patelni (ja wolę obłożyć tartę plastrami, więc sobie darowałam). Masę wykładamy na formę do tarty. Wyrównujemy. Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach. Studzimy aby dała się pokroić i wyjąć. Na ciepło będzie zbyt miękka. Gdy przestygnie kroimy w trójkąty. Wyjmujemy delikatnie na talerz i obkładamy czym kto lubi, ale nie za grubo, bo jest dość delikatna - absolutnie nie tak zwięzła jak zbożowa, ale jak mocno odciśniemy szpinak, to da się ją wziąć w rękę. Licząc bez warzyw i boczku (jaja, twaróg, ser żółty) wychodzi: Zapomniałam, gwoli przyzwoitości: przepis zaczerpnięty od Ryshioo: http://forum.montignac.com.pl/dania-bezmiesne-vt2096.htm#557 Zmieniony przez - shrimp2 w dniu 2011-05-11 20:52:19

    Odpowiedzi: 18 Ilość wyświetleń: 10914 Data: 2011-05-11 20:47:53 Liczba szacunów: 0
  • Tuńczyk - danie w 5min :) (LC)

    Temat
    Kuchnia SFD

    Dzisiaj bedzie szybko, smacznie, zdrowo i białkowo Z tego co łatwo znaleźć w lodówce kazdego SFD-owca Potrzebujemy: - jajco - puszkę tuńczyka w kawałkach w sosie własnym - pół papryki czerwonej - pół cebuli czerwonej/białej - ze 4 pieczarki - ok 30g żółtego sera - koncentrat pomidorowy + przyprawy* - 2 'czubate' łyżeczki (ok 15g) 1. Kroimy to wszystko ładnie 2. Cebule i pieczarki dajemy na patelnię i podsmażamy 1 min. Dorzucamy tune i koncentrat, mieszamy, zostawiamy pod przykryciem na 2 min Teraz dodajemy papryke i jajko, mieszamy i smazymy jeszcze 2 min, co wygląda tak: W ten sposób mamy 'danie w 5 min' 3. Przekładamy je na talerz i traktujemy żółtym serem. Smacznego! Rozkład: B - 44 T - 20 W - 11 Kcal - 401 (wg dziennika vitalmaxa ) * - ja sobie z koncentratu robię taki mega ostry sosik, na słoik 200g dodaję 'na węch' 2,5 łyżeczki papryki słodkiej, 2 łyżeczki chili, po 1/2 łyżeczki curry, czosnku granulowanego i pieprzu ziołowego, 2 solidne łyżeczki ziół prowansalskich i szczyptę soli. Jak się 'przegryzie' - niebo w gębie, postoi i 3 tygodnie a i nada się do wszystkiego..

    Odpowiedzi: 96 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-02-24 18:08:05 Liczba szacunów: 2
  • Szalenstwo sobotniej nocy czyli METAN + LC/VLC %)

    Temat
    Doping

    tak na szybko przed impreza /temat powinien byc w suplach bo to***** nie doping ale wiekszosc ludzi nadal woli byc wyznawcami a nie znawacami / scenariusz: mamy goscia, cwiczy 3 razy w tygodniu na silce, po poludniu... idzie lato, chce sie troche odtluscic na plaze... nie chce stosowac silnych spalaczy ani duzych dawek koksu... co mamy pod reka: mieczyslaw, jablczan kreatyny, efedryna, clomid /w wersji full wypas jakies 6oxo czy inny skuteczny inhibitor aromatazy/ na co sie decydujemy: wiadomo, ze diety low car/very low carb beda tu najlepsze... ale wiekszosc osob odstrasza fakt utraty miesni, obnizonego poziomu hormonow /m.in.: testosteronu/, sflaczale miesnie etc... nasze wyjscie: lekko zmodyfikowany system "10mg metki z rana"... jak to wyglada: najpierw dieta - poniewaz ma jakies zajecia w czasie dnia vlc takie jak np ckd bylo by niewygodne... decyduje sie wiec na lc /wegle do 150-200g/... przyjmijmy ze gosc ma treningi poniedzialek, sroda, piatek... system treningowy zaklada uzywanie w miare duzych ciezarow /moze to byc np 5x5, albo full body workout etc/... jak stosujemy miecia - 10 mg wraz z posilkiem przedtreningowym /kolo 2h przed treinngiem/, nastepnego dnia rano po sniadaniu 10mg a wieczorem clomid w dawce 25mg /w pozniejszym czasie mozna dodac jakis ai/... i tak caly czas - 10mg 2h przed treningiem w dni treningowe i 10mg rano po sniadaniu w dni nietreningowe oraz clomid 25mg w dni nietreningowe przed snem... jablczan jak stosowac to chyba wiadomo - 5g rano i po treningu w treningowe, 5g rano i po kilku godzinach, na pusty zoladek, w dni nietreningowe... efedryna - po sniadaniu i przed treningiem w treinngowe, po sniadaniu i po kilku godzinach, po posilku, w nietreningowe... czy to dziala???: poddalem pewnego szczurka temu eksperymentowi i powiem ze wyniki byly zadowalajace... w 6 tygodni udalo mu sie zrzucic kolo 7-8kg, z pasa zlecialo prawie 10cm, bez zmian w obwodzie bicepsa /pomiary na lc takze po wejsciu na wegle troch ezwiekszyl objetosc/, klatka + 2cm, sila lekko do przodu... dieta byla dosc luzna... lc - bialko kolo 180-200g, wegle 100-150g, tluszcze 100-120g.... ladowanie na poczatku co dwa tygodnie pozniej co tydzien... nie obylo sie bez paru melanzy efka w dawce 2x45mg - nie chcialem przesadzac bo bywalo dosc cieplo i chlopak pocil by sie jak swinia... wyslalem go na badania krwi i moczu w 4 tygodniu redukcji i 2 tygodnie po i wszystko gralo i trabilo... no ogolnie tyle pozniej rozwine jak cos... teraz ide sobie... adieu!

    Odpowiedzi: 43 Ilość wyświetleń: 9123 Data: 2007-05-12 22:15:47 Liczba szacunów: 3
  • Plan redukcyjny do sprawdzenia (LC J/NJ + FBW)

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Witam, moj kolejny plan redukukcyjny do sprawdzenia : Waga 92kg (94pas najgrubszym), 183wzrostu, endo prawdopodobnie ew z paroma cechami mezo, zadnych spalaczy nie bralem, jestem po redukcji 30+kg na zbilansowanej, przetyralem metabolizm i bylem na zastoju, przez ostatnie 3tyg bylem na dodatnim bilansie, do spalenia zostalo jakies 6% z hakiem starego fatu z mlodosci (18/19% aktualnie przypuszczam, cel to 12%) Dni treningowe : 10.00 podbudka 14.00-15.00 8 kaps BCAA SFD -> FBW -> aero 20-25 min 130 puls 16.00-17.00 zaraz po treningu zaczynam wcinanie I Posiłek : - SFD Econo 30g - 24b/1t/1w - kurczak piers 200g - 43b/2t/0w - ryz paraboiled 100g - 8b/0t/83w 75b/3t/84w - 690kcal II Posiłek : - kurczak piers 200g - 43b/2t/0w - 3 jaja cale (ok200g) - 37b/29t/0w - oliwa z oliwek 30g - 0b/30t/0w - majonez light 70g - 0b/31t/7w - warzywa (smazone na oliwie wyz.) 80b/92t/7w - 1193kcal III Posiłek : - kurczak piers 200g - 43b/2t/0w - oliwa z oliwek 20g - 0b/20t/0w - warzywa (smazone na oliwie wyz.) - lyzka koncentratu i kapka przecieru pomdorowego 43b/22t/0w - 380kcal IV Posilek (kolo 2 w chwile przed snem) - twarog poltlusty 200g - 38b/9t/0w - jogurt naturalny 150g + pomarancza ok.150g - 7b/3t/22w - oliwa z oliwek 10g - ob/10t/0w - rodzynki 20g - 0b/0t/13w 45b/22t/35ww - 565kcal W sumie : 243b (2,6g/kg), 139t (1,51g/kg), 125ww (1,35g/kg) - ~2828kcal Dni nietreningowe : 10.00 pobudka 15.00-16.00 aero 20-25min 130 puls 16.00-17.00 zrec czas zaczac I Posilek : - 2 jaja 25b/19t/0w - oliwa z oliwek 10g -0b/10t/0w - bulka grahamka 90g - 8b/1t/50w 33b/30t/50w - 592kcal II Posilek : - kurczak piers 200g - 43b/2t/0w - 3 jaja cale (ok200g) - 37b/29t/0w - oliwa z oliwek 30g - 0b/30t/0w - majonez light 70g - 0b/31t/7w - warzywa (smazone na oliwie wyz.) 80b/92t/7w - 1193kcal III Posiłek : - kurczak piers 200g - 43b/2t/0w - oliwa z oliwek 20g - 0b/20t/0w - warzywa (smazone na oliwie wyz.) - lyzka koncentratu i kapka przecieru pomdorowego 43b/22t/0w - 380kcal IV Posilek : - twarog poltlusty 200g - 38b/9t/0w - jogurt naturalny 150g + pomarancza ok.150g - 7b/3t/22w - oliwa z oliwek 10g - ob/10t/0w 45b/22t/22ww - 510kcal W sumie : 201b (2,18g/kg), 166t (1,8g/kg), 79w (0,86g/kg) - ~2675kcal Trening FBW A - B - A TRENING A: Przysiady : rampa 4-5s; 6-10p Wyciskanie sztangi w poziomie : rampa 4-5s; 6-10p Wioslowanie sztanga : 4-6s; 6-10p Uginanie ramion ze sztanga w superserii z Russian Twist : 3-4s; 6-12p TRENING B: Push Press : rampa 4-6s; 5-8p Martwy ciag : rampa 4-6s; 3-8p Wyciskanie waskim nachwytem : rampa 4-5s; 6-10p Podciaganie na drazku : 4-5s; 6-12p Uginanie ramion ze sztanga w superserii z Russian Twist : 3-4s; 6-12p Kilka pytan : 1. Dokupic Man Scorcha ? Moze byc ciezko ze wzgledu na moj slaby metabolizm, nigdy nie korzystalem ze spalaczy, przez te zastoje itp zastanawiam sie czy jednak skorzystac ? 2. Czy taka dieta w trybie J/NJ nie niszczy metabolizmu ? 3. Czy J/NJ nie pali ostro miecha ? Gdyz sylwetki udalo mi sie troche juz nabrac ksztaltnej, nie chcialbym znowu wrocic do formy pokemona, pierwszy raz bede mial z nia stycznosc, ale na rozum przecietnego kowalskiego nie jedzenie przez pol dnia i cwiczenie na czczo jest, hardkorem dla miesni ? 4. Czy do wody mineralnej moge dorzucac Plush Activ'a ? Niby ma jakies "substancje slodzace" ale przypuszczam ze raczej sladowe ilosci ?

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 1083 Data: 2011-11-13 01:58:06 Liczba szacunów: 0
  • Kurczak z ogórkiem [LC]

    Temat
    Kuchnia SFD

    PIERŚ Z KURCZAKA Z OGÓRKIEM Witam! W 2006 roku podczas wizyty u mojego kumpla w Chinach, jego babcia gotowała nam kurczaka z ogórkiem. Na potrzeby mojej redukcji zmieniłem lekko przepis i zastosowałem produkty dostępne w Polsce. Mam nadzieję, że podejdzie! Smacznego! SKŁADNIKI - Podwójna pierś z kurczaka - 1 Ogórek zielony wraz ze skórką - Białko z 1 jaja kurzego - Sos sojowy - Sos/olej sezamowy. Chodzi o produkt ze specyficznym aromatem. Nie wszystko się nadaje. Proponuję kupić TAO TAO - tak jak na fotce. - Kostka rosołowa - wołowa - Opcjonalnie PAM /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/3fb35d25dd674dbfba71fbb4f9398848.jpg PRZYGOTOWANIE 1. Kurczaka oczyszczamy i kroimy w kostkę 2. Pokrojonego kurczaka mieszamy z białkiem z jednego jaja i solą. Odstawiamy na min 1 godzinę. /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/fa9f81dc9b9e493a8d8ce68addb7b991.jpg 3. Ogórka kroimy tak jak to widać na obrazku. Nie obierać ze skórki! /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/8880a521534d4980ba90f52e43defa50.jpg 4. Na patelni podsmażamy kurczaka razem z białkiem z jaja 5. Dodajemy pokrojone ogórki 6. Dodajemy rozdrobnioną kostkę rosołową. Uwaga! Kostka jest bardzo słona więc dodajemy wg. własnego uznania. Ja na taką porcję jedzenia użyję ok 1/2 standardowej kostki Knora. 7. Dodajemy 1-2 łyżeczek sosu sojowego. Nie przesadzić - sos sojowy jest słony! Ilość sosu jaki trzeba dodać, można ocenić po kolorze potrawy. Ma mieć taki jak na fotce poniżej. A najlepiej w sumie posmakować i już :) /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/0d84bd11d08b4bdeb17098e51744cf2b.jpg 8. Kiedy ogórki lekko zmiękną (uważać by się nie rozpadły), ściągamy patelnię z ognia i czekamy ok 1 minuty. 9. Dodajemy kilka (KILKA = 6-10) kropel sosu sezamowego i mieszamy. Sos sezamowy nadaje aromatu potrawie. Nie można dodawać go do bardzo gorącej potrawy bo traci aromat. Tak całość prezentuje się na talerzu: /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/1e4ffdccd6be46d4ba94436cb639108c.jpg WARTOŚCI ODŻYWCZE Wg. kalkulatora z potreningu.pl dla ilości dokładnie wg. przepisu: KCAL: 562 kcal BIAŁKO: 87g TŁUSZCZE: 22g WĘGLOWODANY: 4g Smacznego! Zmieniony przez - Mascar w dniu 2012-02-17 14:30:33

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 10706 Data: 2012-02-17 14:27:35 Liczba szacunów: 0
  • Torcik LC

    Temat
    Kuchnia SFD

    Przepis z mojego dziennika: Torcik LC Składniki: CIASTO: 100 gram IHS Pure Whey Rich Chocolate 125 ml oliwy z oliwy ( według mnie mało można dać 150ml ) 5 jajek 2 marchewki (średniej wielkości) 200 gram zmielonych migdałów 50 gram wiórek kokosowych łyżka cynamonu łyżka proszku do pieczenia łyżka sody oczyszczonej ( dałem bo myślałem że nie urośnie urosło za duże !) Aromat Waniliowy(tutaj zależy od czego co lubicie można migdałowy, cytrynowy itp.) MASA: 500 gram twarogu trzykrotnie mielonego (kupiłem z Osm Siedlce wartości takie jak zwykły twaróg półtłusty ) Nie smakuje jak zwykły twaróg tylko jak dobry serek, jest gęsty można się pobawić z folią i powyciskać wzorki. 10 tabl słodziku Pół tabliczki czekolady gorzkiej(80-90%) do polewy ( Można dać masło białkiem np. czy z kakao) Jeśli ktoś nie lubi może posypać zmielonymi migdałami zamiast czekolady. PS: Co do masy proponuje kupić 1 kg takiego twarogu pakowany jest po 500 gram. Ciasto mi tak urosło duże że przekroiłem na pół a można było spokojnie na 3 części. Lecz mało miałem twarogu. Wykonanie: http://img69.imageshack.us/img69/3079/70316647.jpg 1.Oliwę wlewamy do miski i wsypujemy 100 gram wheya, miksujemy aż uzyskamy jednolitą masę http://img836.imageshack.us/img836/3447/13427182.jpg 2.Wsypujemy zmielone migdały, wiórka, cynamon, proszek do pieczenia + aromat, startą marchew i miksujemy dotąd aż składniki się wymieszają . Można dodać troszkę słodziku jeśli uważamy że masa jest za mało słodka. http://img402.imageshack.us/img402/3621/24533556.jpg 3.Bierzemy tortownicę smarujemy masłem i nalewamy masę. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, pieczemy tak 45 min-55 minut i zostawiam jeszcze tak 30-40 minut w piekarniku aż ostygnie razem z piekarnikiem. http://img215.imageshack.us/img215/5132/99036621.jpg 4.Ciasto przekrawamy w pół lub na 3 równe placki. 5. Twaróg wrzucamy do miski i dodajemy pokruszony słodzik/stevie i miksujemy próbując czy akurat ta słodycz nam wystarczy. 6. Nakładamy łyżka masę na nasze ciasto warstwę tak 1,5 cm i przekładamy placki. http://img826.imageshack.us/img826/9585/81667996.jpg 7. To po bokach to pozostałoś po właśnie kawałku ciasta które za duże urosło, skroiłem i zamiast zjeść wykruszyłem środek. Okruszki posłużyły do dekoracji. http://img266.imageshack.us/img266/255/39806615.jpg Torcik: ma 4158,50 kalorii : Białka:243 gram Tłuszczu:324 gram Węglowodany:62 gram

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 3433 Data: 2012-08-18 17:33:32 Liczba szacunów: 0
  • [LC] Faszerowana rolada z polędwiczki wieprzowej

    Temat
    Kuchnia SFD

    Dziś kolejny przepis z cyklu: nafaszerujmy pyszne mięcho pysznymi składnikami, ale wcześniej dobrze je zamarynujmy \-) SKŁADNIKI: * 500g polędwiczki wieprzowej * spora garść kaparów * kilka plastrów suszonych pomidorów * ser mozarella (lub każdy dobry pleśniowy/feta/żołty) * chrzan * przyprawy * olej sezamowy (może być oliwa) * musztarda Dijon (albo każda inna) * ocet balsamiczny (może być inny np. winny, jabłkowy, etc) * czosnek 2 ząbki * cebula PRZYGOTOWANIE: * myjemy i delikatnie rozklepujemy polędwiczkę * przygotowujemy marynatę. U mnie to: łyżka oleju sezamowego, łyżka octu balsamico, starty kawałek świeżego imbiru, łyzka musztardy Dijon, kilka kropli soku z limonki+ starta skórka z połowy, papryka chilli, pieprz, sól, szczypta kminu rozdrobnionego i chrzan- z 2-3 łyżki. Dokładnie obtaczamy całą poledwiczkę w naszej marynacie i wstawiamy na 1h do lodówki, żeby sie przegryzło. * po wyjęciu rozkladamy nasze mięso, rozgniatamy 2 ząbki czosnku i kawałki delikatnie wklepujemy w polędwicę na całej długości * układamy kolejno: cebulę, kapary, pomidory suszone i ser, który podczas pieczenia się rozpuści i zapiecze w środku tworząc pyszne nadzienie. U mnie to była mozarella, ale dajcie każdy, który Wam smakuje. Polędwiczke mozna w zasadzie nadziewac róznymi składnikami, ale stosowany często szpinak, grzyby, czy suszone owoce mnie się już przejadły, a takie "nadzienie", połączone z ciekawym smakiem mięsa marynowanego w ostrym chrzanie i ostrej musztardzie (które po zapieczeniu tworzą smaczną "skorupkę"/panierkę) jest bardzo dobre w smaku. * polędwiczkę po nafaszerowaniu zwijamy, po czym wbijamy wykałaczki w "strategiczne miejsca", aby sie nie rozpadła. Można obwiązać, ale więcej z tym roboty, a ja sobie cenie poza dobrą kuchnią, również czas /-)_ * roladę wkładamy do naczynia żaroodpornego lub rękawa do pieczenia i wstawiamy do już rozgrzanego piekarnika. temperatura 200 stopni, czas pieczenia 35-40 minut BTW I KCAL: (WG. "POTRENINGU.PL") B: 124g T: 19g W: 1ww kcal: 702 FOTY: ostatnia przed wstawieniem do piekarnika, opruszona chilli i czosnkiem granulowanym /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/b480c480070d4ff387496c69403b198c.jpg /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/88fd577c984a42e8b9f19c2387a698d7.jpg /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/d465d2059aab4c9d9912e29ab50c21e0.jpg /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/90bad703ee634100b6e32507a9610759.jpg /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/a750d8737997435089256350e3500da1.jpg

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 8257 Data: 2012-10-05 11:24:20 Liczba szacunów: 0
  • [LC] mega SHAKE KOKOSOWY jak z McDonalda by Cyborg

    Temat
    Kuchnia SFD

    Szukałem ,sprawdzałem ale jak na razie nie znalazłem na tym forum żadnego shake kokosowego ,więc postanowiłem przedstawić wam mój przepis . Będziemy potrzebowali : -100g twarogu -40g wiórek kokosowych -50ml mleka -ok50ml wody -kilka kostek lodu -słodzik do smaku 1. Rozgniatamy twaróg wraz z wiórkami kokosowymi i wstawiamy na ok 15 minut do zamrażarki . 2. Lekko zmrożony twaróg z wiórkami, 50ml mleka i ok50ml wody i słodzik (ja dałem 9tabletek) wrzucamy do miski (w moim przypadku do szejkera ) . 3. Dodajemy do miski kilka kostek lodu (5powinno wystarczyć ) i wszystko mieszamy blenderem . 4. Jeśli mamy zbyt gęsto konsystencję to dodajemy więcej wody . Moje uwagi : -jak macie młynek do kawy to zmielcie w nim wiórki . -wiórki i twaróg mogą stać dłużej niż 15minut w zamrażarce nawet do 1h spokojnie,nic sie im nie stanie . -jeśli macie białko o smaku : waniliowym , kokosowym bądź jakimś śmietankowym (o ile takie jest ) to warto go dodać -oczywiście zamiast wody można dać samo mleko ale to wtedy już zmieni trochę b/t/w -najlepiej pić przez słomkę b/t/w na całość : 21g białka 7g węgli 31g tłuszczu Wersja z WPC: 45 g białka 9,5 g węgli 33g tłuszczu na fotce zabrakło słodzika Zmieniony przez - Cyborg69 w dniu 2011-07-28 23:02:51

    Odpowiedzi: 28 Ilość wyświetleń: 18637 Data: 2011-07-28 22:59:43 Liczba szacunów: 0
  • Dieta LC parę pytań

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Witam mam parę pytań. Może na start opisze swoją sytuacje. Rok temu ważyłem 134 kg po 5 miesiącach zważyłem się kolejny raz i okazało się że ważę 115kg ( ograniczyłem tylko jedzenie po 18). od 1 lutego tego roku postanowiłem zacząć konkretną redukcje. Mam dietę LC która jest poniżej. Po 2 tyg na tej diecie spadło mi 5.5 kg( chyba trochę za dużo) po kolejnych 2 tyg kolejne 2,5 kg. Do tego aeroby rowerek około 1h lub bieganie około 45 minut i tak 6 razy w tygodniu i trening siłowy 5 razy w tygodniu. Poniedziałek - klatka Wtorek- Biceps, brzuch Środa- Barki Czwartek- Triceps i przedramię Piątek- Plecy ( były też nogi ale chwilowo leczę pozostałości po kontuzji pleców i nie ćwiczę nóg) Wartości odżywcze: B: 240g W: 170g T: 70g I posiłek 50g ryżu brązowego/ 50g kaszy gryczanej/ 50g makaronu razowego/60g płatków owsianych+200ml mleka + puszka tuńczyka w sosie własnym/ 150g piersi z kuraka/200g mintaja/ 200g pangi/150g dorsza/150g makreli wędzonej/4 jaja/150g wołowiny/150g pstrąga / 150g piersi z indyka + 10 ml oliwy z oliwek/ oleju z pestek winogron/ oleju lnianego Kąplet witamin, 1x omega 3, 2x PVL Ripped Freak Burner II posiłek 50g ryżu brązowego/ 50g kaszy gryczanej/ 50g makaronu razowego + puszka tuńczyka w sosie własnym/ 150g piersi z kuraka/200g mintaja/ 200g pangi/150g dorsza/150g makreli wędzonej/4 jaja/150g wołowiny/150g pstrąga /150g piersi z indyka + 10 ml oliwy z oliwek/ oleju z pestek winogron/ oleju lnianego III posiłek puszka tuńczyka w sosie własnym/ 150g piersi z kuraka/200g mintaja/ 200g pangi/150g dorsza/150g makreli wędzonej/4 jaja/150g wołowiny/150g pstrąga /150g piersi z indyka + 10 ml oliwy z oliwek/ oleju z pestek winogron/ oleju lnianego IV posiłek - przedtreningowy 50g ryżu brązowego/ 50g kaszy gryczanej/ 50g makaronu razowego + 200g piersi z kuraka/300g mintaja/ 300g pangi/200g dorsza/200g wołowiny/200g pstrąga/ 200g piersi z indyka + Warzywa (np. pomidor, brokuły, ogórek, sałata) 1x omega 3, 2x PVL Ripped Freak Burner TRENING - siłownia Bezpośrednio po skończonym treningu: Duży banan + 40g odzywki białkowej V posiłek - potreningowy puszka tuńczyka w sosie własnym/ 150g piersi z kuraka/200g mintaja/ 200g pangi/150g dorsza/150g wołowiny/150g pstrąga / 150g piersi z indyka + Warzywa (np. pomidor, brokuły, ogórek, sałata) VI posiłek: 4 jaja/150g makreli wędzonej/150g łososia Po 2 tygodniach obciąłem całkiem węgle z 2 posiłku. I tak często jest tak że zamiast posiłku nr 2/3 i ostatniego przed snem piję odżywkę białkową, czy nie jest to błędem ( staje się tak gdyż nie daje rady jeść samego mięcha. Jaki przepis polecacie na posiłek po treningu bo kurak z warzywami mi już się znudził( czasami można powiedzieć że są odruchy wymiotne) a za wołowiną i cielęciną nie za bardzo nie przepadam. Jaki suplement polecacie na ból w kolanie podczas jazdy rowerkiem?? I proszę o ogólnie jakieś wskazówki i poprawienie błędów. z góry dziękuje. Zmieniony przez - becool87 w dniu 2012-02-29 12:39:40

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 1795 Data: 2012-02-29 12:37:34 Liczba szacunów: 0
  • [LC] Łatwy sernik (piekarnik)

    Temat
    Kuchnia SFD

    http://www.sfd.pl/%5BLC%5D_Serniczek_z_patelni_na_szybko-t598239.html Piekarnikowa wersja tego z patelni^^ , dla tych co im się rozpierdzielał i nie tylko. Super na kolacje, smaczny na ciepło i na zimno. Idealny "na wynos" (praca, szkoła, autobus), można traktować go jak baton proteinowy, można nawet z powodzeniem poczęstować gości. Zaznaczam To jest wersja testowa stanowiąca podstawę. Proponuję stosować dodatki według własnych diet i upodobań smakowych (rodzynki, orzechy, daktyle, skórki owocowe, owoce kandyzowane - w sumie pełna dowolność) Tak samo z białkiem - wedle własnych upodobań lub posiadanych zasobów. Składniki 500g twarogu 8 jaja 60g odżywki Jaja i twaróg wrzucamy do michy i mieszamy dość porządnie jednak na gładko nigdy się nie uda. Do masy dodajemy białko i mieszamy. Masę wlewamy do natłuszczonego naczynie żaroodpornego i pieczemy Ja piekłem 35min w temp 200'C W porcji (1/4 całości): 330kcal B: 42g T: 13g W: 4g Pozdro

    Odpowiedzi: 331 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-05-22 00:44:07 Liczba szacunów: 3
  • [LC] Rolada ze schabu faszerowana guacamole i mozarellą

    Temat
    Kuchnia SFD

    Uwielbiam pieczony schab, guacamolę i mozarellę, więc dziś na obiad postanowiłam to wszystko połączyć w jedną całość i wyszło takie oto danie. SKŁADNIKI: * 400g schabu w jednym kawałku * 100g mozarelli (ja standardowo użyłam mojej ulubionej Zotarella Light. Robię to dlatego, że wolę dodac sobie tłuszcze do bilansu z innych, smaczniejszych źrodeł, jak orzechy, oliwa czy olej kokosowy ;-) ) * guacamole (ja robię sama, więc podaje przepis na owy meksykański przysmak) * przyprawy NA GUACAMOLĘ POTRZEBA: * jedno dojrzałe awokado 170g (ja kupuje takie w kolorze ciemny fiolet-czerń, jest super miękkie i dojrzałe) * limonka * ząbek czosnku * kilka piór cebuli * świeże zioła * przyprawy Wyjmujemy miąższ z awokado (najlepiej rozkroic na pół i z każdej połowki wyjąć łyżeczką), wkładamy do naczynia, bełtamy na papkę, dodajemy siekany drobno ząbek czosnku, siekaną drobno cebulę, siekane drobno zioła (ja dałam bazylię i kolendrę) i przyprawy wedle uznania (u mnie: pieprz, sól, chilli, siekana papryczka jalapeno. Dokladnie wszystko mieszamy, dodajemy sok z połowy limonki+ ja dodatkowo starłam na drobnej tarce skórkę z połowy limonki. Ponownie mieszamy i wstawiamy do lodówki, żeby się przegryzło. W zupełnosci starczy 1h. U mnie było to ponad 4h, bo pojechałam na zakupy, m.in. po schab \-) WYKONANIE ROLADY: * kawałek schabu rozcinamy poziomo w polowie, ale zostawiając z drugiej strony "margines". Chodzi o to, aby nie rozciąć go całkowicie w pół, tylko jakby na taki płat. Rozkładamy, rozklepujemy delikatnie tłuczkiem (ja użyłam własnej pięsci, bo tłuczek mi gdzieś zaginął w akcji /-)_ * smarujemy całą powierzchnię naszą guacamolą. Ja posypałam jeszcze jedną posiekaną papryczką jalapeno i czosnkiem granulowanym. * nastepnie kroimy na plastry mozarellę i układamy na całej długosci. Mozarella nie będzie nam spadac, bo świetnie przyklei się do guacamoli * teraz już tylko zawijamy nasz schab w roladę i układamy w naczyniu żaroodpornym lub wkładamy do rękawa do pieczenia. Ja po zawinięciu w roladę, powbijałam kilka wykałaczek przez całą długość (bardzo głęboko), aby miec pewnosc, ze rolada nam sie nie rozpadnie * pieczemy w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez ok. 50 minut (byc moze u niektórych dłuzej, a u innych krócej. Zalezy od grubosci schabu i piekarnika. najlepiej zaglądac co jakis czas, czy juz sie upiekło). U mnie jeszcze się piecze ;-] BTW i kcal (wg. "potreningu.pl): B: 106g T: 51g W: 8g kcal: 921 FOTY: /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/5603d15ac52b4d4cbdc0d55d4814f537.jpg /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/4ff4e2ce055846809dbee5f88b684dcc.jpg /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/0c77c132ca10430a81abefd2db76fae9.jpg /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/43d77951ac7a46c39d19ef238f5a04e8.jpg Zmieniony przez - kocio2009 w dniu 2012-10-03 11:27:49

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 2973 Data: 2012-10-03 11:26:17 Liczba szacunów: 0