...
Napisał(a)
A ja tak z ciekawości, bo zrzuty masz z movescount. Jaki sprzęt posiadasz? (jak już wcześniej pytałem to sorki)
...
Napisał(a)
Jestem w trakcie procesu nabywania Timex Ironman Global Trainer GPS i bardzo sobię chwalę. Da się wrzucić z niego trening do movescount, ale o tym osobny post niedługo :)
This is the best deal you can get.
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Dziś konie i bieganie.
Konno teren zachwycający - piękny las, piękna pogoda i około kilometra szybkiego galopu - nie wytrzymałem i wyprzedziłem podczas galopu kilku wolniej galopujących jeźdźców. Był ubaw
Bieganie wieczorem - postanowiłem popracować trochę nad tempem i wyszło mi 32,5 minuty na 5 km. Jak w tym tempie mam biec 23 km w Forest Run, to się wykończę :)
Kilka pytań:
1. Czy w biegach typu Forest Run ważny jest czas ukończenia?
Czy są jakieś granice przyzwoitości na bieg po lesie 23 km? ( oficjalny limit to 4 h).
2. Czy przebieżki na czas - na przykład 5 km do utraty tchu to dobra technika pracy nad szybkością?
3. Czy biegnąc większość czasu z tętnem > 170 nie zrobię sobie krzywdy?
Z góry dziękuję Wam za podpowiedzi.
Konno teren zachwycający - piękny las, piękna pogoda i około kilometra szybkiego galopu - nie wytrzymałem i wyprzedziłem podczas galopu kilku wolniej galopujących jeźdźców. Był ubaw
Bieganie wieczorem - postanowiłem popracować trochę nad tempem i wyszło mi 32,5 minuty na 5 km. Jak w tym tempie mam biec 23 km w Forest Run, to się wykończę :)
Kilka pytań:
1. Czy w biegach typu Forest Run ważny jest czas ukończenia?
Czy są jakieś granice przyzwoitości na bieg po lesie 23 km? ( oficjalny limit to 4 h).
2. Czy przebieżki na czas - na przykład 5 km do utraty tchu to dobra technika pracy nad szybkością?
3. Czy biegnąc większość czasu z tętnem > 170 nie zrobię sobie krzywdy?
Z góry dziękuję Wam za podpowiedzi.
This is the best deal you can get.
...
Napisał(a)
shadow78
1. Czy w biegach typu Forest Run ważny jest czas ukończenia?
Czy są jakieś granice przyzwoitości na bieg po lesie 23 km? ( oficjalny limit to 4 h).
2. Czy przebieżki na czas - na przykład 5 km do utraty tchu to dobra technika pracy nad szybkością?
3. Czy biegnąc większość czasu z tętnem > 170 nie zrobię sobie krzywdy?
1. Tak. Dla Ciebie. Dla wszystkich innych - NIE. Ukonczyc, znaczy zwyciezyc. Dodatkowo - las lasowi nierowny. ForestRun to nie jest zwykly las. To jest LAS. Sam zobaczysz ;)
2. NIE. To dobra forma zniechecenia sie do biegania. Szybkosc robi sie na dlugich interwalach ( optymalnie 6 minut ) lub na BC z narastajaca szybkoscia.
3. Nie, jesli to beda okolice 45 minut i jesli to jest 90% Twojego Hrmax. Jednoczesnie, wartosc treningowa takiego biegu jest znikoma. To jest klasyczny zajazd.
Chaos Panie, jeden wielki chaos. "bieganie metoda Danielsa" - najpierw wiedza, pozniej praktyka, bo poki co bladzis strasznie. Pewnie ze tak mozna, ale skoro juz ktos wywazyl te drzwi i popelnil wiekszosc bledow - np ja :) - lepiej czerpac z tych doswiadczen. Szkoda czasu na wlasna droge przez meke :)
Aktualny dziennik: http://www.sfd.pl/_DT_Xzaar._Triathlon,_cel_Double_IronMan_2017_-t1018057-s340.html
Cele 2016:
1. Sieraków Triathlon dystans 1/4 IM - http://triathlonsierakow.pl - 28.05.2016 - 02:34:12
2. Challenge Venice dystans IM - http://www.challenge-family.com/challenge-venice/ - 05.06.2016 11:47:48
3. Challenge Poznań ME dystans IM - http://challenge-poznan.pl - 24.07.2016 11:35:22
4. Ironman 70.3 Gdynia - http://ironmangdynia.pl/pl/ - 07.08.2016
...
Napisał(a)
xzaar77
1. Tak. Dla Ciebie. Dla wszystkich innych - NIE. Ukonczyc, znaczy zwyciezyc. Dodatkowo - las lasowi nierowny. ForestRun to nie jest zwykly las. To jest LAS. Sam zobaczysz ;)
2. NIE. To dobra forma zniechecenia sie do biegania. Szybkosc robi sie na dlugich interwalach ( optymalnie 6 minut ) lub na BC z narastajaca szybkoscia.
3. Nie, jesli to beda okolice 45 minut i jesli to jest 90% Twojego Hrmax. Jednoczesnie, wartosc treningowa takiego biegu jest znikoma. To jest klasyczny zajazd.
Chaos Panie, jeden wielki chaos. "bieganie metoda Danielsa" - najpierw wiedza, pozniej praktyka, bo poki co bladzis strasznie. Pewnie ze tak mozna, ale skoro juz ktos wywazyl te drzwi i popelnil wiekszosc bledow - np ja :) - lepiej czerpac z tych doswiadczen. Szkoda czasu na wlasna droge przez meke :)
Ad.1. Jasna sprawa, rozumiem przesłanie:)
Ad.2. Dziś sprawiło mi to przyjemność, ale na dłuższą metę? Nie wiem. Może przekonam się do BC z narastającą szybkością, interwałów się nie podejmuję jeszcze.
Ad.3. Mój Hrmax = 184. W biegu szybkim dla mnie dobijam do 181, 182... Czemu wartość treningowa jest znikoma? Czy to nie przesuwa progu bólu, możliwości kawałeczek dalej?
Postaram się nabyć Danielsa i poczytać. Mam problem z planami - wolę sam układać i błądzić - takich niepokorny jestem. Dzięki!
This is the best deal you can get.
...
Napisał(a)
Przepis na burgery vege - oryginalnie proponowany przez Scotta Jurek'a :
Składniki:
1 szklanka suszonej zielonej soczewicy
1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
3 posiekane ząbki czosnku
1 ¼ szklanki drobno posiekanej cebulki
2 ¼ szklanki wody
2 szklanki bułki tartej
½ szklanki rozdrobnionych nasion lnu
2 łyżki płatków drożdżowych
¾ szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich
1 łyżeczka soli morskiej
¼ łyżeczki czarnego pieprzu
½ łyżeczki mielonej papryki
3 szklanki drobno pokrojonych pieczarek
1 ½ szklanki drobno posiekanych zielonych liści bez łodyg- np. szpinak, jarmuż, buraki liściowe, kapusta pastewna.
2 łyżki oleju kokosowego lub oliwy z oliwek
3 łyżki octu balsamicznego
2 łyżki musztardy Dijon
Wykonanie:
Soczewicę, pietruszkę, jeden ząbek czosnku i ćwierć szklanki cebulki umieść w garnku, zalej wodą i doprowadź do wrzenia. Następnie zmniejsz płomień i gotuj na wolnym ogniu przez około 35 – 40 minut, pod częściowym przykryciem. W międzyczasie wymieszaj w misce bułkę tartą z orzechami i nasionami lnu.
Dodaj płatki drożdżowe, sól, pieprz i paprykę i dokładnie wymieszaj. Duś pozostałą cebulkę , czosnek, pieczarki i zielone liście (ja użyłam szpinaku) na niewielkiej ilości tłuszczu przez ok. 8-10 minut. Zdejmij soczewicę z ognia, dodaj ocet i musztardę, a następnie tłuczkiem do ziemniaków lub drewniana kulą do ucierania ugnieć wszystko i wymieszaj na jednolitą masę. Do dużej miski przełóż soczewicę, uduszone warzywa i bułkę tartą z dodatkami.
Całość dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. Wstaw do lodówki na około 15-30 minut. Burgery kształtujemy wedle uznania. Można je smażyć na patelni około 3 –5 minut z każdej strony, piec w piekarniku lub opiekać na grillu.
A tak wyglądają w "realu" - efekty wczorajszego kucharzenia:
Składniki:
1 szklanka suszonej zielonej soczewicy
1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
3 posiekane ząbki czosnku
1 ¼ szklanki drobno posiekanej cebulki
2 ¼ szklanki wody
2 szklanki bułki tartej
½ szklanki rozdrobnionych nasion lnu
2 łyżki płatków drożdżowych
¾ szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich
1 łyżeczka soli morskiej
¼ łyżeczki czarnego pieprzu
½ łyżeczki mielonej papryki
3 szklanki drobno pokrojonych pieczarek
1 ½ szklanki drobno posiekanych zielonych liści bez łodyg- np. szpinak, jarmuż, buraki liściowe, kapusta pastewna.
2 łyżki oleju kokosowego lub oliwy z oliwek
3 łyżki octu balsamicznego
2 łyżki musztardy Dijon
Wykonanie:
Soczewicę, pietruszkę, jeden ząbek czosnku i ćwierć szklanki cebulki umieść w garnku, zalej wodą i doprowadź do wrzenia. Następnie zmniejsz płomień i gotuj na wolnym ogniu przez około 35 – 40 minut, pod częściowym przykryciem. W międzyczasie wymieszaj w misce bułkę tartą z orzechami i nasionami lnu.
Dodaj płatki drożdżowe, sól, pieprz i paprykę i dokładnie wymieszaj. Duś pozostałą cebulkę , czosnek, pieczarki i zielone liście (ja użyłam szpinaku) na niewielkiej ilości tłuszczu przez ok. 8-10 minut. Zdejmij soczewicę z ognia, dodaj ocet i musztardę, a następnie tłuczkiem do ziemniaków lub drewniana kulą do ucierania ugnieć wszystko i wymieszaj na jednolitą masę. Do dużej miski przełóż soczewicę, uduszone warzywa i bułkę tartą z dodatkami.
Całość dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. Wstaw do lodówki na około 15-30 minut. Burgery kształtujemy wedle uznania. Można je smażyć na patelni około 3 –5 minut z każdej strony, piec w piekarniku lub opiekać na grillu.
A tak wyglądają w "realu" - efekty wczorajszego kucharzenia:
This is the best deal you can get.
...
Napisał(a)
bułka tarta, majonez - oj uważaj bo food police czuwa
jak dla mnie za dużo składników
jak dla mnie za dużo składników
KREW POT I ŁZY TYLKO NA TO NAS STAĆ
Poprzedni temat
DT nadine , pół roku str.26
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- 301
- 302
- 303
- 304
- 305
- 306
- 307
- 308
- 309
- 310
- 311
- 312
- 313
- 314
- 315
- 316
- 317
- 318
- 319
- 320
- 321
- 322
- 323
- 324
- 325
- 326
- 327
- 328
- 329
- 330
- 331
- 332
- 333
- 334
- 335
- 336
- 337
- 338
- 339
- 340
- 341
- 342
- 343
- 344
- 345
- 346
- 347
- 348
- 349
- 350
- 351
- 352
- 353
- 354
- 355
- 356
- 357
- 358
- 359
- 360
- 361
- 362
- 363
- 364
- 365
- 366
- 367
- 368
- 369
- 370
- 371
- 372
- 373
- 374
- 375
- 376
- 377
- 378
- 379
- 380
- 381
- 382
- 383
- 384
- 385
- 386
- 387
- 388
- 389
- 390
- 391
- 392
- 393
- 394
- 395
- 396
- 397
- 398
- 399
- 400
- 401
- 402
- 403
- 404
- 405
- 406
- 407
- 408
- 409
- 410
- 411
- 412
- 413
- 414
- 415
- 416
- 417
- 418
- 419
- 420
- 421
- 422
- 423
- 424
- 425
- 426
- 427
- 428
- 429
- 430
- 431
- 432
- 433
- 434
- ...
- 435
Następny temat
mam problem z dieta POMOCY
Polecane artykuły