[...] je zrobić, ale nie mogę znależź przepisu z dokładną ilością składników. Na puszkę fasoli ma być 2 łyżki kakao i 2 jajka. A co do dosłodzenia, to wszędzie widzę co kto lubi. Ale bardzo bym chciała żeby wyszło smaczne i może któraś z Was próbowała i wie jak to dosłodzić? mam odżywkę lean dessert i syntha, ale nie wiem ile tego dać. Drugie [...]
[...] rewelacyjny, chrupiący, lekko twardy. Nie rozwala się tak jak gotowany w wodzie. Na zdjęciu jest schab, ale wychodzi dość suchy. Bardzo dobrze wychodzą uda z kurczaka. Pod koniec pieczenia warto otworzyć rękaw, żeby skóra z kurczaka zrobiła się trochę chrupiąca, jeśli ktoś lubi :-) /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/ddbd15cb95454ba6af4e7518d3cbe66a.JPG
Takie przetwory owocowe bez cukru to fajna sprawa :-D Ja na szczęście w tym temacie mogę liczyć na moją mamę, bo ona też jest wrogiem cukru. Ziuta moja mama robiła nawet kompot z rabarbaru bez cukru, dobry był (no ale nie każdy takie kwaśne lubi :-PP)
[...] kaczki, gesi, indyka mi od jakiegos czasu przez gardlo nie przechodzi @@-), ostatnio cala z pieknej gesi sciagnelam.. i byla cudnie przypieczona. K sobie tez ubzdural ze nie lubi no i laduje w koszu (przestalam jesc bo wyczytalam ze to zrodlo choresterolu-a teraz nie umiem sie przemoc) *skora laduje w koszu, nie K Zmieniony przez - anister w [...]
[...] kruciutko musi byc obrabiana termicznie tak do uzyskania w srodku okolo 70 stopni, a jak miekka taka rozszypujaca sie to musisz dusic czy gotowac dosc dlugo. Osobiscie lubie te gumowa tylko dobrze przyprawiam i kroje od razu na male kawaleczki przed gotowaniem:-) Wolowina lubi ziola i warzywa w sporych ilosciach. Zmieniony przez - lunika w [...]
[...] jest troche inny ale masz tu sciage http://www.mniammniam.com/Wolowina___vademecum_wiadomosci-667a.html i tu http://www.sfd.pl/Pytanie_o_Steak-t553339.html , ale co sie lubi to trzeba dojsc samemu, moj pierwszy stejk byl blue :-D, wg mnie nie ma nic gorszego niz podeszwa usmazona z najlepszej wolowiny @@-) Zmieniony przez - anister w dniu [...]
O ! I to jest ciekawa opcja bo "flaki" - nawet oszukane - to i małż lubi - długo się muszą te żołądki gotować? Zmieniony przez - agataq w dniu 2013-02-28 14:36:45
Ja robiłam pizzę bezglutenową z mąki bezglutenowej i z mąki z amarantusa. Wydaje mi się, że ciasta nie trzeba niczym doprawiać poza solą, a jedynie dodatki dużo wnoszą do smaku np. oregano itp. i co kto lubi na wierzch pizzy.
[...] To najlepszy bezglutenowy chlebek jaki mi wyszedł. Zresztą mąki kasztanowej było tylko 250g a mąki gryczanej ponad 4 razy tyle. Nawet mojemu mężowi smakował, a on nie lubi takich zdrowych chlebów, tylko białe, puszyste je. Dontknow....ja zostawiam połowę 1 bochenka....resztę mrożę....kiedyś mi spleśniał, ale odkryłam, żeby nawet tą [...]
Drin pomaga :-)) tylko ten smak... #-P#-P Chociaż wiem że Arphiel(chyba?) lubi więc może to kwestia proporcji? Zmieniony przez - syli w dniu 2013-03-18 00:26:17
Drin pomaga :-)) tylko ten smak... #-P#-P Chociaż wiem że Arphiel(chyba?) lubi więc może to kwestia proporcji? Zmieniony przez - syli w dniu 2013-03-18 00:26:17 Albo spaczonego smaku %-) bo mi on faktycznie smakuje :-D
Bo kombuchę najlepiej przetrzymać aż zeżre cukier i nie będzie słodka, a jednocześnie nie zmieni się jeszcze w wykręcający mordę ocet, no chyba że kto lubi :-D Ksylitol to teoretycznie alkohol, dlatego są kalorie a nie ma wegli.
wszystko ok, grzyb lubi opadać, to co na górze się robi to nowy kombuch. Włóż palec i spróbuj, jak nadal słodkie to jeszcze poczekaj. Moje wyglądają tak: /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/b48649d0841043478118f857eb7812e2.jpg Zmieniony przez - Arphiel w dniu 2013-07-12 18:30:37
[...] bo skoro nie ma informaji to można sobie tylko gdybać do chleba na zakwasie można używać każdej mąki pełnoziarnistej różnica polega na tym, że mąka żytnia 2000 nie lubi być zagniatana ( czyt. ciasto tylko mieszamy łyżką od spodu do połączenia składników ) i potrzebuje być odpowiednio zakwaszona mąka pszenna 1850-2000 zaś powinna być [...]
[...] a podobno te oleje miały ją nawilżyć. poszłam w końcu do babki - kosmetyczki, od której kupuję zawsze krem i aż się złapała za głowę: "przecież miałaś zawsze taką super cerę"... przestałam olejować i znowu mam super cerę. Nie wiem, każdy zrobi co lubi, ja tego nie polecam. - jedynie olej kokosowy, już jest chyba najlepszy z tego wszystkiego.
[...] wg upodobań, ja akurat tylko tyle miałam. Myślę, że jak dasz więcej to będzie miało lepszy waniliowy smak. Dla mnie słodkie też było wystarczająco :-) Ale wiadomo co kto lubi :-) Smacznego ;-) A w kwestii dodawania budyniu do wypieków, to jest ta sama zasada dajesz kartoflankę+wanilię w jakiejś postaci. Ja tak robiłam ostatnio sernik. Zamiast [...]
[...] wg upodobań, ja akurat tylko tyle miałam. Myślę, że jak dasz więcej to będzie miało lepszy waniliowy smak. Dla mnie słodkie też było wystarczająco :-) Ale wiadomo co kto lubi :-) Smacznego ;-) A w kwestii dodawania budyniu do wypieków, to jest ta sama zasada dajesz kartoflankę+wanilię w jakiejś postaci. Ja tak robiłam ostatnio sernik. Zamiast [...]