SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lady przy garach, czyli luźne pogadanki o kuchni i nie tylko ;-)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 276175

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 1489 Wiek 39 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 35096
Dziewczyny może głupie pytanie, ale może ktoś mi podpowie. Jak robię dorsza na mleku, gdzie idzie 200 g mleka, z czego oczywiście wszystko się wylewa na końcu to mam jakoś liczyć to mleko? Obiad dla 2-ch osób będzie. Mam wpisać do miski 100 g mleka (co pewnie oznacza, że będę miała węgle, czy tam białko w misce z tego mleka, a tak naprawdę większość tego w zlewie wyląduje), czy jakoś "na oko" symboliczną ilość, która niby się wchłonie, czy w ogóle się tym nie przejmować i nie wpisywać? W sumie ta informacja też by mi się przydała do wątróbki moczonej w mleku.

"Never let the odds keep you from doing what you know in your heart you were meant to do."

P.S. Cudownie być poza Ladies: czysta micha z czitem raz w tygodniu, jedzenia aż za dużo, przez większą część roku brak aero, indywidualna trenerka i forma psychiczna i fizyczna jest, a na wakacje będzie mega wypas

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 861 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 15339
Arphiel - zapiekanka z selera! rety, pożarłabym monitor... jak nic jutro robię, bo uderza we wszystkie moje upodobania kulinarne
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 2926 Wiek 39 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 53926
Arphiel
Si, na maśle najlepiej


Fajny pomysł, niedługo wypróbuję

Meraviglia!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 6363 Wiek 46 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 140149
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 697 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 28802
Dziewczyny, mam takie zapytanie: chciałabym pierwszy raz zrobić sobie steki w niedalekiej przyszłości i w związku z tym: jakie części wołowiny się nadają? Czytałam, że polędwica, ale czy tylko ona?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1189 Wiek 50 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 13096
Kocie jak na moje oko to w tych ciastkach za malo tluszczu a za duzo mleka. Tluszcz powoduje, ze ciasto jest kruche.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 3212 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 43594
agnete
Dziewczyny, mam takie zapytanie: chciałabym pierwszy raz zrobić sobie steki w niedalekiej przyszłości i w związku z tym: jakie części wołowiny się nadają? Czytałam, że polędwica, ale czy tylko ona?


steki sa super! ja kupuje w uk a polski podzial miesa jest troche inny ale masz tu sciage http://www.mniammniam.com/Wolowina___vademecum_wiadomosci-667a.html

i tu https://www.sfd.pl/Pytanie_o_Steak-t553339.html , ale co sie lubi to trzeba dojsc samemu, moj pierwszy stejk byl blue , wg mnie nie ma nic gorszego niz podeszwa usmazona z najlepszej wolowiny

Zmieniony przez - anister w dniu 2013-02-22 13:58:08

The best way to predict your future is to create it.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 3212 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 43594
drugie pytanie: czy uzywalyscie kiedys karob'u?

The best way to predict your future is to create it.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 448 Wiek 110 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 13599
karob - Ja nie używałam, czytam że owoce (strąki) przerobione na mąkę dodaje się do innych mąk, wypieki uzyskują ciemną barwę. Cały owoc ma smak osłodzonego kakao i podobnie jest stosowany.
Odnośnie ciasteczek owsianych - ja daję tylko mleko skondensowane i miód, a dodatki - co tam mam w szafce plus oczywiście płatki. Gęstą masę nakładam na blachę i po upieczeniu kroję na batoniki. Ciasteczka mają spoistą strukturę, ale nie są twarde.
Serca wieprzowe dobrze jest trochę pogotować przed smażeniem, skróci to obróbkę na patelni.

W górach najważniejsze jest, by tam być i tak zwyczajnie się tym byciem cieszyć. http://www.sfd.pl/BlueCrocus_Po_zdrowie_i_sprawność-t887095.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 518 Wiek 49 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 6391
No no Crocus ale skondensowane i miód odpadają. Już myślałam by zakupić odżywkę białkową do zlepienia ciastek. Dzisiaj dałam więcej oleju (dzięki Lunika + dałam namoczone ziarno lnu. Wyszły znacznie lepsze ale coś im jeszcze brakuje. Może robię błąd eliminując mąkę z przepisu.
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening Brzuch, nogi

Następny temat

WIOSENNE PORZADKI - zabawa / start str24/ podsumowanie str35i36

WHEY premium