Szacuny
6781
Napisanych postów
36331
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
682100
borykałem się z takim problemem przez wiele lat - efekt końcowy na dziś zerwane ścięgno głowy długiej bicepsa. Także ja bym na Twoim miejscu o sztandze zapomniał - sztangielki to lepsze narzędzie, a przy okazji nie będzie bolało.
Szacuny
13
Napisanych postów
537
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
4291
Skończyłem redukcję. Jakie badania mogę przeprowadzić? Chodzi mi o coś co mógłby zlecić zwykły lekarz w ośrodku zdrowia. Poszedłbym i chcę wiedzieć co mogę zasugerować jeśli chodzi o skierowanie. Na pewno da na morfologię krwi, ale czy coś z tarczycą i hormonami?
O jakie badania mógłbym prosić i co jest ważne po dość długiej redukcji?
DT: Po pełnej redukcji
Cel: Reverse i powolne wbijanie mięcha.
Szacuny
97
Napisanych postów
20120
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
184405
PoGGromca
Skończyłem redukcję. Jakie badania mogę przeprowadzić? Chodzi mi o coś co mógłby zlecić zwykły lekarz w ośrodku zdrowia. Poszedłbym i chcę wiedzieć co mogę zasugerować jeśli chodzi o skierowanie. Na pewno da na morfologię krwi, ale czy coś z tarczycą i hormonami?
O jakie badania mógłbym prosić i co jest ważne po dość długiej redukcji?
Ale po co? Równie dobrze możesz sobie zrobić jeszcze badania gęstości kości i biopsję tkanki mięśniowej, ale czemu ma to służyć?
Szacuny
13
Napisanych postów
537
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
4291
Czuje sie slabo, jestem oslabiony, caly czas mi zimno, tragiczne samopoczucie. Panie Darku, Pan czesto ironizujesz i wszystko negujesz, ale prosze o rade jesli mozesz Pan pomoc, bo doswiadczenia nie mozna Ci odmowic.
Szacuny
97
Napisanych postów
20120
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
184405
Masz 18 lat i skończyłeś się odchudzać, a nie jesteś 30 letnim koniem po rocznym cyklu albo 40 letnią kobietą po 2 ciążach.
Po prostu zacznij dokładać powoli kcal, zluzuj ewentualnie tydzień-dwa z treningami (jak jest ciężko i jesteś osłabiony to po prostu obetnij liczbę serii i zmniejsz ciężar, ew zamiast na siłownię przebiegnij się albo pójdź na basen/saunę) i powinno wszystko wrócić do normy. Oczywiście możesz sobie zrobić badania na tarczycę, hormony (chociaż po redukcji raczej oczywistym będzie nieco wyższy poziom kortyzolu i mniejszy testosteronu, ale to momentalnie się poprawi po dodaniu kcal), poziom mikroelementów we krwi, ale jeśli po prostu czujesz się osłabiony, to zamiast latać po lekarzach jak emeryt po prostu spotkaj się ze znajomymi i nie myśl o tym. Jak myślisz, że jesteś chory, to będziesz się tak czuł, czyli wystąpi po prostu efekt nocebo (przeciwieństwo placebo). Lepiej zrobisz, jak sobie pójdziesz do kina, zamiast do lekarza, jeśli tylko skończyłeś się odchudzać
Szacuny
13
Napisanych postów
537
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
4291
Dzięki, to już bardzo satysfakcjonująca odpowiedź. Chodziło mi jedynie o to w jakim stanie jest organizm, a szczególnie tarczyca ponieważ miałem kiedyś z nią problemy, gdy byłem grubasem. Ja także liczę, że po dobrym reverse wszystko wróci do normy jednak jeśli jest możliwość wykonania badań to sądzę, że warto skorzystać - nic na tym w sumie nie tracę ;).
Szacuny
26
Napisanych postów
300
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
13930
Panowie zaczynam robić kolejny mikrocykl w HST (10) Zaczynam z mniejszym ciężarem niż kończyłem mikrocykl 15-tek. Wydaje mi się, że tak ma być bo używam kalkulatora ale wolę się upewnić ;)