Szacuny
1
Napisanych postów
86
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
9184
super, dzięki za szybka odpowiedz w takim razie zmniejszę ilość serii w ćwiczeniach z 4 do 3 i dodam "zbieranie grzybków" jako ostatnie ćw na dwugłowe. rozumiem że wykroki jako 1 ćw może być? czy lepiej dać przysiady bułgarskie na start?
Bez rozstepow niema postepow,a kazdy rozstep to postep :)
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348507
Joks
Witam, próbuje ćwiczyć nogi w domowej siłowni - wiadomo brak maszyn do prostowania/uginania nóg na maszynie. przeglądając forum i różne atlasy znalazłem taki oto zestaw domowych ćwiczeń:
- wykroki ze sztangielkami 4x serie
- przysiad bułgarski 4x serie
- syzyfki 4x serie
- wspięcia na palce 4x serie
czy taki układ ćwiczeń wystarczy aby przećwiczyć dobrze nogi? czy może pominąłem jakieś ważne ćwiczenie? i jak z kolejnością ich wykonywania czy przysiady bułgarskie nie powinny być pierwsze ?
Zmieniony przez - Joks w dniu 2014-08-04 19:26:59
Jeśli masz skręcane sztangielki i możesz na nie założyć trochę ciężaru, to może coś z tego wyjść.
Dorzuć żurawia i RDL'a, jak wspomniał Apokalipsa.
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Szacuny
1
Napisanych postów
86
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
9184
ok. doczytałem się w innych tematach że najlepiej robić 3 cw na czworoglowe i 2 cw na dwuglowe. wiem ze RDL to nie jest klasyczny mc ale ten juz wykonuje w trakcie treningu plecow. mam nadzieje ze to juz ostateczna wersja domowego treningu na nogi:
- wykroki ze sztangielkami 3x serie
- przysiad bułgarski 3x serie
- syzyfki 3x serie
- żuraw 3x
- zbieranie grzybków 3x
- wspięcia na palce 4x serie (łydki dodam pewnie do innego treningu aby trening nie trwał już zbyt długo)
Zmieniony przez - Joks w dniu 2014-08-05 11:20:03
Bez rozstepow niema postepow,a kazdy rozstep to postep :)
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348507
Zwiększ ilość serii do 4/5. Teraz ma to ręce i nogi.
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Szacuny
0
Napisanych postów
13
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
113
Witam. Nie wiedziałem gdzie zadać to pytanie, dlatego postanowiłem napisać je tutaj. Mianowicie chodzi mi o treningi HIIT i Afterburn, który bardziej polecacie ? i który daje większe efekty w spalaniu tłuszczu i budowaniu kondycji ?
Szacuny
5
Napisanych postów
1205
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
18014
Witam mam podobny problem jeśli chodzi o nogi tzn na treningu czuje pompe itp tylko nie jestem pewien czy dobrze dobrałem ilośc serii i powtórzeń jeśli chodzi o 4 głowy Nogi:
-Przysiady z sztangą tył/przód 5s 8p
-Wykroki///suwnica 3s 10p
-Prostowanie siedząc///syzyfki 3s 10p
-Żuraw//martwy ciąg proste 4s 10p
-Uginanie leżąc 3s 15p
-Wspięcia stojąc 4s 15p
-Zgięcia siedząc//maszyna 4s 15p
cel masa
Zmieniony przez - Fabik w dniu 2014-08-05 19:08:12
Szacuny
6781
Napisanych postów
36331
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
682100
Mało o Tobie wiadomo, ale ja bym dał tam gdzie masz 3 serie ćwiczenia - co najmniej 4. A pierwsze główne też między 5-7 serii. Kopyta to duża grupa mięśniowa - i żeby ją odpowiednio przestymulować trzeba odpowiedniej objętości.
Szacuny
6
Napisanych postów
222
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2263
Siema Po okresie cięzkich treningów planuje roztrenowanie, czy moze ono polegać na tygodniu całkowitego niećwiczenia a pozniej tydzien - 2 treningi całego ciała w miare lekkie ? i po tym okresie znowu normalne treningi? Pozdriawiam
Szacuny
6
Napisanych postów
222
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2263
i jeszcze jedno pytanie, czy takie pozbycie się wody jak na poprzedniej stronie jest zaprezentowanie, nada sie pod zrobienie sobie zdjęć? czy takim sposobem leci tylko woda czy mięsko tez w jakimś stopniu? I czy przy odrzuceniu węgli całkowicie zostajemy dalej na tym samym zapotrzebowaniu kcal podbijając np tłuszcze i białko zamiast węgli?
Zmieniony przez - waceq w dniu 2014-08-06 19:09:35