Szacuny
3
Napisanych postów
223
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
790
Może z moimi nie będzie kłopotu Mam problem z pulloverem i kayak row. Ćwiczenia oczywiście na najszersze, ale ja bardzo mocno (za mocno) czuję tu tricepsy i to one pierwsze odpadają. Za każdym razem 2s spięcia, powolny negatyw, starałem się o dobre rozciągnięcie, ale znów tylko spompowałem sobie tricepsy. Próbowałem z większym i mniejszym kg. Nie wiem jak już mam podchodzić to tego ćw.
Szacuny
386
Napisanych postów
37478
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
126450
GriegBF
Może z moimi nie będzie kłopotu Mam problem z pulloverem i kayak row. Ćwiczenia oczywiście na najszersze, ale ja bardzo mocno (za mocno) czuję tu tricepsy i to one pierwsze odpadają. Za każdym razem 2s spięcia, powolny negatyw, starałem się o dobre rozciągnięcie, ale znów tylko spompowałem sobie tricepsy. Próbowałem z większym i mniejszym kg. Nie wiem jak już mam podchodzić to tego ćw.
Jakieś rady?
staraj się niejako nie "zaznaczać" końcówki ruchu zbytnim prostowaniem/ciągnięciem w ten sposób łokci, ogolnie też sprawiasz wrażenie jakby ów triceps był ciągle spięty; spróbuj troszkę ugiąć ręce w łokciach i nie strać się prostować a ciągnąć plecami w takim ich ustawieniu...
Zmieniony przez - apokalipsa w dniu 2015-06-30 19:44:32
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348507
Wyprostuj całkowicie ręce, zablokuj łokcie i zmniejsz ciężary.Możesz również próbować wykonywac to ćwiczenie z liną.
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348507
Teraz dopiero zobaczyłem filmy:
Wcale się nie dziwie, że czujesz tricepsy.Wąski chwyt, nie blokujesz łokci, więc zachodzi tutaj mała ekstensja.Jakby nie patrzeć robisz fajne ćwiczenie na trójgłowe, a nie najszersze.
Weź szerszy drążek bądź linę i zastosuj powyższe rady.
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Szacuny
3
Napisanych postów
223
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
790
apokalipsa
staraj się niejako nie "zaznaczać" końcówki ruchu zbytnim prostowaniem/ciągnięciem w ten sposób łokci, ogolnie też sprawiasz wrażenie jakby ów triceps był ciągle spięty; spróbuj troszkę ugiąć ręce w łokciach i nie strać się prostować a ciągnąć plecami w takim ich ustawieniu...
Zmieniony przez - apokalipsa w dniu 2015-06-30 19:44:32
ronie220
Wyprostuj całkowicie ręce, zablokuj łokcie i zmniejsz ciężary.
Co kraj to obyczaj. Pobawię się z liną i szerszym drążkiem. Dzięki
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348507
ALe tu chodziło w głownej mierze, by nie zachodziła ekstensja w stawie łokciowym (funkcja tricepsów).Także rada Apokalipsy jest również słuszna.