Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
Dremor
Siema, ponieważ chodzę ostatnio obolały, trochę mi stawy w łokciach dokuczają i ogólnie nie mam za dużo sił postanowiłem zrobić sobie krótką 3-4 dniową przerwę w treningach. Czy powinienem obniżyć podaż kalorii w te dni jeśli normalnie jem 4200 kcal, i zakładając że robię w miarę czystą masę (i póki co jakoś idzie).?
jak rozróżniasz kaloryczność dni treningowych od nietreningowych to możesz przyciąć nieco węgli jak faktycznie będziesz bez treningu choć nie wiem czy 4 dni pozwolą stawą na jakąś regenerację
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
USHIDO
Robię tygodniową przerwę od treningu siłowego, ponieważ wczoraj odczułem pierwsze objawy przetrenowania (w ciągu ostatnich 3 miesięcy treningu na maksymalnym obciążeniu tylko kilka dni przerwy). Czy mogę podczas tego tygodnia biegać 3-4 razy w tygodniu czy lepiej całkowicie zaprzestać aktywność fizyczną i dać odpocząć organizmowi?
Przypuszczam, że przetrenowania nawet nie liznąłeś ale jak robisz przerwę to off całkowity o treningów więc bieganie też odpuść
Szacuny
2513
Napisanych postów
12794
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
841471
rion10, kiedyś tak robiłem ale lepiej dla mnie utrzymywać tę samą kaloryczność codziennie. Jak obniżałem w DNT to miałem mniej siły w DT. Nawet miałem wrażenie momentami że wolę podwyższyć w DNT a obniżyć w DT, ale to już totalna głupota by była
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
podział mógłby być jednak musisz sprawdzić jak Ci się będzie ćwiczyło dzień po klatce barki z tricem i czy triceps wytrzyma taką objętość bo skatujesz go 4 razy w tygodniu
Szacuny
6
Napisanych postów
2101
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
113142
Zobaczymy, na razie pierwszy trening za mną, tak jak rozpisałem tak zrobiłem. Ćwiczyło się miodzio. Raczej triceps nie dostał za mocno, bo klatkę ćwiczę malutkimi ciężarami, zerwaną miałem.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
pewnie pytanie kwalifikuje się do działu "dla początkujących", ale mój staż jednak jest trochę większy. więc.... czy jeżeli mieliśmy w planie w danym dniu nogi załóżmy i jakoś mieliśmy kiepski dzień, złe samopoczucie i daliśmy radę wykonać na pół gwizdka tylko, załóżmy 1 ćwiczenie w 3-4 seriach, np same przysiady i potem jakieś szybkie aero i do domu, to można odrobić ten trening na 2 dzień, czy dopiero za 2 dni, czy w ogóle za tydzień, czyli traktujemy trening jako zrobiony i czekamy do następnego - dodam, że brak odczuwalnego uszczerbku na mięśniu, zakwasów, itp, więc niby można od razu powtórzyć trening?
Zmieniony przez - fitunia w dniu 2014-02-05 11:06:51
Zmieniony przez - fitunia w dniu 2014-02-05 11:08:02
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
jak trening doszedł do skutku to nie ma sensu go "odrabiać" czasem mamy gorsze dni więc trzeba się z tym liczyć. Choć z założenia jak się kiepsko czujemy czy dyspozycja dnia jest słaba z automatu można przerzucić trening na kolejny dzień