Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Masz pojedyńcze pytanie/pytania ?- reaktywacja 3

temat działu:

Trening dla zaawansowanych

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 123277

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 386 Napisanych postów 37478 Wiek 5 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 126450
a jaki jest Twój staż treningowy- chyba niewielki i dość spore jeszcze rezerwy rozwojowe, łatwe do "wydobycia" skoro trening HST tak wspaniale na Ciebie zadziałał...?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 86 Wiek 32 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 2634
Hmm, jakieś 6 lat będzię :) Myślę, że HST tak na mnie podziałał, gdyż wcześniej rzadko schodziłem poniżej 6 powtórzeń, nie mówiąc już o negatywach. A właśnie cykl na 5 powtórzeniach i negatywach chyba najbardziej na mnie zadziałał.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 386 Napisanych postów 37478 Wiek 5 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 126450
no tak... inna metoda, myślę, ze te negatywy Ci najwięcej dały ale jest to metoda że tak powiem krotkoterminowa, nie można za długo i trzeba od niej odpocząć jakiś czas by znowu do niej powrócić, zresztą negatywne ruchy to nie tylko domena treningow typu HST, lecz metoda sama w sobie...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 537 Wiek 26 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 4291
Sprawa wygląda tak, że jutro wyjeżdżam do pracy i nie będzie mnie 4 dni... Treningi mam zawsze od poniedziałku do piątku- siłowo w pon., śr. i pt., a czw. i wt. interwały. Wykonuję trening FBW.

Teraz czwartek wyjeżdżam, będzie to mój ostatni trening...
piątek muszę opuścić trening
sobota i niedziela to akurat odpoczynek
W poniedziałek znowu jadę i wracam w czwartek, więc:

Uciekają mi treningi siłowe z piątku, poniedziałku i środy, czyli 3 treningi FBW oraz tylko jeden trening HIIT.

Dodatkowo ciężko będzie mi trzymać michę, ale postaram się w miarę utrzymywać zapotrzebowanie i makro- będzie to jednak z dokładnością do 200kcal...

Co radzicie, potraktować to jako tydzień odpoczynku i regeneracji długotrwałej, której nie robiłem od jakichś 5 miesięcy i nie robić nic? Co wtedy z dietą?

Czy może wykonywać zamiast tego treningi HIIT i ograniczać michę? Jestem aktualnie na bilansie +200kcal, na makro 55%W, 25%B, 20%T i moim celem jest niewielki przyrost masy oraz redukcja na koniec maja.

DT: Po pełnej redukcji
Cel: Reverse i powolne wbijanie mięcha.

http://www.sfd.pl/[BLOG]_PoGGromca,_czyli_historia_chłopca_z_węglem_zamiast_zapałek-t1087550.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
ja bym potraktował jako odpoczynek i nie robił nic- nie stanie się nic złego a zregenerujesz się troszeczkę; jedz jak możesz, tylko nie głoduj albo nie obżeraj się byle czym- tak na spokojnie bo też nic się nie stanie jeśli takiego stu procentowego reżimu nie utrzymasz przez ten krotki czas...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 537 Wiek 26 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 4291
Nie wpłynie to jakoś na podlanie?

http://www.sfd.pl/[BLOG]_PoGGromca,_czyli_historia_chłopca_z_węglem_zamiast_zapałek-t1087550.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4064 Napisanych postów 45443 Wiek 4 lata Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 348507
Przez kilka dni ? Już nie popadaj w paranoje.

„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„

Pilny student Vincea.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 79 Napisanych postów 877 Wiek 37 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 104887
Gdzieś Thib pisał, że jednym z największych błędów podczas robienia przerwy regeneracyjnej, to ścinanie kcal. Jak bardzo się boisz, to ogranicz węgle na rzecz T.

Teraz... teraz wasze wargi praktycznie się już stykają...
A potem po prostu jej mówisz, jak bardzo jej nienawidzisz.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Ale jesli pracuje fizycznie to w sumie chyba moge zostac na tej podazy wegli, bo wszak urlop to nie jest :).

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 14 Wiek 31 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 497
Pytanie odnośnie łączenia treningu siłowego z hipertroficznym (przedział 8-12 powtórzeń). W poniedziałek robię klatkę typowo na siłę 2 ćwiczenia 5x5, następnie w piątek robię ją czysto hipertroficznie, czyli 3 ćwiczenia 8-12 powtórzeń z progresją ciężaru pomiędzy seriami. Myślicie, że jest sens łączyć w jednym tygodniu trening siłowy i hipertroficzny, czy lepiej by było robić przez dłuższy okres czasu klatkę tylko siłowo? pozdro
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Problem z wyciskaniem sztangi - słaba siła, długi staż

Następny temat

pomoc w ocenie budowy

Spalanie
Polecane artykuły