Szacuny
0
Napisanych postów
11
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
420
Witam. Mam pewien problem nie wiem dokładnie jak go opisać. Przy robieniu klaty /tricepsu tydzień temu jak i dzisiaj mam takie uczucie jakby mięśnie pracowały na pół gwizdka strasznie szybko ręce się męczą nawet gdy zmniejszę obciążenie o 5-10kg występuje tak jakby blokada w czym leży problem ? Odpuścić robienie na razie tych partii ? Z góry dzięki za pomoc.
Szacuny
386
Napisanych postów
37478
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
126450
tak, przeanalizuj także odżywianie bo nawet gdy źle się odżywi człowiek to nie od razu widać tego następstwa ale po pewnym czasie- może ten czas właśnie nadszedł... ponadto może tutaj pełnić także rolę czynnik psychologiczny.
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
Szacuny
2
Napisanych postów
110
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
1519
Witam mam w treningu na masę serie rozgrzewkowe, przejściowe i siłowe lub normalne. Siłowe i normalne wiem po ile robic ale te pozostałe niestety nie wiec pytam tu ;) z góry dzięki za odp
Szacuny
6781
Napisanych postów
36331
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
682100
Wrzuć tu ten swój plan z rozpisanymi ciężarami w kolejnych seriach i zakresami powtórzeń tam gdzie wiesz ile masz robić. Bo tak to dyskutujemy na poziomie dość abstrakcyjnym.
Szacuny
2513
Napisanych postów
12794
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
841471
CZy jest jakiś sposób na chroniczne DOMSY? Chodzi o to, że od kiedy zacząłem robić ćwiczenia gimnastyczne różnego rodzaju, to cały czas chodze z DOMS-ami w mięsniu ramienno-promieniowym.
Ostatnio odpocząłem 3 dni, ale DOMSY w tych mięśniach dalej odczuwalne i pomimo że trening był efektywny, to gdyby nie to mógłby być lepszy. Czy jest jakieś wyjście oprócz DŁUUUGIEGO odpoczynku? Domyślam się że, nie ale zalezy mi na odpowiedzi, bo wiem że nawet jak domsy znikną to pojawią się równie szybko po pierwszym treningu.
Szacuny
1
Napisanych postów
98
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
1834
witam jestem na etapie zmianu planu i mm pytanie czy taki trening na biceps warto zastosowac 1 uginanie ramion sztanga prosta 4x 10-8 2. ugianie ramion z hantlami z suplinacja 3x10 3. uginanie ramnion sztanga łamana 3x 10-8