Szacuny
6
Napisanych postów
2101
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
113142
Krwiaka na razie nie ma, może to tylko naciągnięcie, ale poczułem jakby coś się nadrywało niestety. Jak zerwałem kiedyś klatkę to krwiak był od razu prawie. Co najlepsze kilka dni temu coś naciągnąłem w lewym tricepsie przy WL wąsko, a teraz prawy przy MC.
Nie wiem w sumie, która to głowa, boli najbardziej zaraz na pachą.
Szacuny
6781
Napisanych postów
36331
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
682100
Pewnie ostatnio dałeś ostro ognia tym tricepsom. W martwym czasem się zdarzają dziwne naciągnięcia kiedy gwałtownie się otworzy dłoń, lub kiedy zrobisz za szeroki uchwyt.
Jak nei ma krwiaka - to raczej naciągnięcie. Weź jakieś prochy przeciwzapalne, do tego maść tego typu. Daj sobie trochę luzu i przejdzie.
Szacuny
6
Napisanych postów
2101
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
113142
Szeroko raczej nie trzymam, a dłoń otwieram dopiero jak odłożę sztangę, może to tak jak mówisz zmęczenie. Teraz ćwiczyłem Plecy+klatka barki+ramiona więc można powiedzieć, że triceps dostawał na 4 treningach, bo i lekko przy klatce. Ale od ostatniego treningu miałem 5 dni przerwy.
Dzięki za odpowiedzi.
Zmieniony przez - easyriderr w dniu 2014-11-19 01:56:41
Szacuny
167
Napisanych postów
4456
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
65793
Od zawsze mam problem z klatka, glownie dlatego, ze barki przejmuja prace. Zastanawia mnie czy ma sens wstepnego zmeczenia przedniego aktonu naramiennych przed treningiem klatki? Wydaje mi sie to logiczne w moim przypadku i chce tego sprobowac ale jestem ciekaw Waszego zdania.
Szacuny
167
Napisanych postów
4456
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
65793
Klatka jest na tyle slaba, ze czuje ja w pierwszych seriach a potem prace zaczyna przejmowac przedni akton i na drugi dzien domsy odczuwam glownie w barkach,
Szacuny
6781
Napisanych postów
36331
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
682100
Każdy sposób dobry. Ale ustaw sobie kąt około 30 stopni (dodatki) i wtedy spróbuj. Kąt idealny żeby minimalizować zaangażowanie naramiennych a jednocześnie fajnie pracować nad całością klaty. Pozioma ławka wcale nie spowoduje moim zdaniem mniejszego zaangażowanie przedniego aktonu naramiennych. W skrajnych przypadkach może ono wręcz wzrosnąć.
Szacuny
167
Napisanych postów
4456
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
65793
Zawsze uzywam pierwszego stopnia skosu w laweczce czyli jakies 15-20 stopni. Robie tak wyciskanie sztangielek, w zasadzie nigdy nie robie plasko chyba, ze skos sztanga to wtedy jako drugie plasko sztangielki.