[...] odrobina ekstraktu z wanilii szczypta soli masa serowa 100g twarogu półtłustego 50g jogurtu greckiego 0% 1 jajo 10g budyniu bez cukru erytrytol do smaku Sposób przygotowania: Fasolę, banana oraz jajka zmiksować na gładką masę. Dodać odżywkę białkową, mąkę, słodzik, wanilię oraz sól i dokładnie wszystko wymieszać mikserem. W [...]
[...] 30g mąki ryżowej 100g wędzonej piersi z kurczaka cukinia pieczarki 1 całe jajko cebula bazylia papryka przyprawy do smaku odrobina wody gazowanej pam do smażenia Sposób przygotowania: Mąkę ryżową dokładnie mieszamy z jajkiem i wodą. Masę należy wylać na rozgrzaną patelnie i smażyć do momentu zrumienienia. Pozostałe składniki kroimy i [...]
[...] 100g mięsa z piersi kurczaka bez skóry 1 jajo kurze 150g brokułów 100g fasolki szparagowej 100g pieczarek 10g koncentratu pomidorowego 50g cebuli 120g sera gouda Sposób przygotowania: Mięso z polędwiczki wieprzowej oraz piersi z kurczaka zmielić. Cebulę drobno poszatkować. Pieczarki, brokuły i fasolkę szparagową pokroić na małe kawałki. Do [...]
[...] https://www.youtube.com/watch?v=3xcLq7TFB6o Składniki: Olej kokosowy Stek z antrykotu 4 duże ziemniaki Masło Mix sałat Garść pomidorków koktajlowych Garść słonecznika Czas przygotowania całego dania: 40 min Stek Na patelnię dajemy 1 łyżkę oleju kokosowego i smażymy na nim stecka. 3 minuty z każdej strony. Ziemniaki 4 duże ziemniaki w skórce [...]
[...] białkowej o smaku waniliowym 25g mąki gryczanej 25g mąki jaglanej 15g mąki z tapioki 60g dojrzałego banana cynamon proszek do pieczenia mleko kokosowe lub migdałowe Sposób przygotowania: Jajko, banana, mąki, proszek do pieczenia, cynamon oraz odżywkę należy dokładnie zmiksować na gładką masę. Dodać mleka aż ciasto uzyska konsystencję gęstej [...]
[...] 15g pora 20g czerwonej cebuli 20g czerwonej papryki 50g mieszanki warzyw chińskich szczypiorek łyżka pasty Tom Yum 2 łyżki koncentratu pomidorowego 5g oliwy z oliwek Sposób przygotowania: Owoce morze przepłukać w letniej wodzie. Podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w plastry, paprykę pokroić w paski. Wszystkie [...]
[...] 3 średnie cukinie 1 łyżka oliwy 1 l bulionu warzywnego (może być z kostki) 2 łyżki śmietany 30 % słonecznik łuskany ser feta śmietana 18% do dekoracji bazylia Sposób przygotowania: Dwie cukinie kroimy w grube plastry, trzecią w drobną kostkę. Czosnek obieramy i każdy ząbek kroimy na pół. Cukinię i czosnek układamy na papierze do [...]
[...] 150g banana 1 jajko 10g kakao 21% 30g budyniu czekoladowego bez cukru (ze skrobi kukurydzianej) 30g odżywki białkowej o smaku czekoladowym + truskawki do dekoracji Sposób przygotowania: Masło z migdałów wymieszać z taką ilością wody, aby powiększyło swoją objętość trzykrotnie. Kaszę uprażyć na suchej patelni. Masło migdałowe i kaszę wymieszać, [...]
Składniki: 200g łososia 200g ziemniaków 150g szpinaku 50g cebuli 5g oliwy sos sojowy przyprawy pocięty koperek Sposób przygotowania: Ziemniaki obrać i ugotować. Łososia polać sosem sojowym, a następnie nakłuwaczem wtłoczyć część sosu do środka. Przyprawić rybę według gustu i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180st. na 20-25minut. Cebulę drobno [...]
Składniki: 150g piersi z kurczaka 200g ziemniaków 100g zielonego ogórka 40g jogurtu naturalnego ząbek czosnku koperek przyprawy Sposób przygotowania: Ziemniaki obrać i ugotować. Pierś z kurczaka nakłuć, przyprawić i ugrillować na patelni grillowej bądź w grillu elektrycznym. Ogórka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posolić, dodać posiekany [...]
Składniki: 3 jajka 10g odżywki białkowej olej kokosowy do natłuszczenia gofrownicy Sposób przygotowania: Jajka ubić na puszystą piankę. Dodać odżywkę białkową i dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Płytki gofrownicy natłuścić olejem kokosowym. Nagrzać gofrownicę. Wylać część ciasta - aż pokryje całą powierzchnie dolnej płytki. Piec przy otwartej [...]
[...] odżywki białkowej o smaku szarlotki 100g jogurtu naturalnego 50g mąki kokosowej słodzik (opcjonalnie) 300g jabłek cynamon 5g oleju kokosowego do wysmarowania blachy Sposób przygotowania: Ugotować kaszę jaglaną, ostudzić. Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać cynamon i wymieszać. Do zimnej kaszy dodać jajka oraz jogurt i dobrze [...]
[...] migdałów Masa czekoladowa: 10g kakao 21% 80g banana 80g awokado 30g odżywki białkowej o smaku czekoladowym + ulubione owoce, np. czereśnie, wiśnie, truskawki Sposób przygotowania: Świeże daktyle dokładnie zblendować, dodać siemię lniane, posiekane migdały oraz mąkę kokosową i dokładnie wymieszać. Dodać odrobinę wody, tak żeby masa była [...]
[...] mąki ryżowej 50 g daktyli 50 g płatków ryżowych 10 g masła orzechowego PEAUNAT BUTTER CRUNCH 3 g oleju kokosowego ALUTRITION NUTWHEY czekoladowy SAUCE ZERO kokosowy Sposób przygotowania: Płatki ryżowe oraz daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na chwilę. Następnie wszystkie składniki wrzucamy do miski i blendujemy. Jeśli masa jest za [...]
Składniki: 40g oleju kokosowego 10g kakao słodzik (według uznania) kilka borówek lub malin kilka sztuk migdałów/orzechów Sposób przygotowania: Olej mieszamy z kakao i słodzikiem w małej miseczce. Masę przelewamy do małego pudełka wyłożonego folią, aby łatwiej wyciągnąć gotową czekoladę. Na wierzchu układamy borówki i orzechy. Wkładamy na kilka [...]
[...] wiórków kokosowych 50g mleczka kokosowego 100g marchewki 200g obranych jabłek bez gniada nasiennego cynamon szczypta soli 30g czekolady 70% w kawałkach lub dropsach Sposób przygotowania: Z jabłek zrobić mus, dodać płatki owsiane i odstawić do momentu aż płatki będą miękkie. Jajka rozmieszać i dodać do musu z płatkami. Dodać wiórki kokosowe, [...]