WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

fsl - Dziennik Treningowy

temat działu:

Strength & Endurance

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 344258

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 1436 Napisanych postów 4154 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 73856
Czwartunio :)

EMOM 7'
3x Power Snatch
5x Back Squat
3x Bar Facing Burpee

Na kiju 50kg, każda runda zamknięta poniżej 40s - dobra zadyszka już była na 2 ostatnich rundach

AMRAP 5'
7x Deadlift 70kg
7x Box Jump

1 min REST

AMRAP 4'
7x Pullups
7x Pushups

Deadlifty i boxjumpy to zabójcze połączenie :D Ostatecznie weszło 8 pełnych rund i 1DL rundy nr 9. Drugi amrap już zdecydowanie gorzej bo 4 rundki i 3 pompki... Płuco dostało ostry wycisk. Jak odzyskałem oddech przeszedłem jeszcze kilka metrów na rękach a potem rolowanko i rozciąganko z nastawieniem na nogi.
Piątek REST, sobota ładujemy akumulator a w niedzielę wyścig - najbardziej wymagająca i jednocześnie najbardziej niebezpieczna trasa. W zeszłym roku podjazdy dosłownie mnie zabiły Pogoda kapryśna, mam nadzieje, że nie będzie padać.

Do pobicia 2 wyniki:
Czas: 1:08:09
Prędkość maksymalna: 52 km/h

Biegać szybciej, Skakać wyżej,
Time to beat: Półmaraton: 41m27s; Maraton: 1h33m49s; Annie: 7m31s

...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 4078 Napisanych postów 45462 Wiek 5 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 349702
Powodzenia na wyścigu

„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„

Pilny student Vincea.

...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 1436 Napisanych postów 4154 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 73856

Krokowa zaliczona! Trasa po raz kolejny obnażyła wszystkie moje słabości... Te podjazdy są zabójcze!
Czas poprawiony: 01:01:58 Niestety nie udało mi się osiągnąć założonego celu, czyli zejść poniżej 1h. Ale jak się dowiedziałem trasa ta nie ma dystansu półmaratonu a więcej i to więcej o 4km - dystans na tej trasie to 25km Zatem po przeliczeniu dystansu i czasów z zegarka wyszedł mi czas na dystans 21km 00:55:55 czyli mieszczący się gdzieś w granicach moich aktualnych wyników
Rekord prędkości wyrównany: 52km/h, choć liczyłem na poprawę bo czułem, że lecę szybciej... wydawało mi się

Drobna wtopa organizacyjna - start miał być o godzinie 14:00 jednak w ostatniej chwili został przesunięty o godzinę na 15:00... Byłem już po rozgrzewce z nastawieniem na mocny start a tu takie przesunięcie czasowe... Rozgrzewka o kant dupy, nastawienie też. Godzina kręcenia się w kółko niestety nie wpłynęła dobrze na wynik - bojowe nastawienie delikatnie opadło a i ciało wystygło. No trudno - zdarza się...

Niestety mimo idealnych warunków na trasie nie obeszło się bez wypadków. To bardzo ciężka fizycznie i technicznie trasa i niestety musiała interweniować karetka. Jeden z zawodników się wywalił dość boleśnie - przez 2 ostatnie pętle widziałem jak leży przykryty termicznym kocem a medycy coś przy nim majstrowali. Niestety nie znam więcej szczegółów. Było też kilka innych szlifów - część zawodników skończyła z przeoranymi łokciami i nogami, jednak udało się im dokończyć wyścig. Ja na szczęście wyszedłem z tego bez draśnięcia
Na trasie 1 okrążenie przejechałem w grupie 6-cio osobowej ale odstawili mnie na podjeździe... na okrążeniu nr 3 złapałem parkę, która pociągnęła mnie przez większą część tego kółka... niestety też odstawili mnie na podjeździe. Muszę popracować nad wspinaczką - na tej trasie bez tego nie ma szans na lepszy wynik.

Po wyścigu regeneracyjna kąpiel w zimnym jeziorze - fantastyczne uczucie dla nóg!

Teraz trzeba się zregenerować bo w sobotę wewnętrzne zawody w boxie - tym razem bez obitych żeber ;D Może będzie lepszy wynik.

POZDRO!
2

...
Napisał(a)
Ekspert
Plecy zmęczone trudnym wyścigiem dały dzisiaj do zrozumienie, że muszą odpocząć...

EMOM 7'
3x Squat Clean TnG
3x Front Squat
3x Burpee

Na sztandze 65kg.
Pierwsze 4 rundy bardzo dobrze, poniżej 40s, w 5 poczułem ostro prawy prostownik i taki strzał przez plecy i nogę... odpuściłem po 1 froncie, w 6 zrobiłem 3 squat cleany i odpuściłem resztę... Delikatnie mówiąc zdenerwowałem się Do drugiej części treningu zleciało w sumie jakieś 6-8 minut i ból jakoś ustał lecz nadal czułem dyskomfort - na szczęście reszta treningu bez obciążenia.

4TIME TC20'
buy in: 150x DU
10 Rounds:
5x Pullups
10x Pushups
15x Air Squat

Na lekkim wk***ie DU poszły sprawnie 50/30/20/15/15/10/10
Najdłużej szły mi pompki
Całość zamknięta w 17:05

...
Napisał(a)
rion10 Moderator
Ekspert
Szacuny 7032 Napisanych postów 63220 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 787184
No to gratulacje za start. Kolejny udany. Ale prędkość też konkretna
...
Napisał(a)
Ekspert
Dzięki :)

Z pucharu kaszub został już tylko 1 start 15.08 a zaraz po nim Maraton Sierpniowy 19.08

Dzisiaj active recovery - 30km roweru w średnio ciężkim terenie.

...
Napisał(a)
Ekspert
Kilka zdjęć i filmów z ostatniego startu w moim wykonaniu :) Nr 39 - zielony strój

WALKA NA STARCIE - Było ciasno

LEKKI PODJAZD

ZJAZD

PRZELOT

FINISZ

Zmieniony przez - fsl w dniu 2017-07-18 21:39:06
3

...
Napisał(a)
rion10 Moderator
Ekspert
Szacuny 7032 Napisanych postów 63220 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 787184
...
Napisał(a)
Ekspert
Czwartkowy wieczorny spontan - 40km na rowerku, głównie asfalt. W piątek totalny rest i ładowanie baterii a w sobotę zawody w boxie :D

...
Napisał(a)
rion10 Moderator
Ekspert
No to trzymam kciuki
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

drago77 - dziennik treningowy

Następny temat

ZDROWIE, ESTETYKA, SIŁA SPRAWNOŚĆ

electro
Polecane artykuły