Krokowa zaliczona! Trasa po raz kolejny obnażyła wszystkie moje słabości... Te podjazdy są zabójcze!
Czas poprawiony: 01:01:58 Niestety nie udało mi się osiągnąć założonego celu, czyli zejść poniżej 1h. Ale jak się dowiedziałem trasa ta nie ma dystansu półmaratonu a więcej i to więcej o 4km - dystans na tej trasie to 25km Zatem po przeliczeniu dystansu i czasów z zegarka wyszedł mi czas na dystans 21km 00:55:55 czyli mieszczący się gdzieś w granicach moich aktualnych wyników
Rekord prędkości wyrównany: 52km/h, choć liczyłem na poprawę bo czułem, że lecę szybciej... wydawało mi się
Drobna wtopa organizacyjna - start miał być o godzinie 14:00 jednak w ostatniej chwili został przesunięty o godzinę na 15:00... Byłem już po rozgrzewce z nastawieniem na mocny start a tu takie przesunięcie czasowe... Rozgrzewka o kant dupy, nastawienie też. Godzina kręcenia się w kółko niestety nie wpłynęła dobrze na wynik - bojowe nastawienie delikatnie opadło a i ciało wystygło. No trudno - zdarza się...
Niestety mimo idealnych warunków na trasie nie obeszło się bez wypadków. To bardzo ciężka fizycznie i technicznie trasa i niestety musiała interweniować karetka. Jeden z zawodników się wywalił dość boleśnie - przez 2 ostatnie pętle widziałem jak leży przykryty termicznym kocem a medycy coś przy nim majstrowali. Niestety nie znam więcej szczegółów. Było też kilka innych szlifów - część zawodników skończyła z przeoranymi łokciami i nogami, jednak udało się im dokończyć wyścig. Ja na szczęście wyszedłem z tego bez draśnięcia
Na trasie 1 okrążenie przejechałem w grupie 6-cio osobowej ale odstawili mnie na podjeździe... na okrążeniu nr 3 złapałem parkę, która pociągnęła mnie przez większą część tego kółka... niestety też odstawili mnie na podjeździe. Muszę popracować nad wspinaczką - na tej trasie bez tego nie ma szans na lepszy wynik.
Po wyścigu regeneracyjna kąpiel w zimnym jeziorze - fantastyczne uczucie dla nóg!
Teraz trzeba się zregenerować bo w sobotę wewnętrzne zawody w boxie - tym razem bez obitych żeber ;D Może będzie lepszy wynik.
POZDRO!