WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

fsl - Dziennik Treningowy

temat działu:

Strength & Endurance

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 344207

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
FighterX Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 23318 Napisanych postów 25306 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1020750
Ja akurat mówiłem o asfalcie. Nienawidzę gdy śmierdzi asfaltem jak się biegnie, bądź jedzie na rowerze
...
Napisał(a)
rion10 Moderator
Ekspert
Szacuny 7032 Napisanych postów 63220 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 787184
Fsl mam do Ciebie pytanie jak speca od rolek. Polecasz jakieś rolki dla dzieci? Masz jakieś doświadczenie.
Chciałbym młodemu kupić rolki mimo iż sam nie potrafię jeździć i młody chciał takie rolki co mogą być przekładane albo na takie w jednej linii albo takie gdzie można dać 2 obok siebie i trzecie z przodu. Nadadzą się ?
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 1436 Napisanych postów 4154 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 73856
rion10
Fsl mam do Ciebie pytanie jak speca od rolek. Polecasz jakieś rolki dla dzieci? Masz jakieś doświadczenie.
Chciałbym młodemu kupić rolki mimo iż sam nie potrafię jeździć i młody chciał takie rolki co mogą być przekładane albo na takie w jednej linii albo takie gdzie można dać 2 obok siebie i trzecie z przodu. Nadadzą się ?

Musiałem sprawdzić o co chodzi z tym przekładaniem i nawet nie miałem pojęcia, że coś takiego istnieje Wygląda spoko dla dzieciaka, który dopiero się uczy ale nigdy nie miałem tego w rękach więc nie wiem jak to w praktyce wygląda. Jednak technika jazdy na wrotkach (2 kółka obok siebie) i rolkach (wszystkie kółka w linii) jest trochę inna, alenie wiem czy dla dzieciaka będzie to miało jakiekolwiek znaczenie na początku
But dla dziecka na pewno regulowany - są różne zakresy regulacji rozmiaru, trzeba dopasować do aktualnego rozmiaru stopy. Regulacja starcza zwykle na dłuższy okres kiedy stopy ciągle rosną.
Marka - zawsze odradzałem i będę odradzał wszelkie marketowe rolki (lidlowy crivit, spookey, spark, oxelo). W większości przypadków powodują zniechęcenie niż zajawkę bo gniotą, trą, kółka się blokują... i zamiast cieszyć się zabawą to walczymy ze sprzętem i prędzej czy później taki badziew ląduje w kartonie a w głowie pojawia się "nigdy więcej" Ale tutaj też pytanie czy dla dziecka będzie to miało znaczenie

Ogólnie ze sprzętem dla dzieci zawsze jest problem, bo o ile sami na sobie możemy coś przetestować i wiemy, czy nam pasuje czy nie to z takim dzieciakiem to już bywa kłopot :) Najważniejsza tu będzie wygoda więc fajnie jakby dało się przymierzyć, zobaczyć czy nie boli, nie gniecie, przejechać się kawałek po sklepie. Upewnić się, że na pewno nic nie ciśnie ale zapewniając też, że jeżeli będzie cisnąć to znajdzie się inna parę, które nie cisną. Żeby dzieciak nie miał stresa, że jak źle odpowie to nie dostanie rolek i woli wracać za każdym razem z zakrwawionymi stopami

Zmieniony przez - fsl w dniu 2019-06-13 11:20:47
2

Biegać szybciej, Skakać wyżej,
Time to beat: Półmaraton: 41m27s; Maraton: 1h33m49s; Annie: 7m31s

...
Napisał(a)
rion10 Moderator
Ekspert
Szacuny 7032 Napisanych postów 63220 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 787184
Dziekuję Ci panie kolego za info . Myślałem o takich na początek https://allegro.pl/oferta/rolki-3w1-raven-profession-black-green-29-33-7461720207 właśnie z tymi kółkami które można zmieniać
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 1436 Napisanych postów 4154 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 73856
Mają wszystko to co roleczki mieć powinny i wyglądają solidnie :)
1

...
Napisał(a)
rion10 Moderator
Ekspert
Zamówione dziękuję za pomoc
...
Napisał(a)
Ekspert
Oby służyły jak najlepiej

A tymczasem piątkowe cardio

5k Row
20spm
Aktualnie staram się kończyć poniżej 20 min co daje średnią 2:00/500m
Po takim wiosłowaniu praktycznie schodzę z wiosła i po minucie jestem gotów do dalszego treningu. Udaje mi się też utrzymywać stałe równe tempo 20 pociągnięć na minutę z siłą dającą tempo 2:00/500m. Fajnie to wygląda na ekranie monitora jak się płynie - gdyby nie spadający dystans można by pomyśleć, że wyświetlacz się zawiesił

EMOM 10'
3x Power Clean
3x Front Squat
całość na 50kg

EMOM 10'
30x DU

Core
kombinacja dead bugów, ankle crunch i boat position

Rozciąganko i do domu
Ogólnie luźny trening aby się nie zajechać przed niedzielnym startem
Po tym starcie będzie dłuższa przerwa więc będzie można dowalić coś mocniejszego, oczywiście w ramach możliwości
3

...
Napisał(a)
Ekspert
lekkim opóźnieniem ale jestem :)

3 wyścig z Pucharu Kaszub - tym razem na mokro Coraz więcej tych mokrych zawodów ale patrząc na pogodowe szaleństwo pewnie trzeba będzie się przyzwyczaić. Klasycznie z uwagi na większa potrzebę stabilizacji plecy wymiękły szybciutko i utrzymanie niskiej pozycji było praktycznie niemożliwe. Tendencja + około 10 minut na mokrym się utrzymuje - w tym roku czas 00:58:13 VS zeszłoroczny 00:49:53. Trasa pół na pół solo i w grupie. Wynik może nie powala ale przynajmniej na mokrym przyjeżdżam przed osobami, które odstawiają mnie na suchym

Klasycznie w poniedziałek nogi na zmęczeniu

Back Squat
8x20
8x40
8x60
8x80
3x100
7x3x110kg
Powinno być więcej niż 110kg bo tyle było w zeszłym tygodniu na 6x4 ale nie czułem się na więcej... Trzeba będzie powtórzyć 7x3
Suwnica
4x12 na 110kg
Uginanie w leżeniu
3x10
Glute Bridge z gumą
3x10 z 3s zatrzymaniem
Core
Scyzoryki, dead bugi itp
3

...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 6277 Napisanych postów 5210 Wiek 39 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 115535
a jak pozostali? też tendencję plus 10 sekund utrzymali?? grunt, że koszulki Twoje innym mocy dodają i puchary zdobywają ;) to taki trochę współudział ;)
...
Napisał(a)
FighterX Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 23318 Napisanych postów 25306 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1020750
10 sekund to nie robi różnicy, 10 minut różnicy między suchą a mokrą nawierznią.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

drago77 - dziennik treningowy

Następny temat

ZDROWIE, ESTETYKA, SIŁA SPRAWNOŚĆ

electro
Polecane artykuły