AstonDBS facet 190 cm i 80 kg wcale nie musi być chudzinką, dużo zależy od masy kości, ektomorfik przy takiej wadze wygląda dość dobrze.
Nie wiem dlaczego ciągle próbujesz nam wmówić, że wyżsi mają gorzej. Ty znasz przykłady wysokich nieudaczników, którzy nie potrafią do nieczego dojść w życiu, a ja za to znam niskich kolesi którzy tak samo nic nie osiągnęli. To przecież niczego nie dowodzi, zarówno niski jak i wysoki mogą być nieudacznikami, tyle że wysocy mają przewagę już na starcie. Jak myślisz, kogo bardzeij wolą przyjąć np. do sklepów odzieżowych? Wiadomo, że wysokich, przystojnych kolesi lub piękne dziewczyny, podobnie np. prezenter telewizyjny. Nie wspomnę już o pracy w której koniecznie trzeba być wysoki, np. praca modela.
Napisałeś, że znasz wysokich kolesi co wyciskają 40-50 kg, a ja znam niskich, którzy nie potrafią nawet tego wycisnąć. Zrozum, że jak jesteś wysoki to więcej ważysz, a jak więcej ważysz to już na starcie masz więcej siły od tego lżejszego(oczywiście są wyjątki, że drobny człowiek ma sporą siłę, ale nie mówmy tu o wyjątkach). Uważasz, że pokonałbyś bez problemu w bójce faceta 190 cm i 80 kg? Takie parametry mniej więcej ma m.in. Tomasz Adamek jak i większość bokserów wagi półciężkiej czyli 76-80 kg. Przy Twoim wzroście nie sądzę, że ważysz te 80 kg, więc masz gorzej od takiego gościa.
Jeszcze jedno-
niski wzrost bardzo często jest powodem kpin innych ludzi. Popatrz sobie na przykład naszego prezydenta i premiera. Oni mają 170 cm(wg niektórych to jest średni wzrost, ale na średnich to oni mi nie wygladają

) a są wyśmiewani z tego powodu. Gdyby mieli te 180 cm to nie musieli by znosić wielu niepotrzebnych upokorzeń