Kevork Djansezian/Getty Images
Dana White prowadzi rozmowy z Floydem Mayweatherem na temat wspólnego projektu dotyczącego sportów walki, ale bez udziału Conora McGregora
Prezydent UFC Dana White powiedział, że rozmawia z legendą boksu Floydem Mayweatherem na temat zorganizowaniu kolejnej imprezy sportów walki. W projekcie nie uwzględniono udziału byłego podwójnego mistrza UFC Conora McGregora
Dana White i UFC połączyli siły z Floydem Mayweatherem w sierpniu 2017 roku, aby zorganizować super walkę bokserską z gwiazdą UFC Conorem McGregorem. Gala z ich udziałem sprzedała 4,3 miliona PPV i okazała się strzałem w dziesiątkę pod względem finansowym. Od czasu walki Mayweathera z McGregorem mówi się o tym, że UFC połączyło siły z Mayweatherem, aby wspólnie pracować nad kolejnym wydarzeniem, ale jak dotąd nie wiadomo nic poza plotkami.
Rozmawiając ostatnio z TMZ Sports, White przyznał, że nadal jest zainteresowany kolejną imprezą współorganizowaną z Mayweatherem. W rzeczywistości, White mówi, że nadal rozmawia z legendą boksu o wspólnym organizowaniu kolejnej imprezy sportów walki.
Dana White"Floyd i ja nadal prowadzimy rozmowy i dyskutujemy. Obydwie strony wciąż są zainteresowane", powiedział White, dodając, że perspektywa zorganizowania wspólnego wydarzenia jest "bardzo możliwa".
W tej chwili nie wiadomo, czy kooperacja będzie dotyczyła walki w formule MMA czy w boksie, ale tak czy inaczej, White powiedział TMZ, że nie widzi już Mayweathera walczącego z McGregorem. White stwierdził, że chociaż Mayweather podjąłby tę walkę, po raz kolejny podkreślił, że McGregor jest emerytowanym zawodnikiem i nie ma żadnych planów zestawienia go do kolejnej walki.
Dana White"Nie, nie, nie. Wiem, że stanąłby do rewanżu z Conorem McGregorem, ale nie wiem, czy o tym słyszałeś, ale Conor McGregor jest na emeryturze. Nie wiem, czy o tym słyszałeś, czy nie.
Kiedy załatwiam teraz sprawy i prowadzę interesy, nawet nie myślę o Conorze. Conor jest na emeryturze. Obecnie Conor jest na emeryturze, dopóki nie powie mi, że jest inaczej. Nie próbuję zestawiać mu jakichkolwiek walk.
On jest teraz na emeryturze. On nie walczy. Biorąc pod uwagę mój kontrakt z zawodnikami, jestem im winien trzy walki w roku. Jeśli nie zorganizuję im trzech walk rocznie, muszę zapłacić im pieniądze. Conor McGregor jest na emeryturze."
Redaktor Fight24.pl i Sceny MMA i K-1
http://www.fight24.pl/
http://www.sfd.pl/Scena_MMA_i_K_1-f131.html