Szacuny
2584
Napisanych postów
23357
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
337410
Karolina Kowalkiewicz i większość zawodników odeszło z Gracie Barra Łódź
Serwis MMA.pl poinformował, że większość zawodników Gracie Barra Łódź w tym Karolina Kowalkiewicz postanowiło rozstać się z klubem.
Łukasz Zaborowski, będący do niedawna trenerem w GBŁ jest aktualnie trenerem w Shark MMA, gdzie przeniosła się większość zawodników. Z tego co udało się nam dowiedzieć, w klubie Gracie Barra Łódź pozostali Kamil Szymuszowski, Marcin Lasota i Marcin Wrzosek.
W związku z zaistniałą sytuacją, Karolina Kowalkiewicz będzie się przygotowywać do swojej drugiej walki w UFC pod okiem Łukasza Zaborowskiego i to on stanie w jej narożniku podczas majowej walki z Heather Jo Clark na UFC Fight Night 87 w Rotterdamie.
Rozłam w jednym z najlepszych klubów w Polsce z pewnością będzie miał swoje konsekwencje w polskiej scenie MMA, a samemu klubowi Gracie Barra Łódź może być trudno odzyskać dawną siłę.
Napisanych postów
1633
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
8963
Dopiero? Po takim wpyerdolu Lombard powinien odpoczywac przynajmniej pol roku, a on bierze walke za mniej niz 3 miesiace. Nie zdziwie sie jak zaliczy KD po jabie.
Szacuny
2584
Napisanych postów
23357
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
337410
Pierwszą galą UFC w Nowym Jorku będzie UFC 205 i zawalczy na niej Ronda Rousey
UFC ogłosiło kolejne szczegóły dotyczące organizacji pierwszej gali w Nowym Jorku.
Gala UFC 205 będzie tą pierwszą która zostanie zorganizowana w Madison Square Garden, a odbędzie się ona 12 listopada tego roku. Informacja pochodzi od jednego z właścicieli UFC Lorenzo Fertitta, który 14 kwietnia przybył do Nowego Jorku na spotkanie podczas którego gubernator stanu Nowy Jork Andrew Cuomo zalegalizował MMA w tym stanie. Więcej
Szacuny
864
Napisanych postów
4961
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
83572
ciekawe o co poszło, że się GB Łódź rozeszło. Pewnie jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kase zawsze myślałem, że trenerem Kowalkiewicz jest Marcin Rogowski. Prawda taka, że to głównie dzięki Karolinie Gracie stało się znane.
Szacuny
2584
Napisanych postów
23357
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
337410
Sprawa jest gruba i ciekawe jak to przełoży się na funkcjonowanie GBŁ. Co do trenera, to Marcin Rogowski był do niedawna trenerem Kowalkiewicz, ale odkąd zawodnicy i Karolina poprzechodzili do Shark MMA, to ich trenerem jest Łukasz Zaborowski. Lasota, Wrzosek i Szymuszowski z tego co wiem trenują i w GBŁ i w Shark MMA, ale nie wiadomo, czy też nie zmienią klubu na "Rekina".
Szacuny
864
Napisanych postów
4961
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
83572
gdzieś mi mignęło na facebooku o tym Shark, ale nie zagłębiałem si, bo myślałem, że to coś związanego z kibicami Wisły Kraków Oby zmiana klubu nie odbiła się na występach Kowalkiewicz.