Michael Chandler Instagram
"To byłaby najbardziej ekscytująca walka MMA w historii" – Michael Chandler o potencjalnej walce z Justinem Gaethje w UFC
Były dwukrotny mistrz wagi lekkiej Bellatora Michael Chandler omówił możliwości przejścia do UFC po zakończeniu swojego obecnego kontraktu z Bellatorem. Skrytykował również szefa Bellatora Scotta Cokera za to, że nie przedłużył z nim kontraktu, a sam Chandler stwierdził, że chce walczyć gdziekolwiek, gdzie będzie bardziej ceniony.
Michael Chandler"Scott Coker miał okazję podpisać ze mną kontrakt pięć miesięcy temu, sześć miesięcy temu, cztery miesiące przed tą walką, a tak się nie stało", powiedział Michael Chandler w podcaście MMA Fighting's What the Heck.
Nie ma już zbyt wiele czasu, aby usiąść i negocjować, Scott. Miałeś okazję, pozwoliłeś mi wejść na wolny rynek. Powiedziałeś, że nie mam już 21 lat, ale właśnie skończyłem najlepszego lekkiego, jakiego masz na liście oprócz mnie. Naprawdę nie rozumiem, dlaczego to musi trwać dłużej niż teraz. Pozwól mi zobaczyć, ile jestem wart.
Co zaoferuje mi ONE FC? Co zaoferuje mi PFL, UFC? Może Dana White uważa, że jestem do bani. Może Chatri Sityodtong stwierdzi: "Może ta trylogia z Eddiem (Alvarezem) wyglądałaby fajnie, ale nie chcemy ci tyle płacić.” Może w tym tkwi szkopuł. Wątpię w to, ale pozwólcie mi przekonać się, ile jestem wart."
Chandler stwierdził, że jest gotowy do rozpoczęcia kariery w UFC z walką z byłym tymczasowym mistrzem wagi lekkiej, Dustinem Poirierem, ale teraz gwiazda Bellatora ma na oku inne wielkie nazwiska.
Chandlera powiedział, że jest gotowy do walki z byłym podwójnym mistrzem wagi piórkowej i lekkiej Conorem McGregorem i twierdził, że będzie to "idealne zestawienie". Jednak McGregor twierdzi, że jest na emeryturze, a prezydent UFC, Dana White, nie spodziewa się, że Irlandczyk wróci w 2020 roku. Poza tym White wspomniał o możliwej trylogii z Nate'em Diazem.
Przyszłość McGregora w UFC to w chwili obecnej wielka niewiadoma, ale Chandler ma na swoim celowniku równie ekscytujące starcie. Mówi, że walka z posiadaczem tymczasowego tytułu wagi lekkiej Justinem Gaethje będzie "najbardziej ekscytującą walką MMA w historii".
Oczywiście istnieje również mała szansa na pojedynek z aktualnym mistrzem wagi lekkiej, Khabibem Nurmagomedovem. Prawdopodobnie Michael Chandler musiałby jednak odnieść kilka zwycięstw w UFC, zanim "Orzeł" stanąłby z nim do pojedynku. Niestety, Nurmagomedov zasugerował, że po dwóch kolejnych walkach chce przejść na emeryturę, więc na walkę z Chandlerem może już nie starczyć czasu.
Redaktor Fight24.pl i Sceny MMA i K-1
http://www.fight24.pl/
http://www.sfd.pl/Scena_MMA_i_K_1-f131.html