Szacuny
5248
Napisanych postów
17642
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
163184
Travis w koncu podjal madra decyzje!
"It is unknown if just a mere coincidence or if a direct result of Ronda’s last fight, but her longtime boyfriend, UFC heavyweight Travis Browne isn’t training in Glendale anymore, or under Ronda’s head coach Edmond Tarverdyan.
Instead, it would appear is if Browne has moved to the Blackzilians, as confirmed by sources close to the situation.
Prior to this current camp, Browne had made The Glendale Fight Club his training home, and received mixed results. A once top heavyweight contender, Browne apparently decided to make the jump."
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Woodley pyerdoli o rasizmie, raz ledwo pas obronił i już domaga się milionów fanów i mówi, że to przez to, że jest czarny.
Zdaniem mistrza wagi półśredniej, Tyrona Woodley’a (16-3-1) problem rasizmu w sporcie na najwyższym poziomie ciągle nie został rozwiązany.
Amerykanin, który 4 marca na gali UFC 209 w Las Vegas zmierzy się w rewanżowym starciu o pas mistrzowski ze Stephenem Thompsonem (13-1-1) jest zdania, że gdyby miał inny kolor skóry, to fani traktowaliby go inaczej.
Woodley swoje żale wylał w rozmowie z ESPN:
„Niektórzy ludzie mówią, że MMA to rasistowski sport. A jak ja zaczynam mówić o rasizmie, to oskarżają mnie, że szukam wymówek z powodu koloru skóry, ale mogę podać jasne fakty, które pokazują, że inni mistrzowie nie byli traktowani tak, jak ja.
Nie mówię, że oni wspierają bardziej Stephena w naszej walce, bo jest biały, ale do cholery, on ma takich fanów, którzy przekraczają granicę w tej kwestii. To oczywiście nie jest jego wina, ale wyłóżmy kawę na ławę – gdybym miał inną karnację, to ludzie i fani traktowaliby mnie w inny sposób.
Kto jest numerem jeden rankingu P4P na świecie w tej chwili? Demetrious Johnson! Afrykańsko-amerykański facet, kompletny Diabeł Tasmański. Dlaczego on nie jest coraz bardziej promowany? Dlaczego nie zarabia coraz większych pieniędzy?
Pomyślcie o tym. Drugi to Jon Jones, który co prawda poślizgnął się w swojej karierze i przyznaję, że sam jest największym wrogiem dla samego siebie, ale nie mogli się doczekać, aż go wykończą.”
Murzyni mogliby w końcu przestać pyerdolić o rasizmie i wziąć się do roboty. W Afryce jedynie RPA trzyma poziom, bo rządzili tam kiedyś biali, reszta Afryki to dno.
Zmieniony przez - Agares25 w dniu 2017-01-20 21:37:35
Szacuny
2292
Napisanych postów
14689
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
97980
Hendricks vs Lombard - fajny pojedynek. Dwóch karłów z middle. Stawiam, że Johny go decyzją porobi i to w stójce, Lombard od zawsze dla mnie był przehajpowany.
Jan Błachowicz wypada z walki z OSP przez kontuzje. Ciekawe czy to coś poważnego oby nie, ale OSP to był trudny rywal więc możę to i dobrze jak kogoś łatwiejszego dostanie
Zmieniony przez - Steven0 w dniu 2017-01-21 12:50:56