Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Sprzeczka Romero i Bispinga na twitterze – zobacz kto jest „żałosny”!
Jeden z czołowych zawodników kategorii średniej na świecie, Yoel Romero (11-1) zaczepił na twitterze aktualnego mistrza UFC, Michaela Bispinga (29-7).
Kubańczyk zapytał Brytyjczyka o możliwość stoczenia pojedynku, na co ten drugi odpowiedział, że Romero jest „żałosny” oraz wypomniał rywalowi wpadkę dopingową.
Romero nie pozostał dłużny i „żałosnym” nazwał wybranie przez Bispinga na pierwszą obronę mistrzowskiego pasa UFC leciwego Dana Hendersona.
Yoel Romero (11-1) już wkrótce powróci od oktagonu po zawieszeniu ze strony USADA. 39-latek ma jasny cel, chce walki o pas mistrzowski. Wyjawił to goszcząc w audycji The MMA Hour.
Cześć, Mike. Nadszedł ten czas. Ty masz pas, a ja idę po Ciebie. Mówiłeś, że nie chcesz walczyć z kimś, kto nie mówi po angielsku, a ja teraz nauczyłem się angielskiego. Więc zobaczymy się wkrótce bracie. Zobaczymy się wkrótce.
W ostatnich dniach wiele spekulowało się o potencjalnych potyczkach Bispinga z Danem Hendersonem, bądź Georgesem St. Pierrem. „Żołnierz Boga” ma inny pogląd na ten temat.
Mam szacunek dla nich. Dan Henderson jest legendą tego sportu. GSP, mam szacunek do Ciebie. Ale o to jak jest: Dan Henderson jest numerem 12 w rankingu, GSP jest ze 170lbs i nie walczył w przeciągu dwóch lat. „Jacare” przegrał ze mną. Stracił również szansę (zastępstwa na starcie z Rockholdem) i Michael Bisping ją wykorzystał. Teraz jestem jedynym prawdziwym facetem, który idzie po tytuł, powróciłem.
Nareszcie Romero wraca. Oby dostał TSa przed JAcare z którym wygrał. Przez danie Hendersonowi walki o pas, znów się kolejka w średniej wydłuża.
Zgadzacie się ze słowami Yoela Romero?
Jeszcze Tim Kennedy też się włączył. Tim Kennedy: Obijałem Bispinga przez 25 minut, prawie bez wysiłku
Pozostający bez zawodowego pojedynku od września 2014 roku zawodnik wagi średniej UFC, Tim Kennedy (18-5) zaatakował aktualnego mistrza tej samej kategorii wagowej, Michaela Bispinga (29-7). Były zawodowy żołnierz sugeruje, że bez problemu powtórzyłby wyczyn, którego dokonał w sierpniu 2014 roku, kiedy to pokonał Anglika zdecydowaną decyzją sędziów.
„Co myślę o zdobyciu tytułu mistrzowskiego przez Bispinga? [Śmiech]. Tak więc – Michael Bisping jest aktualnie mistrzem mojej kategorii wagowej, a wiedzcie, że prałem mu tyłek przez 25 minut, prawie się przy tym nie męcząc.
To zabawne, bo ten gość wyzwał do walki wielu specyficznych ludzi, ale nigdy nie wymienił mojego nazwiska. Z oczywistych względów mogę zrobić mu to samo, co zrobiłem wcześniej. Mogę zrobić to choćby jutro. Trenuję cały czas i mogę poważnie uszkodzić Michaela Bispinga w ciągu kilku minut, jeśli tylko bym tego chciał.”
Kennedy pokonał Bispinga w kwietniu 2014 roku na finałowej gali TUF: Nations.Czy chcielibyście zobaczyć rewanż?
Szacuny
4562
Napisanych postów
36004
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
264000
Melvin Guillard zmienia kategorie wagową
" Niestety to już 4 raz kiedy nie zrobiłem limitu wagi lekkiej. Moje ciało nie pozwala mi już ścinać tylu kilogramów co kiedyś więc wracam do wagi półśredniej. To był ostatni raz kiedy miałem walczyć w wadze do 155 funtów. "