Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Szybkie newsy ze świata sportów walki

temat działu:

Scena MMA i K-1

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1641492

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert
Szacuny 2584 Napisanych postów 23357 Wiek 37 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 337410

Brandon Magnus/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Luke Rockhold rozważa zmianę dywizji ze względu na sytuację w kategorii średniej

Były mistrz wagi średniej UFC Luke Rockhold rozważa zmianę kategorii wagowej ze względu na złą sytuację w dywizji o czym mówił w ostatnim programie The MMA Hour.

Luke Rockhold, który w dalszym ciągu pozostaje bez zaplanowanego pojedynku po tym jak doznał kontuzji uważa, że obecna sytuacja w dywizji średniej powinna zmusić UFC do działania, aby rozwiązać istniejący problem z zatorem w tej kategorii wagowej. Więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Dobrze Rockhold gada. Sytuacja w sredniej to masakra. W chuy pretendentow i zadnego z nich nie zestawiaja o pas.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1938 Napisanych postów 17102 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 90281
"Dzięki" nowej polityce ufc to możliwe że niedługo dużo zawodników przejdzie do Bellatora

"Dzięki za złoto, mój ty bohaterze" - 100 dan Diego.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1150 Napisanych postów 5029 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 288245
Wazne ze Conor jest czy tam jakis inny GSP.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert
Szacuny 2584 Napisanych postów 23357 Wiek 37 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 337410
Menadżer Jona Jonesa uważa, że zakaz jego udziału w walce wieczoru jest niedorzeczny

Szef organizacji UFC Dana White zapowiedział po zeszłorocznej gali UFC 200, że już nigdy nie zaryzykuje umieszczenia Jona Jonesa w walce wieczoru na jakiejkolwiek gali.

Jubileuszowa gala UFC 200 miała zakończyć się bardzo mocno oczekiwanym pojedynkiem rewanżowym między Danielem Cormierem i Jonem Jonesem, ale ostatecznie walka ta została odwołana, a Daniel COrmier zmierzył się z Andersonem Silva. Powodem odwołania walki z Jonesem były oblane testy antydopingowe „Bonesa”. Więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2513 Napisanych postów 12794 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 841471
Moje zdanie wszyscy znają:

Ludzie, którzy doprowadzili swoje biznesy do takich absurdalnych wartości raczej wiedzą co robią.

Tak jak zawsze mówiłem, że Fertitta wiedzieli co robią - i efekty były tego takie jakie były - czyli z upadającej marki zrobili potęgę, tak przy obecnych właścicielach nie mam pewności.

Jestem ciekaw na ile też Dana White ma obecnie wpływ na wazne decyzje. To on był pomysłodawcą TUF-a i to 100% zaufanie braci do jego osoby zaprocentowało na przyszłość.

Z jednej strony nowy zarząd na pewno na rozkręcaniu biznesu zjadł zęby i zgodzę się że trzeba znaleźć punkt równowagi między walką osobowości, freak fightami a walką tych naprawdę najlepszych (z technicznego punktu widzenia).

Mogę się mylić, bo g.ówno wiem o rozkręcaniu biznesu i w ogóle o biznesie z takim kapitałem, ale wydaje mi się że równowaga została zachwiana w stronę freak fightów - które same w sobie są niezbędne, ale tylko do pewnego stopnia.

To co mnie zastanawia to walka GSP z Bispingiem. O ile można było wytłumaczyć i obronić to zestawienie - bo GSP zasługuję na walkę o pas z racji tego że jest legendą - poza tym wykręci to kosmiczne ppv, o tyle przesunięcie tej walki na np październik to głupota, którą już trudno wytłumaczyć.

Bisping i tak już dostał super prezent w postaci rewanżu z Hendo (i zasłużył, bo wziął walkę z Rockholdem na short notice, wiedząc że ten go zg.wałcił wcześniej) i może zasłużył na walkę GSP, ale nie jeśli ma ona odbyć sie pod koniec roku.

Obrona powinna być z top contenderem i wtedy GSP spokojnie może zawalczyć ze zwycięzcą - poziom sportowy mamy utrzymany, powrót GSP i ogromne ppv też mamy utrzymane - bo nie ma co się czarować, że nieważne z kim zawalczy GSP - kasa będzie się zgadzać.

Tak więc jestem ciekaw czy w dłuższej perspektywie UFC się przejedzie na tym, czy jednak wyjdzie obronną ręką - a może po prostu bada potencjał konkurencji itp? Nie wiemy tego. Pamiętajmy, że jest tyle zmiennych o których nie mamy pojęcia, że oceniając coś ze swojej strony i twierdząc że to dobra i słuszna ocena, pokazujemy tylko swoją arogancje i ignorancję.

Zmieniony przez - Dremor w dniu 2017-05-10 11:51:00
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert
Dobrze napisane Dremor. Widać wyraźnie, że UFC zboczyło bardziej w stronę robienia show na którym zarobi, a mniej jest tego aspektu stricte sportowego z czystą, sportową rywalizacją gdzie najlepsi walczą o pas, a potem mistrz broni pasa w walce z czołowym pretendentem. To jest przecież najprostszy schemat i zasada w MMA. Powiedziałem już kiedyś, że można zrobić wyjątki w pewnych sytuacjach i pominąć walkę z pretendentem na rzecz jakiejś mega ciekawej walki, ale to powinny być sporadyczne przypadki, a nie wiodący trend jak to ma teraz miejsce.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 737 Napisanych postów 3900 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 129683
w przypadku GSP problemem jest raczej, ze on chce walczyc wlasnie z Bispingiem.

wszyscy sie zgadzamy, ze Romero jest bumem, no ale nie az takim jak Bisping, wiec ani z nim, ani z Woodleyem juz "debiutowac" by raczej nie mial ochoty, a tak (moze) zdobedzie pas w drugiej kategorii wagowej i kto wie, czy nie pojdzie w kierunku jakichs "money fights" z Diazem, Spiderem czy Lady Gagą.

takze jesli GSP wroci w 2021, to nastepna walka o pas Bispinga bedzie niestety w 2021, musimy sie z tym pogodzic.

tak samo jak pogodzilismy sie juz, ze te parowy z "działu" (#lol) IT (#lol) zyebaly system logowania, zeby za kazdym razem przekierowywalo nas na glowna i zebysmy klikali w te yebane fit ploty, bo cycki na zdjeciu. (BTW Mateusz Burdzy wzial slub, a Anita Jakaśtam pokazala sutki na insta, wiedzieliscie?)

źródło: www.korwin-mikke.pl 
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2513 Napisanych postów 12794 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 841471
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 444 Napisanych postów 9936 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 103395
dobry ruch przyciągneliby trochę fanów
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Uzupelnienie treningu

Następny temat

Zaczęcie trenowania boksu w wieku 18 lat

Spalanie
Polecane artykuły