Moje zdanie wszyscy znają:
Ludzie, którzy doprowadzili swoje biznesy do takich absurdalnych wartości raczej wiedzą co robią.
Tak jak zawsze mówiłem, że Fertitta wiedzieli co robią - i efekty były tego takie jakie były - czyli z upadającej marki zrobili potęgę, tak przy obecnych właścicielach nie mam pewności.
Jestem ciekaw na ile też Dana White ma obecnie wpływ na wazne decyzje. To on był pomysłodawcą TUF-a i to 100% zaufanie braci do jego osoby zaprocentowało na przyszłość.
Z jednej strony nowy zarząd na pewno na rozkręcaniu biznesu zjadł zęby i zgodzę się że trzeba znaleźć punkt równowagi między walką osobowości, freak fightami a walką tych naprawdę najlepszych (z technicznego punktu widzenia).
Mogę się mylić, bo g.ówno wiem o rozkręcaniu biznesu i w ogóle o biznesie z takim kapitałem, ale wydaje mi się że równowaga została zachwiana w stronę freak fightów - które same w sobie są niezbędne, ale tylko do pewnego stopnia.
To co mnie zastanawia to walka GSP z Bispingiem. O ile można było wytłumaczyć i obronić to zestawienie - bo GSP zasługuję na walkę o pas z racji tego że jest legendą - poza tym wykręci to kosmiczne ppv, o tyle przesunięcie tej walki na np październik to głupota, którą już trudno wytłumaczyć.
Bisping i tak już dostał super prezent w postaci rewanżu z Hendo (i zasłużył, bo wziął walkę z Rockholdem na short notice, wiedząc że ten go zg.wałcił wcześniej) i może zasłużył na walkę GSP, ale nie jeśli ma ona odbyć sie pod koniec roku.
Obrona powinna być z top contenderem i wtedy GSP spokojnie może zawalczyć ze zwycięzcą - poziom sportowy mamy utrzymany, powrót GSP i ogromne ppv też mamy utrzymane - bo nie ma co się czarować, że nieważne z kim zawalczy GSP - kasa będzie się zgadzać.
Tak więc jestem ciekaw czy w dłuższej perspektywie UFC się przejedzie na tym, czy jednak wyjdzie obronną ręką - a może po prostu bada potencjał konkurencji itp? Nie wiemy tego. Pamiętajmy, że jest tyle zmiennych o których nie mamy pojęcia, że oceniając coś ze swojej strony i twierdząc że to dobra i słuszna ocena, pokazujemy tylko swoją arogancje i ignorancję.
Zmieniony przez - Dremor w dniu 2017-05-10 11:51:00