Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Szybkie newsy ze świata sportów walki

temat działu:

Scena MMA i K-1

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1641203

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Dominick Reyes to dla mnie największa nadzieja LHW z OSP to nawet lepiej niż JJ sobie poradził. Mam nadzieję, że drzemie w nim jeszcze większy potencjał, bo jestem znudzony tym, że jest JJ, DC i Gus i reszta odstaje mocno poziomem.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 65 Napisanych postów 482 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 26606
Agares25
Dominick Reyes to dla mnie największa nadzieja LHW z OSP to nawet lepiej niż JJ sobie poradził. Mam nadzieję, że drzemie w nim jeszcze większy potencjał, bo jestem znudzony tym, że jest JJ, DC i Gus i reszta odstaje mocno poziomem.

Zgadzam się w 100%, przyznam że wcześniej nie znałem za bardzo Reyesa i obstawiałem OSP, ale nadrobiłem wszystkie jego walki i jest bestią.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert
Szacuny 2584 Napisanych postów 23357 Wiek 37 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 337410
OSP nadzieją LHW? Jakoś tego nie widzę. Jego ostatnie wygrane to zwycięstwa z Marcosem Rogerio de Lima, Yushinem Okami, Coreyem Andersonem i Tysonem Pedro, który przegrał teraz z Shogunem.

Z innej beczki, MKOL może wyrzucić boks z igrzysk olimpijskich

http://www.polsatsport.pl/wiadomosc/2018-11-30/nie-bedzie-boksu-na-igrzyskach-w-tokio-to-ostateczne-decyzja/?ref=kafle_pozostale&fbclid=IwAR3bxpI0I1mar7zyNyLZlB7gRacZXLt9VNLrOgVwRqTx4TnPijtrIF2PFZE 
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Sory tam miał być przecinek, chodziło mi tylko o Reyesa, który pokonał w lepszym stylu OSP niż Jon. OSP dla mnie to gatekeeper.

Zmieniony przez - Agares25 w dniu 12/4/2018 10:10:18 PM
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert
Szacuny 2584 Napisanych postów 23357 Wiek 37 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 337410

Bellator i RIZIN zacieśniają współpracę. Są plany na zorganizowanie kilku wspólnych gal w 2019 roku

Prezydent Bellatora Scott Coker i szef RIZIN Fighting Federation Nobuyuki Sakakibara wydają się mieć długoterminowy plan współpracy mający na celu zorganizowanie większej liczby wspólnych gal.

Na najbliższej, noworocznej gali RIZIN 14 zaprezentuje się mistrz wagi koguciej Bellatora, Darrion Caldwell, który stanie do pojedynku z mistrzem wagi koguciej RIZIN Kyoji Horiguchi. To może być dopiero pierwsza z wielu kart „Bellator kontra RIZIN”.

Scott Coker opowiedział więcej o tej współpracy między organizacjami i Nobuyukim Sakakibarą w rozmowie z ESPN:

Scott Coker
„Myślę, że RIZIN i Bellator będą współpracować razem kilka razy w przyszłym roku”.

Coker dodał również, że nie będzie to tylko jednostronna współpraca polegająca na tym, że zawodnicy Bellatora będą lecieć walczyć w Japonii, ale również zawodnicy z RIZIN przybędą walczyć w Stanach Zjednoczonych. Coker zapowiedział, że już w przyszłym roku będziemy mogli zobaczyć całą kartę RIZIN vs. Bellator.

Pojedynek między dwoma mistrzami na gali noworocznej odbędzie się na pewnych zasadach, które będą też dotyczyły innych walk mistrzowskich. Zawodnik wchodzący na terytorium drugiej organizacji nie będzie ryzykował straty swojego tytułu, gdy przyjedzie walczyć o pas.

Scott Coker
„Jeśli Darrion Caldwell zdobędzie pas RIZIN, przynajmniej raz w roku wyślemy „DC” do Japonii, aby bronił tego pasa, ponieważ nie byłoby sprawiedliwie wobec nich, gdyby umieszczali swoje tytuły na szali.”

Jeśli więc Horiguchi przyjedzie walczyć w Bellatorze i zdobędzie tytuł, będzie musiał wrócić przynajmniej raz w roku dp Bellatora, aby bronić tego tytułu, nie ryzykując tego, który posiada w swojej organizacji.

Scott Coker współpracował już z Nobuyuki Sakakakibarą i wysyłał zawodników Bellatora do Japonii odkąd RIZIN rozpoczęło swoją działalność w 2015 roku. Fedor Emelianenko walczył zarówno w RIZIN jak i w Bellatorze i udowodnił, że jest mocnym zawodnikiem gdziekolwiek walczy. Dzięki jego reputacji w Japonii, możliwości zorganizowania gal we współpracy pomiędzy dwoma organizacjami mogą zaspokoić potrzeby fanów MMA w 2019 roku.

Scott Coker wierzy, że takie relacje z RIZIN i organizacja wspólnych gal „mogą być ekscytujące dla tego sportu.”
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert

mixfight.ru

Matt Mitrione vs. Sergei Kharitonov na gali Bellator w lutym

Starcie ciężkich walką wieczoru gali w Uncasville. Jak poinformowała wczoraj organizacja Bellator, podczas lutowej gali dojdzie do konfrontacji Matta Mitrione (13-6, 9-5 w UFC) z Sergeiem Kharitonovem (28-6 1 NC). Pojedynek ciężkich będzie najważniejszym wydarzeniem gali, która odbędzie się 15 lutego. 16 lutego w tej samej hali odbędzie się kolejna gala organizacji Bellator.

Mitrione rozpoczął przygodę z organizacją Bellator od trzech z rzędu zwycięstw przez nokauty (w tym m.in. z Fedorem Emelianenko). Amerykanin brał udział w turnieju wagi ciężkiej, w ćwierćfinale decyzją sędziów pokonał Roya Nelsona a następnie odpadł w półfinale przegrywając z Ryanem Baderem.

Kharitonov w bieżącym roku stoczył trzy pojedynki, każda na gali innej organizacji. W lutym Rosjanin na punkty pokonał Joeya Beltrana, majowe starcie z Antonem Vyaziginem uznano za nieodbyte a w październiku Sergei znokautował Roya Nelsona na gali Bellator 207.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1938 Napisanych postów 17102 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 90281
16-ego lutego, na tym samym Bellatorze gdzie będzie walka Page vs Daley, odbędzie się rewanż między Cro Copem a Nelsonem. War Cro Cop

"Dzięki za złoto, mój ty bohaterze" - 100 dan Diego.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
ehh Puar, co z ciebie za fan Page'a, skoro my to już wiemy od dwóch dni, a ty dopiero teraz się dowiadujesz. Załamka. Page jest tobą bardzo rozczarowany.

Zmieniony przez - Agares25 w dniu 12/8/2018 4:45:30 PM
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1938 Napisanych postów 17102 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 90281
Bicz plis, dopiero się dowiedziałem o walce Cro Copa z Nelsonem a nie o tamtej :P Ale Cro Cop jest mną w takim razie rozczarowany :/

Zmieniony przez - Puar w dniu 2018-12-08 16:50:38

"Dzięki za złoto, mój ty bohaterze" - 100 dan Diego.

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Uzupelnienie treningu

Następny temat

Zaczęcie trenowania boksu w wieku 18 lat

Spalanie
Polecane artykuły