Czego potrzebujemy:

  • 200 g ugotowanego indyka, kurczaka lub innego mięsa
  • 80 g g cebuli
  • 10 g oleju kokosowego
  • przyprawy
  • 150 g proszku Protein Pizza ALLNUTRITION
  • 50 g mąki ryżowej
  • 210 ml wody
  • Jajko

Jak wykonać:

Ciasto przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i zostawiamy na kilka minut. Następnie rozsypujemy na stolnicy 30 g mąki ryżowej i wgniatamy ją do ciasta. Jeśli ciasto nadal będzie się zbyt kleić dosypujemy jeszcze trochę. Pozostałą część mąki rozsypujemy równomiernie na stolnicy i rozwałkowujemy nasze ciasto. Mąka zapobiegnie przyklejaniu się ciasta. Ciasto powinno mieć grubość około 3-5 mm. Następnie wycinamy kółka. Ja użyłam .... nakrętki od szejkera ;) Ciasto wykorzystujemy do końca - tzn. z tego co zostaje robimy ponownie kulę - rozwałkowujemy i wycinamy kółka. Mnie wyszło 12 kółek.

Mięso mielimy. Cebulę drobno siekamy i smażymy na oleju kokosowym. Cebula musi być zeszklona - nie powinna być spalona. Dodajmy ją do mięsa i dobrze przyprawiamy. Łyżeczką nakładamy porcję mięsa na ciasto i sklejamy brzegi. Posklejane pierogi układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i z góry smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.

Pierogi - jak to pierogi z mięsem są dość suche, więc najlepiej smakują z czerwonym barszczem lub sosami zero od ALLNUTRITON.

Wartości odżywcze:

Otrzymujemy 12 pierogów. Każdy z nich to 100 kcal.

Białko 11g, Tłuszcz 3g, Węglowodany 6g.

Smacznego!

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (0)