411mania.com
Antonio „Bigfoot” Silva zapowiada, że to będzie rok jego powrotu
Pamiętacie jeszcze takiego zawodnika jak Antonio „Bigfoot” Silva? Jeśli nie, to on właśnie o sobie przypomniał zapowiadając, że ten rok będzie rokiem powrotu na ścieżkę zwycięstw.
Ciężko uwierzyć w to, że nagle Silva zacznie wygrywać wszystkie kolejne walki mając bilans 1-8-1 w MMA. Były pretendent do tytułu wagi ciężkiej UFC, został zwolniony przez organizację w 2016 roku dla której stoczył jedenaście walk, których bilans to 3-7-1. Po odejściu z UFC, Silva stoczył dwie walki w Rosji na galach Titov Boxing Promotion i Fight Nights Global 68 – obydwie przegrywając. To jeszcze nie koniec, ponieważ w swojej ostatniej walce, Bigfoot zmienił formułę z MMA na Kickboxing mierząc się z Rico Verhoevenem na gali GLORY 46 w Chinach. Jak łatwo się domyślić, tę walkę Brazylijczyk również przegrał.
Pomimo tej trudnej sytuacji i fatalnych wyników w walkach, Bigfoot jeszcze nie jest gotowy, aby odwiesić rękawice na kołku. Silva liczy, że będzie mógł walczyć jeszcze przez kolejne dwa lata, zanim przejdzie na emeryturę.
Więcej
photosbyjohnp.com
Josh Barnett: „USADA próbowała na siłę udowodnić mi winę i znaleźć na mnie haki”
Jak już wcześniej informowaliśmy, zawodnik wagi ciężkiej UFC Josh Barnett jako pierwszy zawodnik w historii wygrał sprawę przeciwko USADA, ale to nie oznacza, że świat nagle stał się dla Barnetta piękniejszy.
Faktem jest, że Barnett uniknął długiego zawieszenia za pozytywne wyniki testów antydopingowych dzięki temu, że udowodnił przed komisją, że za oblane testy winę ponoszą zanieczyszczone
odżywki. Mimo wygranej w rozprawie, Barnett słusznie stwierdził, że zmarnowanych 15 miesięcy na walkę z USADA już nigdy nie odzyska, nawet pomimo tego, że USADA już wcześnie rozpoznała, że jego pozytywny wynik testu na zakazaną substancję ostarynę był skutkiem skażonych suplementów.
Ten cały okres był trudny dla Barnetta, który więcej o całej sprawie powiedział w rozmowie z ESPN.
Więcej
Jestem bardzo ciekawy, czy sprawa Barnetta zmieni cokolwiek w kwestii wpadek zawodników i ich linii obrony opierającej się na zanieczyszczonych odżywkach oraz badaniach i wyrokach USADA. Jak myślicie?