Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Szybkie newsy ze świata sportów walki

temat działu:

Scena MMA i K-1

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1641229

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2292 Napisanych postów 14689 Wiek 31 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 97980
spokojnie, tak samo mówiono o rewanżu Conora z Chadem, ale ten jak się okazało przegrał z Edgarem przez KO, jak Max pokona Jose to nie ma mowy o rewanżu a jak pokona to jak dla mnie Aldo nie powinien innej walki brać w 145 oprócz walki z Conorem.
Agares no bo to Conor a Hozey to Hozey. Hozey padł na strzała a Conor wygrał 1 rundę z Diazem w ich 1 walce więc też trochę inna sprawa z rewanżem zwłaszcza, że Conor zapowiadał przed przejściem do UFC że chce być mistrzem FW i LW też w UFC więc wiadomo było że jak pokona Aldo to nie będzie bronił pasa. Pasy znaczą dużo, ale nie więcej niż występy w klatce z elitą a tu występy Conora są zaj**iste. Po 3 pas nie pójdzie, chyba sam wie jak to się może skończyć, myślę że Woodley by go ubił, już z Lawlerem mógłby wygrać, ale mądrze walczący Woodley ma więcej argumentów.

Zakładając że Aldo wygra bezdyskusyjnie to w FW w tym czasie do powrotu Conora powinien zostać zrobiony turniej by wyłonić pretendenta jak w Strikeforce z rok trwający, zawsze to nowość, bo nie wiem z kim niby ma się bić Aldo jak jest w stanie Hollowaya ubić. Z nikim k***a.

Trzeba kibicować Artemowi to może dojdzie do starcia Aldo vs Lobov, fajny scenariusz jak Aldo wygra, Lobov wygra i potem Aldo wygra, okopany Lobov na noszach po walce, Conora trzymają żeby do oktagonu nie wbiegł taki wk***iony, Aldo do mikrofonu u boku Rogana: "Wchatcha gonna do you little bitch" wypowiedziane z brazylijskim akcentem i wielki rewanż. Zemsta za Artema, w rewanżu Aldo dostaje KO w 28 sekund, ale ma tyle pieniędzy że może od rana do wieczora grać w piłkę.

Zmieniony przez - Steven0 w dniu 2017-02-18 10:25:17
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2513 Napisanych postów 12794 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 841471
Oferta Conora na rewanż wygasła

Aldo ma szanse ubić Maxa - wg mnie to inny level atletyzmu - choć pytanie pojawia się jak psycha Aldo? W sumie z Edgarem był zayebisty, pomimo pyerdolenia wcześniej. Może właśnie jest mocniejszy psychicznie niż kiedyś, bo już większego upokorzenia niż tego od Conora nie zazna?

Ja bym zobaczył rewanżyk bardzo chętnie, ale czas nie jest z gumy i odpowiedzmy sobie szczerze z kim chcielibyśmy zobaczyć Conora? Pomijam już całą akcję z Floydem, w samym UFC jest na pierwszym miejscu zwycięzca Kebab/Ferguson, potem pewnie jakieś superfighty - może z GSP, albo kimś innym z ww, może Diaz?

No naprawdę nie chodzi tu już o sympatię lub jej brak do Aldo (bo dalej nie wiem czemu coś gościa nie potrafię znienawidzić trochę jak upośledzone dziecko rodzice cały czas kochają), jednak splot okoliczności musiałby naprawdę być dla Aldo szczęśliwy, bo :

1. Nie ma walki z Floydem
2. Conor przegrywa z kimś z UFC a Aldo cały czas wygrywa. No i nie wiadomo czy Diaz nie będzie miał pierwszeństwa bez względu na to jak się będzie wiodło Conorowi i Aldo

Zmieniony przez - Dremor w dniu 2017-02-18 10:37:04
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Akurat teraz pewnie Aldo zajmowałby się głównie burgerownią, którą założył chyba z rok temu. Ciekawe jak mu idzie biznes. Co do Artema to mała szansa jak dojdzie do TOP10 to będzie dobrze. Szkoda, że nie było rewanżu. To tak jakby Weidman po pierwszej walce z Silvą spieprzył wagę wyżej i olał go. Albo Matt Serra po pokaniu GSP poszedł do średniej i ogłosił się WW GOATem. Teraz nawet jakby Aldo z pieć razy pas piórkowej obronił to i tak nic z tego, zawsze będzie za Conorem, z którym nawet nie dane było się zrewanżować.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2513 Napisanych postów 12794 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 841471
Ale że szansę na rewanż miał to ty wiedz;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3124 Napisanych postów 22804 Wiek 37 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 208988
Nie dziwię Aldo i jego frustracji. Przegrał w takich sposób i nikt nawet nie dał mu możliwości rewanżu. Takich akcji się nie odwala.

Rahman wygrał z Lenoxem. Mógł olać boks i powiedzieć, że jest najlepszy.

Zmieniony przez - pilek w dniu 2017-02-18 10:55:25
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Miał, ale w 155 w short notice i nawet nie o pas i w razie ewentualnej przegranej nigdy nie zawalczyłby z Conorem, wiedział że aby z nim wygrać musi być w formie i musi być dobry, bo Conor boksersko jest najlepszy. No, ale ok mógł w pierwszej walce lepiej popracować takie życie. Żal, że przegrał właśnie z Conorem. Aldo mówił, że mógłby przegrać z kimkolwiek, ale trafiło na gościa, który wyzywał go od g*wien przez pół roku. Wystarczy to sobie wyobrazić ktoś cię wyzywa od gówien przez pół roku, w końcu upragniona solówa przed publicznością i kończysz jednym ciosem i czujesz się jak g****.

Jeszcze później te koszulki 13 sekund, które UFC czy tam Reebok wypuściło, masakra.

Zmieniony przez - Agares25 w dniu 2017-02-18 10:57:01
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Była możliwość jak RDA wypadł, kvrwa ludzie. Agares - ja to wszystko wiem. Musiałby pójść na pewne kompromisy i zaryzykować. Ja mówię że okazja była, a to że nie było to w terminarzu Pana Aldo to inna sprawa. I jeszcze pieprzenie - "anytime, anywhere" . Aldo chcę mieć rewanż na swoich warunkach - czyli po pełnym campie - i ja to rozumiem, ale niech też wie że szansę na rewanż miał i skoro cios Conora był lucky wg niego i "nie była to walka" to naprawdę potrzebny mu zayebisty camp?

Szkoda mi też Aldo, że nie ma zbyt dużej szansy na rewanż, ale kvrwa czasami trzeba wiedzieć kto rozdaje karty i jak działa świat.

Diaz chwycił byka za rogi i skorzystał na tym - Bisping podobnie. Aldo jednak jest inny, i tak jak pisałem - rozumiem to, bo jest to w pewnym stopniu racjonalne podejście (Aldo miał więcej do stracenia niż Bisping i Diaz).

Ale to podejście ma swoje wady i zalety.

Zmieniony przez - Dremor w dniu 2017-02-18 11:05:34
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Wiadomo, że mówi o lucky punch'u, żeby wymusić rewanż. Jakby powiedział, że Conor go rozwalił to w życiu nie dostałby rewanżu, bo po co, skoro Conor go jednym ciosem położył i Aldo sam mówi, że nie ma z nim szans. Każdy wie, że Conor boksersko jest dobry imo najlepszy w lekkiej i piórkowej (Aldo też, ale gdyby to powiedział to jakoś nie widzę szans na rewanż), Aldo ma lepsze MT, niskie kopnięcia, lepsze TDD, które mu się w walce z Conorem nie przyda. Co do rewanżów to i Ronda, Barao, Cain, Weidman dostali okazję normalnie po pełnym obozie w swojej wadze o pas tylko jakoś Aldo nie mimo, że po GSP AS i DJ ma najwięcej obron w historii.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
To powiedz mi mistrzu kiedy miał dostać?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Po przegranej z Conorem w grudniu. Czyli marzec/kwiecień 2016

Zmieniony przez - Agares25 w dniu 2017-02-18 11:14:13
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Uzupelnienie treningu

Następny temat

Zaczęcie trenowania boksu w wieku 18 lat

Spalanie
Polecane artykuły