Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Szybkie newsy ze świata sportów walki

temat działu:

Scena MMA i K-1

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1641841

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Marian.B. ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 510 Napisanych postów 8840 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 54407
Jutro Hari vs Verhoeven

nie mogę się doczekać.

Sogów nie odbijam, jak podobała Ci się moja wypowiedź, to wejdź na www.pajacyk.pl !

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert
Szacuny 2584 Napisanych postów 23357 Wiek 37 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 337410
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Marian.B. ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 510 Napisanych postów 8840 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 54407
Sorka Nie zauważyłem go.

Sogów nie odbijam, jak podobała Ci się moja wypowiedź, to wejdź na www.pajacyk.pl !

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5248 Napisanych postów 17642 Wiek 46 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 163184
Yoshi87

A mod brzytko mówi panie Bananie

"CHO NO TU" - Seba

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert
Szacuny 2584 Napisanych postów 23357 Wiek 37 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 337410
Skarżypyta
1

Redaktor Fight24.pl i Sceny MMA i K-1

http://www.fight24.pl/
http://www.sfd.pl/Scena_MMA_i_K_1-f131.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 142 Napisanych postów 900 Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 10690
Wbijajcie na galę w Korei hehe
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert

Bellator

Liz Carmouche podpisała wieloletni kontrakt z Bellatorem

Przy okazji gali Bellator 235, organizacja ogłosiła podpisanie wieloletniego kontraktu z zawodniczką wagi muszej Liz Carmouche (13-7), która niedawno została zwolniona z UFC.

Liz Carmouche dołącza do kobiecej dywizji muszej Bellatora po sześciu latach rywalizacji w UFC dla której stoczyła dziesięć walk uzyskując bilans 5-5. Carmouche dwukrotnie rywalizowała o tytuły mistrzowskie w kategoriach koguciej i muszej. W walce o pas wagi koguciej przegrała przez poddanie z Rondą Rousey, a o tytuł wagi muszej zmierzyła się w swojej ostatniej walce przegrywając przez jednogłośną decyzję z Valentiną Shevchenko. To była druga walka z Shevchnko, w pierwszej na gali C3 Fights Carmouche wygrała przez TKO po interwencji lekarza.

„Girl-Rilla” wygrywała w UFC pojedynki z takimi rywalkami jak Jessica Andrade, Lauren Murphy, Katlyn Chookagian, Jennifer Maia i Lucie Pudilova.

Pochodzaca Lafayette w Luizjanie Liz Carmouche, spędziła pięć lat jako elektryk lotniczy w oddziale marynarki wojennej Stanów Zjednoczonych, gdzie odbyła trzy misje na Bliskim Wschodzie. Carmouche jest wieloletnią przyjaciółką i koleżanka z drużyny Hawajki Ilimy-Lei Macfarlane i „Girl-Rilla”, ma wreszcie okazję rywalizować u boku mistrzyni wagi muszej Bellatora.

Debiut Liz Carmouche w Bellatorze odbędzie się na początku 2020 roku w dywizji muszej, której mistrzynią jest wspomniana już Ilima-lei Macfarlane, która w sobotę w Honolulu obroniła tytuł w pojedynku z Kate Jackson na gali Bellator 236. W dywizji walczą również takie zawodniczki jak Juliana Velasquez, Veta Arteaga, Bruna Ellen i Alejandra Lara.

W piątkową noc, rozmawiając z dziennikarzami podczas spotkania medialnego, Carmouche powiedziała, że cieszy się, że ostatecznie rok 2019 zakończy się dla niej w wielkim stylu.

Liz Carmouche
„Miałam to przeczucie, więc dałam znać moim menadżerom: „Hej, czy możemy zacząć rozpuszczać wici? Miałam takie dziwne podejrzenia. Więc byliśmy trochę ustawieni. Pomyślałem: „OK, to się stanie po Waszyngtonie (UFC on ESPN 7), może przywiozą mnie do Waszyngtonu (do pracy promocyjnej), myliłam się, i tak się nie stało”. Byłem więc zdecydowanie zaskoczona, ale to, co się stało z ich PR-owym koszmarem, to było dla mnie błogosławieństwem.

Przyjazd tutaj (na Hawaje), możliwość wspierania żołnierzy – a także wspierania mojej sparingpartnerki Ilimy-Lei Macfarlane – po prostu możliwość zabrania mojej rodziny na Hawaje i dobrej zabawy oraz zakończenia roku w dobrym stylu, było po prostu jeszcze lepsze”.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert

Mike Roach/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Khalil Rountree Jr. podpisał kontrakt na walkę po której zakończy karierę

Zawodnik wagi półciężkiej UFC Khalil Rountree Jr. ogłosił, że po kolejnej walce zakończy swoją karierę w MMA.

Khalil Rountree Jr. oznajmił w mediach społecznościowych, że ma podpisany kontrakt na następną walkę, ale nie zdradził więcej szczegółów. Jedna rzecz wydaje się jednak pewna, a mianowicie to, że Rountree planuje przejść na emeryturę po tej walce. Oto co zamieścił na Instagram Stories.

Khalil Rountree Jr
„Moja następna walka będzie moją ostatnią. Bądźcie więc przygotowani, aby ją obejrzeć. Data zostanie wkrótce ogłoszona.

Kontrakt na walkę podpisany.”

Do tej pory Rountree stoczył w MMA 13 walk uzyskując rekord (8-4, 1 NC MMA, 4-4, 1 NC UFC). W swojej ostatnim pojedynku we wrześniu na gali UFC Fight Night 160, Rountree przegrał z Ionem Cutelabą przez TKO w pierwszej rundzie.

Plany emerytalne Khalila Rountree Jr. mogą być niemałym zaskoczeniem, ale 29-latek mówił już, że w przeszłości znalazł się na rozdrożu. Po jego oszałamiającym zwycięstwie nad Gokhanem Saki w lipcu 2018 roku, Rountree przyznał, że był wówczas przyparty do muru. Oto, co wtedy powiedział:

Khalil Rountree Jr
„Potrzebowałem tego dla siebie. To, co czułem, było tak, jakbym zrzucił wielkiego demona z mojego ramienia, i OK, co dalej? Załatwiłem wiele spraw, żeby to się wreszcie skończyło, nie mówię jednak Hurra! Ale czuję, (westchnienie). Teraz mogę kontynuować. Mam wygraną, mam dodatkowe pieniądze, mogę zająć się moją rodziną tak, jak chcę, i ruszyć naprzód.”

Nie wiadomo, jakie dokładnie problemy borykają Khalila Rountree Jr., ale muszą być poważne jeżeli decyduje się zakończyć swoją karierę.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 142 Napisanych postów 900 Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 10690
Myślę, że zajmie się marką odzieżową i walkami w muay thai. Ale szkoda, gość ma mega potencjał.

Zmieniony przez - Darksheep w dniu 2019-12-28 03:16:44
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Yoshi87 FIGHT24.PL
Ekspert

Chris Weidman Instagram

Chris Weidman jest chętny na rewanż z Luke’em Rockholdem, ale teraz chce stoczyć walkę na odbudowanie

Były mistrz wagi średniej UFC, Chris Weidman mówi, że jest otwarty na rewanż z innym byłym mistrzem Luke’em Rockholdem w przeciwieństwie do ponownej walki z Andersonem Silvą.

Chris Weidman w swojej ostatniej walce na UFC on ESPN 6 został znokautowany w pierwszej rundzie przez Dominicka Reyesa. Dla Weidmana był to debiut w wadze półciężkiej. Niestety dla „All-American” była to piąta porażka w sześciu ostatnich walkach. Po przegranych z Luke’em Rockholdem przez TKO, Yoelem Romero przez KO, Gegardem Mousasi przez TKO przyszła jedna zwycięska alka przez poddanie w starciu z Kelvinem Gastelumem, po czym przegrał przez KO z Ronaldo Souzą i wspomnianym już Dominickiem Reyesem. Weidman nie planuje jednak w najbliższym czasie zawieszać rękawic na kołku, a zamiast tego patrzy w kierunku następnej walki.

Będąc gościem MMA i Beyond Podcast, Weidman powiedział, że jest otwarty na drugą walkę z Luke Rockholdem, ale nie interesuje go trylogia z Andersonem Silvą. Jednak to, czego szuka, to walka na odbudowanie.

Chris Weidman
„Rockhold, chciałbym z nim walczyć, ale nie w kolejnej walce, wezmę teraz walkę na odbudowanie. Nadal uważam, że jest dobry. Oczywiście, ludzie mówią, że nie ma już mocnej szczęki, ale o mnie też tak mówią. Nadal uważam, że jest twardym przeciwnikiem.

Anderson Silva? Nie. Muszą mi zapłacić szalone pieniądze, żeby z nim walczyć. To oznacza, że nie. Już dwa razy go pokonałem. Nie mam z tego nic do zyskania, chyba że tylko pieniądze.”

Weidman pokonał Silvę dwukrotnie w 2013 roku przez KO i TKO na UFC 162 i UFC 168, zdobywając tytuł mistrza wagi średniej i broniąc go, ale w 2015 roku stracił pas w walce z Rockholdem po dominacji i przegranej przez TKO na UFC 194. Od tego czasu wygrał tylko jedną walkę.

Chris Weidman jest jednak nadal dużym nazwiskiem w tym sporcie, więc pomimo wszystkich porażek, które poniósł w swojej karierze, wciąż może być dobrym zestawieniem. Prawdopodobnie w swojej kolejnej walce dostanie jakiegoś przeciwnika na odbudowanie, ale na chwilę obecną nie wiadomo nic ani o dacie, ani o rywalu.

Chris Weidman
„Nie miałem w swojej karierze łatwiejszej walki na dotarcie. Moich ostatnich 11 czy 12 walk, to pojedynki z facetami z pierwszej piątki. Rywalizowałem w pojedynkach wieczoru i na głównych kartach od mojej pierwszej walki w UFC.”

Nawet jeśli Chris Weidman nie jest zagrożony zwolnieniem z UFC, jego kolejna walka powinna być zestawiona w taki sposób, aby rzeczywiście miał szansę wybić się ponad porażki, które poniósł w ostatnich walkach. Byłoby to przede wszystkim dobre dla jego wizerunku i spuścizny.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Uzupelnienie treningu

Następny temat

Zaczęcie trenowania boksu w wieku 18 lat

Spalanie
Polecane artykuły