Gable Steveson Instagram
Gable Steveson nie będzie się uganiał za ofertą UFC. Zapaśnik wysyła wiadomość do Dany White’a
Złoty medalista olimpijski w zapasach w stylu wolnym z Tokio 2020 Gable Steveson ma wiadomość dla prezydenta UFC Dany White'a. Steveson nie zamierza się napraszać w kwestii ewentualnego zakontraktowania go przez największą organizację MMA na świecie.
Gable Steveson jest teraz bez wątpienia na radarze UFC i innych organizacji MMA i pro wrestlingu jak Bellator i WWE po jego zwycięstwie na Igrzyskach Olimpijskich w Tokio w 2020, ale olimpijczyk nie zamierza uganiać się za Daną White'em, aby otrzymać ofertę.
W rzeczywistości to White - prezydent UFC - będzie musiał odezwać się do Stevesona o ile rzeczywiście jest zainteresowany podpisaniem z nim kontraktu.
Tak Steveson powiedział Arielowi Helwaniemu z MMA Fighting w The MMA Hour w poniedziałek, kiedy to 21-latek ujawnił, że odrzucił spotkanie z Daną, ponieważ nie sądził, że UFC faktycznie poważnie myśli o złożeniu oferty.
Gable Steveson"Do spotkania nie doszło. Dotarłem do Vegas i byłem w podróży przez cały dzień. Nie miałem czasu, żeby się umówić czy cokolwiek. Nie wiem. On ma mój numer, może się ze mną skontaktować. Nie postąpi ze mną w ten sposób. Więc jak powiedziałam, poczekam na swoją kolej.
Dana, masz mój numer telefonu, masz mój Instagram. Nie uganiam się za ludźmi. Wykonuję swoją pracę. Trenuję zapasy, wygrywam mistrzostwa. Robię to dla uniwersytetu. Robię to dla USA. Nie ma potrzeby, żebym za czymkolwiek się uganiał."
Steveson spotkał się jednak z szefem WWE Vincem McMahonem, ale nie zdradził zbyt wielu informacji dotyczących tego spotkania.
Gable Steveson"Pierwszy raz w życiu (spotkałem się z McMahonem). To było proste. Po prostu usiedliśmy i mieliśmy łatwą rozmowę, wiesz jak to jest. Powiedziałem tylko "hej", wszedłem i wyszedłem.
"WWE zawsze wita mnie z otwartymi ramionami. Triple H, on bardzo miło mnie wita. Spotkać Vince'a, to było ciepłe powitanie. Społeczność WWE i organizacja zawsze witają mnie z otwartymi ramionami, traktują jak gwiazdę na czerwonym dywanie, czyli tak jak powinno być."
Steveson ma mnóstwo opcji do wyboru i mnóstwo ofert od wielkich organizacji, ale olimpijczyk nie ujawni swojej ostatecznej decyzji aż do października.
Gable Steveson"Koniec końców zamierzam podjąć dobrą decyzję i zrobić to, co jest dla mnie najlepsze, a jeśli zajmie to kolejny miesiąc, to zajmie kolejny miesiąc. Mam nadzieję, że załatwię to przed październikiem.
Wiem, co będzie dalej. To nie jest jeszcze zrobione w 100 procentach. Powiedziałbym, że jest to około 60 procent, ale ważę wszystkie opcje. Chciałbym ci powiedzieć, ale nie mogę."
Inny złoty medalista olimpijski w zapasach i były mistrz dwóch dywizji UFC Henry Cejudo wierzy, że Steveson może zdobyć tytuł wagi ciężkiej UFC w ciągu najbliższych kilku lat i jest przekonany, że mógłby on pokonać Jona Jonesa – a nawet aktualnego mistrza wagi ciężkiej Francisa Ngannou – przy odpowiednim treningu.
Czy Steveson faktycznie podpisze kontrakt z UFC lub WWE, albo pójdzie inną drogą okaże się w ciągu najbliższych kilku tygodni.
Redaktor Fight24.pl i Sceny MMA i K-1
http://www.fight24.pl/
http://www.sfd.pl/Scena_MMA_i_K_1-f131.html