[...] dawać tłuszczów do smażenia. Ewentualnie jeżeli smażymy coś trudniejszego, np. omleta, to jak najbardziej warto wysmarować patelnie tłuszczem. Resztę tłuszczów spożyć na zimno. Najlepiej olej kokosowy, masło klarowane, czy smalec. Można również użyć oleje w sprayu do smażenia, np. coś takiego: [...]
masuj kiedy chcesz. Poza tym więcej kalorii spalasz w zimę, jest zimno i organizm traci energię na ogrzanie ciała. Polecam pouczyć się fizyki. Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2014-06-06 12:54:02
[...] tj. białe pieczywo, białe makarony itp. Kwestia produktów mięsnych, tutaj należałoby skupić się na mięsach chudych (pierś z kurczaka, pierś z indyka, polędwica wieprzowa, ryby). Jeżeli chodzi o tłuszcze to wszelkiego rodzaju tłuszcze roślinne nie rafinowane najlepiej tłoczone na zimno (tj. olej słonecznikowy, olej rzepakowy, olej lniany).
Majonez zastąp jogurtem naturalnym, miód rano rozrób z wodą i wypij go po treningu, przegryzając bananem, a tą czekoladę możesz dodać do porannej owsianki. Mam rozumieć, że lniany pijesz na zimno, bądź polewasz coś a nie smażysz na nim np. tych warzyw?
Teraz to ku*** nawet nie jestem pewny co mam bo jest taki maly guz pod sutem a jak jest zimno to sutek jest normalny... aha i mam to tylko na jednym sutku... nie zamierzam nawet brac tej omy ale pytalem tak z ciekawosci. Jesli ktos moze jeszcze pomoc to czekam na odp.
jeśli to nierafinowany i tłoczony na zimno to jak najbardziej, tylko że ten olej jest droższy od oliwy z oliwek bo tej tani marketowy jest kiepski. 20g do jakieś sałatki czy czegoś tam mozesz dodać