Zrobimy tak, by uwzględnić wszystko, skoro forum się buntuje, a szkoda czasu :) : ŚNIADANIE (10, akurat weekend ;) ): Bananowy serek homogenizowany 165 g ( 210 kcal) Białko: 9,07 g Węglowodany: 24,59 g Tłuszcz: 8,25 g pestki dyni - łyżeczka (28 kcal) B : 1,25 g T: 2,3 g W: 0,9 g słonecznik – łyżeczka (28 kcal) B: 1,2 g T: 2,2 g [...]
Serek, to sporadycznie, gdy nie ma jogurtu greckiego ;). A czekoladę wyeliminuję bez problemu - i tak nie jestem przywiązana do słodyczy :). Jakiś pomysł na zwiększenie białka? Hm, jeśli potrzebuję tłuszczy, to masło orzechowe byłoby dobrym rozwiązaniem (1 łyżeczka dziennie) ? Ogólnie tłuszcze zawsze źle mi się kojarzą, do roślinnych nie mam [...]
Ekspertem nie jestem, ale rzucają mi się w oczy dwa błędy. Zdaje się że rozciąganie powinno mieć miejsce po treningu siłowym, a nie przed. Z kolei w diecie do wyrzucenia jest margaryna (zamień na masło).
Olej lniany, oliwa z oliwek, orzechy włoskie. awokado, pestki dyni itp. A tak to masło smaczniejsze. Jeżeli chodzi o siłę : http://www.sfd.pl/CHCESZ_robi%C4%87_si%C5%82%C4%99_%21_Czytaj._WSZYSTKO_O_treningu_si%C5%82owym.-t683195.html
Jak smażysz na rzepakowym to zmień na smalec, masło klarowane albo olej kokosowy (do kurczaka osobiście polecam to ostatnie). A figura startowa świetna!
DZIEN 9 dieta 1. odzywka bialkowa 2. lopatka wieprzowa, pieczarki, ser zolty 3. placki bialkowe - odzywka, jajka, serek wiejski, maslo orzechowe, borowki 4. jajka, oliwa trening - zestaw A + bieznia - zaczalem od wioslowania i wyciskania sztangi na lawce poziomej, gdyz zajete byly stojaki do przysiadow - na wiosle i wyciskaniu nie czulem sie [...]
[...] (do pizzy) i dodatkowa oliwa z kielicha - przypalilem niemal wszystkie placki bialkowe, wiec w smaku delikatnie mowiac - mocno srednie ;] na domiar zlego, skonczylo sie maslo orzechowe - zamiast masla orzechowego - orzechy wloskie i migdaly - od kilku dni chodzila za mna pizza, wiec pomyslalem - a czemu nie?! zaluje swej decyzji. nie mam [...]
!!!!!! A więc nerkowiec idzie w ruch na sobotę :D Oczywiście, marcepan robi jako masło orzechowe. Mój baton zawsze ma płatki, nie ważne jaki rodzaj masła stosuję. Płatki owsiane, orkiszowe, czy to granola (taka domowa miodowo-cynamonowa jak ostatnio też robiłem) mogą, ale nie muszą być obecne w przypadku chałwy i marcepanu, trzeba wtedy jednak [...]
Wątpię, żeby w lodówce, ale w zamrażarce da radę. Ich podstawowym składnikiem są jednak tłuszcze orzechów/nasion które - jak to tłuszcze - z czasem się utleniają i jełczeją. Rozpuszczone WPC również długo stać nie może nawet w lodówce, przyjmuje się do 12h chociaż nikt pod tym swoim nazwiskiem się nie podpisuje - to jak z obróbką termiczną potraw [...]
Odkryłem również magię: jeżeli dysponujemy WPC, wystarczy orzechy posiekać, jeżeli nie, to jednak koniecznie zmielić przynajmniej na mąkę, jeżeli na masło nie da rady :( Cała magia chrupania, mrrrrrr. Mooooocny orzech do zgryzienia! Na prowadzenie wysunęły się zdecydowanie: 1. nugat włoski z żurawiną, 2. waniliowy migdał z morelami, 3. karmelowy [...]
Ostatnio poszedł Baton który zmiótł mnie z powierzchni ziemi, całkowicie przypadkowo, ponieważ nie wziąłem pod uwagę, że rodzice posolili orzeszki ziemne z których zrobiłem masło. Matko Boska SFDowska Batonowska, połączenie WPC karmelowego i masła orzechowe posolonego to całkowita bomba, genialna, aż wróciłem do dodawania soli do jedzenia [...]
Dieta nie wymaga długiego oswajania się. Bierz byka za rogi i wprowadzaj zmiany. Im szybciej wyeliminujesz złe nawyki, tym szybciej zobaczysz efekty, a chyba o to chodzi. Kanapki to nie jest jedyna forma posiłku, wędlina nie jest konieczna do życia. Zamiast kanapek zrób sobie sałatkę, omleta, cokolwiek innego. Wędliny sklepowe to syf i zgadzam się [...]