"leon powmino byc tak margaryna jest z fabryki a masło od krówki"..a śmietana? "po dece jest wiekszy blok jak po boldzie" to po boldzie jest jakiś blok??
I posiłek (śniadanie) 1a) mleko 200ml 0,5% , musli 100g , woda mineralna niegazowana ,2 łyżeczki miodu, sok z połowy cytryny + witaminy i mikroelementy 2a) kanapki z szynką z piersi indyka (50-100g) + warzywa + masło roślinne + sok 100% + witaminy i mikroelementy 3a) jajecznica z 5 jaj bez dodatków słabo wysmażona + warzywa + sok 100% + witaminy i [...]
Tylko porownujac smak sante z primavika to po prostu nie ma porownania, to normalne maslo z primaviki to jeszcze da sie zjesc ale to bez cukru i bez soli to tragedia A sante to po prostu rewelacja i tego cukru to jest tam tyle co nic bo ww jest 2 g wiecej niz w tym bez cukru i soli
Też się zastanawiam nad tym olejem... masło i naturalne orzechy mógłbym jeść bez ograniczeń, gdyby to było bezkarne Non-detectable levels of trans-fatty acids in peanut butter. Sanders TH. Agricultural Research Service, U.S. Department of Agriculture, Box 7624, North Carolina State University, Raleigh, North Carolina 27695-7624, USA. [...]
Mało warzyw , dodaj ryb (tuńczyk wywal , daj śledzie , makrele , łosoś , dorsz , mintaj , morszczuk) , wyrzuć masło z orzeszków ziemnych a dodaj migdały, orzechy włoskie. Zmniejszył bym ilość posiłków na powiedzmy 5 , posiłek nr III brak źródeł białka.. Troszkę jest do poprawy , przeczytaj posty podwieszone popraw jadłospis i wrzuć jeszcze raz.
Witam No wiec mam 170 cm wzrostu 15 latek i 60 kg wagi. Cykl treningowy 5 razy w tygodniu narazie bez suplementów. Ułorzylem sobie dietę, najprawdopodobnie, więc proszę o korekte. Najprawdopodobniej jestem Typem endomorficznym 1 Posilek Płatki owsiane 100g Mleko 500 ml 2% Trochę rodzynek i orzechow wloskich Miód Twarog 50g 2 Posilek Ryz 100g [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Każdy posiłek powinien składać się z węglowodanów złożonych oraz dobrego źródła białka, ostatni posiłek przed snem dobrze żeby był białkowo tłuszczowy. Białka: mięso z kurczaka, inne chude mięsa, ryby, jaja, twaróg chudy lub półtłusty Węglowodany: kasze, ryże, makarony, ziemniaki, płatki owsiane, chleb razowy Tłuszcze: oliwa z oliwek, olej [...]
To jak w najprostszy sposob podbic wegle i obciac bialko. Tluszcze to nie problem - oliwa z oliwek czy ziarna, maslo orzechowe.... Zmieniony przez - fan3k w dniu 2016-03-08 22:28:29
znaczy, ja będę jadł przede wszystkim dużo makaronów ze śmietaną, jakieś ryże ze śmietaną, białko mam zakupione no i kanapeczki też, masło serek, wędlinka i obiady też.
ja do smażenia używam tłuszczy w sprayu, nie wyobrażam sobie gotowania bez puszki obok, masz teraz mnóstwo różnych rodzajów w postaci smaków, jak potrawa się do tego nadaje to na suchej patelni, a jak potrzeb trochę tłuszczu npormalnego do najlepiej do smażenia nadają się smalec, olej kokosowy, masło klarowane
A co Ty, Kuchennych Rewolucji nie oglądasz?!%-) Na moje oko najlepszy jest olej rzepakowy i masło klarowane, ale mogę się mylić. %-) zależy czy patrzymy pod kątem walorów smakowych czy pod kątem obniżenia kaloryczności samych potraw, bo wiadomo, że na masełku będzie na pewno smaczniej :-D
białka na masie w zupełności 1,5g na kg masy ciała wystarczy. Pamiętaj że białko podbija termogenezę i większe ilości bardziej na redukcji się sprawdzą niż na masie... Tak na szybko co można zmienić... Dorzuć węgli, np. miód. Daj ten ryż czy makaron i jedz np. ze zblendowanymi owocami, albo właśnie miodem. Utnij większość mleka i twarogu. Daj [...]
Teoretycznie zarówno masło orzechowe, jak i odżywka białkowa są produktami dość mocno przetworzonymi. Żeby pozyskać je z serwatki, czy orzechów trzeba jednak trochę procesów technologicznych. Praktycznie, procesy te nie wpływają negatywnie na jakość tych produktów. Nie każdy produkt poddany przetworzeniu będzie słaby pod kątem jakości. [...]