SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

DT Madzia

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 221328

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12989 Napisanych postów 20752 Wiek 41 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 608039
Marta a mięso? Ja zawsze piekę jakiś większy kawałek i takie pieczone może kilka dni poleżeć w lodówce, a mam zawsze pod ręką do kanapek, sałatek, obiadu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1765 Napisanych postów 3277 Wiek 35 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 55129
Viki
Marta a mięso? Ja zawsze piekę jakiś większy kawałek i takie pieczone może kilka dni poleżeć w lodówce, a mam zawsze pod ręką do kanapek, sałatek, obiadu.



No właśnie ostatnio sobie upiekłam ale nie ogarnęłam że karkowka ma więcej tłuszczu i tak zamrozilam i czekam aż to zjem za nim następne upiekę . Kurczaka jem przeważnie na obiad więc bym musiała coś upiec co nie jest drobiem a zazwyczaj wieprzowina ma więcej tłuszczu a ja mam 5g tylko w posiłku:p
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3417 Napisanych postów 6136 Wiek 36 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 264580
marta894
Viki
Marta a mięso? Ja zawsze piekę jakiś większy kawałek i takie pieczone może kilka dni poleżeć w lodówce, a mam zawsze pod ręką do kanapek, sałatek, obiadu.



No właśnie ostatnio sobie upiekłam ale nie ogarnęłam że karkowka ma więcej tłuszczu i tak zamrozilam i czekam aż to zjem za nim następne upiekę . Kurczaka jem przeważnie na obiad więc bym musiała coś upiec co nie jest drobiem a zazwyczaj wieprzowina ma więcej tłuszczu a ja mam 5g tylko w posiłku:p


polędwiczka wieprzowa ma mało tłuszczu, zmieścisz się
1

Zawsze rzucaj siebie na głęboką wodę - tam dalej jest do dna...

https://www.sfd.pl/[BLOG]_zdrowo_i_sportowo__Nene87-t1159713-s420.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1765 Napisanych postów 3277 Wiek 35 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 55129
Nene87
marta894
Viki
Marta a mięso? Ja zawsze piekę jakiś większy kawałek i takie pieczone może kilka dni poleżeć w lodówce, a mam zawsze pod ręką do kanapek, sałatek, obiadu.



No właśnie ostatnio sobie upiekłam ale nie ogarnęłam że karkowka ma więcej tłuszczu i tak zamrozilam i czekam aż to zjem za nim następne upiekę . Kurczaka jem przeważnie na obiad więc bym musiała coś upiec co nie jest drobiem a zazwyczaj wieprzowina ma więcej tłuszczu a ja mam 5g tylko w posiłku:p


polędwiczka wieprzowa ma mało tłuszczu, zmieścisz się



O widzisz :D o tym zapomniałam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12989 Napisanych postów 20752 Wiek 41 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 608039
Ja najczęściej piekę fileta z indyka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3413 Napisanych postów 4431 Wiek 45 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 109009
U mnie bialko z jajek (zawsze na sniadanie), izolat (1, czasem 2 posilki dziennie), kurczak, indyk, dorsz albo inna chuda ryba, krewetki - nie jadam poki co miesa/ryb z tluszczem ponad 5%/100g bo wtedy mi psuje makro, wszystko co ma ponizej 5% wliczam tylko jako bialko, nie wliczam tego tluszczu z chudych mies/ryb. Ja po najmniejszej linii oporu to przygotowuje, z reguly pociete na kawalki i posypane przyprawa wkladam do piekarnika na 10 min, rozdzielam w pojemniki i juz.

Z nabialu jem mozarelle i parmezan (bardzo rzadko inne sery), z nich wliczam i bialko i tluszcze, no ale nieduzo tego wpada bo tluszczu sporo. I jeszcze jest u mnie taki serek boaly ziarnisty z niska zawartoscia tluszczu, 300g tego serka ma 40g bialka i 5 g tluszcvzu, wiec idelanie u mnie zalatwia bialko i tluszcze w 4 i 5 posilku, wtedy najczesciej jem go jako kanapki z dodatkiem jakiegos dzemu i owocow.
Innych serkow, jorurtow, skyrow nie jem bo jakos nie przepadam, poza tym nie pasuja w ogole do makro.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12989 Napisanych postów 20752 Wiek 41 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 608039
Mój skyr na 100g ma tylko 0,5g tłuszczu i 11g białka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1765 Napisanych postów 3277 Wiek 35 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 55129
No właśnie z tym białkiem jaj kiedyś też tak robiłam i łatwiej mi było to ogarnąć ale od czasu ciąży ani białko jaj mi nie podchodzi ani kurczak ani indyk xd ale jem bo ciężko mi inne mięso wrzucić w makro jak mam 5g tłuszczu . Z tym kurczakiem to tak robię staremu ,że np 2kg piekę z przyprawami i tylko dorzucam do posiłków , ale u mnie to nie przejdzie bo żeby zjeść muszę mieć na świeżo , ewentualnie zjem takiego na drugi dzień ale już mi nie smakuje :p
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3413 Napisanych postów 4431 Wiek 45 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 109009
Viki
Mój skyr na 100g ma tylko 0,5g tłuszczu i 11g białka

O fajny, u mnie jakies tlustsze, ale tez moze nie szukalam za bardzo bo ja generalnie nie przepadam za taka konsystencja maziowa, zjem, ale szalu nie ma, jeszcze gorzej majonez, smietana, taka konsystencja dla mnie niemila, praktrycznie nie jem. Chyba jakis uraz z dziecinstwa, hehe.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1765 Napisanych postów 3277 Wiek 35 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 55129
Ja za to bardzo żałuję że majonezu nie wcisne w makro :p
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wesołych Świąt

Następny temat

Problem z redukcją masy ciało pomimo zdrowego stylu życia

forma lato