Hard work & dedication
...
Napisał(a)
Na IF masz tak dobrą parcelację składników odżywczych, że możesz dodawać bez problemu warzywa i tłuszcz do każdego posiłku. Ponadto w dziale 'badania naukowe' znajdziesz artykuł, który pokazuje, że spożywanie mleka tłustego lepiej wpływa na formę fizyczną od spożywania mleka pozbawionego tłuszczu, co podważa tezę, że po treningu należy unikać tłuszczy.
...
Napisał(a)
To będąc na CC będę tak kalkulował że w dnt 200ml bez gainera, a w dt 500ml mleka i 50g Gainera potem porcje będę powoli zwiększał tak do 100g. A gdzie najlepiej dać kcal do jakich posiłków jeśli wchodzę na masę wydaje mi się że śniadanie i po treningowe posiłki.
A mam pytanie jeszcze gdyż nie wiem czy np. przed treningiem zjeść makron,mleko,serek wiejski.kawa a po treningu wpc,gainer,owoce czy to wpc dać przed treningiem a po tylko gainer i owoce??
A co do gainera to jeśli łatwo się zalewam to bulka sobie kupić.
A mam pytanie jeszcze gdyż nie wiem czy np. przed treningiem zjeść makron,mleko,serek wiejski.kawa a po treningu wpc,gainer,owoce czy to wpc dać przed treningiem a po tylko gainer i owoce??
A co do gainera to jeśli łatwo się zalewam to bulka sobie kupić.
...
Napisał(a)
Ponawiam, bo się nie doczekałem odpowiedzi
Czy osoba ważąca ok. 70kg może jeść ok. 250g białka dziennie (wiem, że to dużo)? Czy mogą się z tym wiązać jakieś konsekwencje/skutki uboczne? Do tego spożywana duża ilość wody.
Czy osoba ważąca ok. 70kg może jeść ok. 250g białka dziennie (wiem, że to dużo)? Czy mogą się z tym wiązać jakieś konsekwencje/skutki uboczne? Do tego spożywana duża ilość wody.
...
Napisał(a)
Jako, że nie odpowiadają to powiem, że jakiś czas temu czytałem, że Charles Poliquin dawał swoim podopiecznym w diecie białko w ilości 5g/kg albo i ponad 5g i nikomu ni się nie stało także jak dla mnie możesz.
...
Napisał(a)
Witam.Czy mógłby ktoś rozpisać mi dietę? Jestem ektormorfikiem mam 17 lat,ważę 78kg,wzrost 182cm 1,5roku stażu na siłowni, chcę nabrać na masie chodzi mi tu bardziej o rozpisanie posiłków śniadanie,coś przed obiadem,po obiedzie,przed treningiem,po treningu.Gdyż na obiad nie mam wpływu.
Z odżywek mam gainera activlaba 3,5kg oraz pół puchy 500g cm3 treca.Do tego mam pytanie trening na masę robić typowy czyli 12-15powt czy może robić drop-sety?
Z odżywek mam gainera activlaba 3,5kg oraz pół puchy 500g cm3 treca.Do tego mam pytanie trening na masę robić typowy czyli 12-15powt czy może robić drop-sety?
...
Napisał(a)
@hks1950
Po co Ci tyle białka w diecie? Obciążysz sobie narządy wewnętrzne jak wątroba i jeśli będzie w diecie za mało produktów alkalizujących to dodatkowo zakwasisz organizm.
@fabior15
Nikt nie rozpisze diety za darmo. Poczytaj tematy podwieszone i sam ułóż sobie dietę.
Drugie pytanie nie dotyczy tego działu.
Po co Ci tyle białka w diecie? Obciążysz sobie narządy wewnętrzne jak wątroba i jeśli będzie w diecie za mało produktów alkalizujących to dodatkowo zakwasisz organizm.
@fabior15
Nikt nie rozpisze diety za darmo. Poczytaj tematy podwieszone i sam ułóż sobie dietę.
Drugie pytanie nie dotyczy tego działu.
Hard work & dedication
...
Napisał(a)
Pewnie wolniej nasiąka wodą i po 15 minutach dalej jest twardy. Ja i tak gotuję krócej, bo lubię twardy ryż, a nie taki rozgotowany.
Hard work & dedication
...
Napisał(a)
Nie każdy ryż jest taki sam. Musisz sam spróbować. Ja zawsze rozrywam torebkę i wrzucam ryż go garnka. Potem zalewam wodą w objętości 2x większej niż ryż i gotuję na małym ogniu aż wszystko wsiąknie. W ten sposób unikam straty mikroskładników. Kiedy cała woda wyparuje i wsiąknie to ryż jest gotowy.
Hard work & dedication
Poprzedni temat
Porady co do low carb
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- 301
- ...
- 302
Następny temat
Dieta na mase do korekty
Polecane artykuły