...
Napisał(a)
Mam pytanie, ktoś posiada informacje dotyczące zawartości makro i makroelementów (witaminy, pierwiastki i zawartość tłuszczy i białka oraz ich skład) w szpiku kostnym (wołowego i wieprzowego)?
...
Napisał(a)
SkerxObojętnie, jak to zrobisz - na jedno wychodzi. B/t/w dostosowujesz do kalorycznosci wczesniej przyjętej.
No właśnie nie wychodzi na jedno
Tak jak pisałem, jeśli mamy do zjedzenia 3800 kal.
To przyjmując np. 50% ww, 20% białko i 30% tłuscze osoba ważąca 80 czy 100 kilo bd miała identyczne makro przy tej liczbie kal.
A przyjmując np. 2g/kg białko, 1g/kg tłuszcze, reszta węgle to wyjdzie zupełnie inaczej.
Dla przykładu, białko dla osoby ważącej 80kg licząc pierwszym sposobem wyjdzie 190g, a licząc drugim wyjdzie 160g.]
Carpe diem
...
Napisał(a)
Równie dobrze, możesz przyjąć taki udział procentowy, czy ilość g/kg, żeby wyszło to samo. Po jaką cholerę na siłę sobie utrudniasz życie i wymyślasz problemy tam, gdzie ich nie ma?
Cięzko jednoznacznie określić, która metoda jest lepsza, bo obie wymagają myślenia, prócz przyjęcia cyferek. W tym wypadku skłaniałbym się ku temu, by w diecie dać białka więcej, jednak ciężko, by wymagać od osoby jedzącej ok. 3800kcal i ważącej np. 60kg, żeby 25% zapotrzebowania dostarczała w formie białka. Kapisz?
Cięzko jednoznacznie określić, która metoda jest lepsza, bo obie wymagają myślenia, prócz przyjęcia cyferek. W tym wypadku skłaniałbym się ku temu, by w diecie dać białka więcej, jednak ciężko, by wymagać od osoby jedzącej ok. 3800kcal i ważącej np. 60kg, żeby 25% zapotrzebowania dostarczała w formie białka. Kapisz?
Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)
Jedna z bardziej przemądrzałych osób na forum.
...
Napisał(a)
BarbMam pytanie, ktoś posiada informacje dotyczące zawartości makro i makroelementów (witaminy, pierwiastki i zawartość tłuszczy i białka oraz ich skład) w szpiku kostnym (wołowego i wieprzowego)?
Poszukaj w książkach od technologii mięsa.
Ew. http://nutritiondata.self.com/facts/ethnic-foods/8088/2
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
witam, czy przy redukcji rozklad BTW może byc nastepujący ? b - 2,4g/kg (wliczajac bialka roslinne ale zawsze jedzone razem z pelnowartosciowym bialkiem), t - 1,0, ww - 4,5 . I czy robiac deficyt schodzic juz tylko KCAL z wegli?
...
Napisał(a)
aaa jeszcze jedno, czy np w dni nietreningowe moge rotować węglami? np zejsc do 2g/kg a reszte uzupelnic tluszczami?
...
Napisał(a)
Tyle, ile jest napisane na opakowaniu :)
Zmieniony przez - suchymks w dniu 2013-07-11 10:24:22
Zmieniony przez - suchymks w dniu 2013-07-11 10:24:22
...
Napisał(a)
Takie pytanie co bardziej byście polecili na mase carb cycling czy nomalną dietę na masę?
Myślałem żeby po prostu w dni nt ucinać 100g węgli i ile mat przy tym kcal. A w dni treningowe mieć zawyżony bilans + te węgle. Aktualnie dieta: 2800kcal b 175 tł 114 ww 281. Nisko bo to 1 tydz po redukcji na low carb więc się nie czepiać.
PS
Chodzi mi oczywiście o jak najczystsze nabywanie masy. Ucinanie np 50g ryżu z posiłku w pracy (godz 11) i 50g z po pracy (godz118-19:30Wrzucam kilka moich przykładowych diet. Kcal w posiłkach sie mniej więcej zgadzają ze sobą aby łatwiej mi było manipulować posiłkami:
Zmieniony przez - StakeMan w dniu 2013-07-11 10:52:46
Myślałem żeby po prostu w dni nt ucinać 100g węgli i ile mat przy tym kcal. A w dni treningowe mieć zawyżony bilans + te węgle. Aktualnie dieta: 2800kcal b 175 tł 114 ww 281. Nisko bo to 1 tydz po redukcji na low carb więc się nie czepiać.
PS
Chodzi mi oczywiście o jak najczystsze nabywanie masy. Ucinanie np 50g ryżu z posiłku w pracy (godz 11) i 50g z po pracy (godz118-19:30Wrzucam kilka moich przykładowych diet. Kcal w posiłkach sie mniej więcej zgadzają ze sobą aby łatwiej mi było manipulować posiłkami:
Zmieniony przez - StakeMan w dniu 2013-07-11 10:52:46
Poprzedni temat
Porady co do low carb
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- 301
- ...
- 302
Następny temat
Dieta na mase do korekty
Polecane artykuły