...
Napisał(a)
z tym zamrażaniem to nie wiem ale wątpie, prędzej smażenie to napewno
...
Napisał(a)
a 100 ml mozna uznac jako 100g? i czy w takim martini są syfy typu cukier, syrop gluk-fruktozowy itp? bo składu nie ma nigdzie, a lubie to czasem wypić :P
A no i te wczesniejsze pytanie, bo nikt nie odpowiedzial, czy przy zamrażaniu orzechy włoskie tracą o3?
ile gramów ma 1ml nie da sie jednoznacznie sklasyfikowac, ponieważ zalezy to od gestosci danej masy- czyli w tym przypadku produkty ciekłego. znając gestosc, mozesz policzyc mase: objętość = masa/gęstość
tylko w przypadku wody 1g=1ml
nie przesadzaj juz z tym o-3. jesli zamrozisz rybe, czy orzechy (po co?) to straty sa "kosmetyczne", jesli w ogole. po co sobie tym glowe zawracać
A no i te wczesniejsze pytanie, bo nikt nie odpowiedzial, czy przy zamrażaniu orzechy włoskie tracą o3?
ile gramów ma 1ml nie da sie jednoznacznie sklasyfikowac, ponieważ zalezy to od gestosci danej masy- czyli w tym przypadku produkty ciekłego. znając gestosc, mozesz policzyc mase: objętość = masa/gęstość
tylko w przypadku wody 1g=1ml
nie przesadzaj juz z tym o-3. jesli zamrozisz rybe, czy orzechy (po co?) to straty sa "kosmetyczne", jesli w ogole. po co sobie tym glowe zawracać
Stop wishing start doing
...
Napisał(a)
fighter7: a 100 ml mozna uznac jako 100g? i czy w takim martini są syfy typu cukier, syrop gluk-fruktozowy itp? bo składu nie ma nigdzie, a lubie to czasem wypić :P
A no i te wczesniejsze pytanie, bo nikt nie odpowiedzial, czy przy zamrażaniu orzechy włoskie tracą o3?
ile gramów ma 1ml nie da sie jednoznacznie sklasyfikowac, ponieważ zalezy to od gestosci danej masy- czyli w tym przypadku produkty ciekłego. znając gestosc, mozesz policzyc mase: objętość = masa/gęstość
tylko w przypadku wody 1g=1ml
nie przesadzaj juz z tym o-3. jesli zamrozisz rybe, czy orzechy (po co?) to straty sa "kosmetyczne", jesli w ogole. po co sobie tym glowe zawracać
A no i te wczesniejsze pytanie, bo nikt nie odpowiedzial, czy przy zamrażaniu orzechy włoskie tracą o3?
ile gramów ma 1ml nie da sie jednoznacznie sklasyfikowac, ponieważ zalezy to od gestosci danej masy- czyli w tym przypadku produkty ciekłego. znając gestosc, mozesz policzyc mase: objętość = masa/gęstość
tylko w przypadku wody 1g=1ml
nie przesadzaj juz z tym o-3. jesli zamrozisz rybe, czy orzechy (po co?) to straty sa "kosmetyczne", jesli w ogole. po co sobie tym glowe zawracać
Stop wishing start doing
...
Napisał(a)
chodziło mi np jak przy robieniu róznych batonów gdzie całość sie zamraża czy przy tym z orzechów traci się o3 dlatego pytałem
...
Napisał(a)
Ustalając bilans walnąłem się przy obliczeniach i wyszło mi 168g białka (2,42g/kg) razem z ostatnim posilkiem czyli serkiem wiejskim. Kcal sie zgadzają bo wyszło mi pare gram wegli mniej. Lepiej odpuscic sobie serek wiejski na noc czy spokojnie mozna wszamac nawet jesli bialka wychodzi za duzo? Tylko nie odpowiadajcie, że jeden raz nic nie zaszkodzi bo chce wiedzieć na przyszłość czy mogę np. zamiast węglami dobić troszke kcal białkiem?
Zmieniony przez - mariozlw w dniu 2013-06-25 16:01:34
Zmieniony przez - mariozlw w dniu 2013-06-25 16:01:34
...
Napisał(a)
mariozlw, naprawdę myślisz, że te kilka gram w stronę białka/węgli to jakaś różnica? na pewno warto wieczorem zjeść jakieś białko.
...
Napisał(a)
No może trochę przesadziłem ;D Sory, ale w temacie diety jestem całkiem zielony, trenuje już dość długo i za przeproszeniem Gó""" z tego mam. Teraz wziąłem się za dietę, kumpel pokazał mi jak uzupelniac dziennik potreningu.pl i to nie jest takie trudne ;D Więc jak czasem palne jakies banalne pytanie to mi wybaczcie ;D
...
Napisał(a)
Czy przykładowe kakao wedel o obniżonej zawartości tłuszczu jest produktem wartym uwagi?
Hard work & dedication
...
Napisał(a)
Pisze, że jest niecałe 4g cukru na 15g węgli w 100g produktu.
Hard work & dedication
Poprzedni temat
Porady co do low carb
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- 301
- ...
- 302
Następny temat
Dieta na mase do korekty
Polecane artykuły